Sider,

lørdag den 31. august 2013

Danmarks smukkeste plantemarked.....

Ja intet mindre, kalder de det årlige plantemarkedet ved Vildsund strand for. Det kunne jeg da selvfølgelig ikke lade gå min næse forbi på årets sidste sommerdag, og når jeg nu meget passende har fri weekend.
Godt udrustet med gummistøvler, regnjakke og penge på lommen, satte jeg kursen mod Vildsund. Jo længere nordpå jeg kom, jo bedre blev vejret, så regnudstyret kunne heldigvis blive i bilen. Solen skinnede fra en blå himmel, det eneste der generede lidt var en ret kraftig blæst, som var lidt hård ved alle planterne.
Der var masser af boder og menesker, så det var bare at komme igang med at kigge. Beliggenheden var da også rigtig smuk, men om det er Danmarks smukkeste plantemarked vil jeg ikke være dommer over. Jeg syntes de fleste plantemarkeder, bliver afholdt i rigtigt smukke omgivelser.Lidt fristet blev jeg da, og tænk der kom både en gul og orange plante med hjem ;o). Hvor de skal plantes, er jeg endnu ikke helt sikker på. Jeg er kommet lidt i tvivl om der kommer sol nok i det bed de var planlagt til. Heldigvis fik jeg fik en ny ide med plantene på vej hjem, så nu må vi se hvor de ender.

Følgende planter står nu og venter på at blive plantet :  Ukendt gul Solhat, to alunrod Obsidian, Engblomme New Moon, Perovskia Blue Spire, krybende Skt hansurt Dark Night, Montbreitia Emily Mc Kenzie, Purpur solhat Rubinstein og en ukendt brun græs.Et par de lidt sjovere køb: den ukendte brune græs og krybende Skt hansurt med mørke blade.


Endnu en purpur solhat til haven, så nu er min samling oppe på to. I papirposen gemmer der sig 10 Allium løg. Vel hjemme gik jeg lige en runde i haven, da jeg jo selvfølgelig også havde taget lidt solskin med hjem. Jeg var lige forbi min syriske rose der stadig blomster flot, og der fik jeg så øje på denne nærmest pink blomst imellem alle de hvide, det er altså sjovt.


I morgen skal jeg i haven, hvis jeg ellers er blevet færdig med at tænke, og plante mine nye planter. Så det vil være rigtigt dejligt, om der kommer en masse regn i nat, men det gør der jo nok ikke.

Mange weekend hilsner herfra ;o)

3 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Jeg elsker også at gå på plantemarkeder.....man får altid noget spændende med hjem.Og det kan jeg se at du også har fået.Sjovt med en krybende Sct Hansurt.....det har jeg aldrig hørt om.Men har da en mørk i mit nye bed.
  Jeg er også blevet rigtig glad for græsser og har dem flere steder i min have.
  Har lige købt en til mit nye bed,som jeg lige har vist i mit nye indlæg.Manden har gravet græstørv af hele dagen,så nu mangler vi bare lidt vand så jeg kan plante alle mine nye blomster ud i bedet.
  S pændende at se hvor du gør af dine ny indkøb.God aften knus Jette

  SvarSlet
 2. Dejlige køb du har gjort, jeg bliver da helt misundelig :) Hvor er den lyserøde syriske fin, en skam det kun er den ene blomst, der ser sådan ud. De er lidt sjove de syriske roser, jeg har en busk med hvide og blå blomster og en med hvide og lilla blomster. Din græs hedder vist brun star.
  Den første græs du viser billede af er meget flot, jeg købte den sidste år, desværre var den ikke vinterhårdfør :( så godt du ikke købte den.

  SvarSlet
 3. Den er meget smuk din syriske rose, sjovt med en afviger. Jeg har også købt 2 brune græs ligesom din, de er faktisk meget dekorative. Man falder jo altid for noget på et plantemarked. Nu bliver det forhåbentlig også snart plantevejr hvis der kommer lidt mere regn.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen