Sider,

onsdag den 28. august 2013

Det er helt vildt........

Ja det er mit skærebed som er blevet vildt. For første gang siden bedet blev lavet, nåede jeg ikke at så bedet til med sommerblomster i år. Bedet står dog ikke tomt af den grund, jeg har plantet lidt overskudsplanter, men ellers har jeg intet foretaget mig i bedet.Der er til gengæld kommet en masse selvsået, som har fået lov at boltre sig uden min indblanding. Se bare en flot valmue, der spiller op til de løvemund jeg har plantet. Bunden er godt dækket af tallerkensmækkere, de passer perfekt til den store solsikke der også har slået sig ned. 
 Jeg tømmer mine krukker i bedet og ryster overskydende jord fra, inden resten kommer på komposten. Måske er det der en del af frøene kommer fra.


 Lupin Noble Maiden var også i overskud og blev plantet der. Den blomstrer fortsat og sætter stadig nye knopper. Men den kæmper, for sommerfugle larverne kan rigtigt godt li den, og forlader ikke bladet før alt er spist.


Hele bedet vrimler faktisk med sommerfugle larver opdagede jeg. De gnasker løs på alt, og det får de så lov til i år.


Først på sommeren fandt jeg en pose med franske anemoner, som jeg havde glemt alt om. De blev stukket i jorden, og nu er der sandelig en lille anemone på vej, her i skønt selskab med selvsået forglemmigej og tallerkensmækker.Det var også helt vildt, da jeg fik øje på denne guldsmed der sad på en tørret ærtebælg i højbedet. Jeg listede forsigtigt med bankende hjerte hen mod den, og håbede at den ikke fløj sin vej inden jeg nåede at tage lidt billeder af den. Men den sad der bare og var en helt perfekt model, da jeg listede af igen, sad den der stadig.Er den ikke flot.
Måske ikke helt så vildt, men rosenholm rosen har fået en lille efternøler, og den Syriske rose er bare smuk.


Mange, hjertet er atter faldet til ro, hilsner herfra ;o)

7 kommentarer:

 1. Nogle gange bliver det uplanlagte til det, som drager én mest i haven. Hvor er guldsmeden flot med den krasse turkis farve.

  SvarSlet
 2. En fantastisk flot guldsmed. Og din syriske rose er også skøn. Jeg har også en hvid med rødt øje, den er kun enkel.

  SvarSlet
 3. Godaften Heidi.Sikke da et scoop du gjorde med de flotte billeder af guldsmeden......og sikke nogle flotte farver den har.
  Fint med et bed til lidt overskudsblomster......men de ulækre sommerfuglelarver kan jeg godt undvære.Knus Jette

  SvarSlet
 4. Ja, det er skønt med overraskelser i haven, og det får man jo, hvis man lader det hele gro lidt vildt. Flot guldsmed!
  Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 5. Heldigt billede af guldsmeden, hvor er den fin.

  SvarSlet
 6. hvor er de guldsmede billeder bare gode, og haven ser dejlig ud :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 7. Great pictures, wonderful garden :) Regards

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen