Sider,

onsdag den 7. august 2013

Bare lidt blandet.......

Nicotiana Only The Lonely står helt fantstisk og giver det nye bed masser af karakter. Jeg glæder mig dagligt over disse helt fantastiske kæmper. 


Men selvom jeg er ret begejstret for planterne kommer de nok ikke i bedet til næste år. Der var lige noget jeg ikke havde taget højde for, nemlig at de sætter kæmpe blade og kvæler næsten alt omkring sig. Nu har jeg klippet en del blade væk, så der kommer lidt lys til de planter der ikke er blevet kvalt endnu. Tog lige et billede med mine havehansker og beskærer saks på bladene så man kan se hvor store de er.


Men jeg skal nok finde et andet sted i haven, hvor jeg kan plante nogle til næste år, nu ved jeg jo hvor meget de fylder. Hvad jeg så skal plante i bedet istedet, ved jeg ikke endnu. Det bliver nok et vinter projekt at finde noget egnet.Skønne blomster.


Det var desværre skyet helt til, da jeg kom fra arbejde idag. Men jeg tror sommerfuglene nød eftervarmen fra stenene, de sad rundt omkring og tog en slapper.


Kålsommerfuglene var til gengæld ret så aktive.  Den eneste rose der stadig blomster i haven, er min Rosenholm. Den har det rigtigt godt og får nu al opmærksomhed, da den ikke skal konkurrere med andre.                                                       Først fra den ene side af træet, og så fra den anden.


Jeg har lige været ude og slå græsset, som en overraskelse til manden min, der ikke er hjemme. Det er så første gang i over en måned den er blevet klippet. Det vi har sparet på benzin til klipperen i år, er så til gengæld blevet brugt på vand.

Mange hilsner herfra ;o)

8 kommentarer:

 1. Sikke nogle kæmpestore blade - jeg kan godt forstå at du lige må holde øje med væksten.

  Ja, det er vel lidt hårdt at komme i gang igen efter ferien, men nu er det snart weekend igen.

  Din Rosenholm er så smuk, jeg synes at vores er ved at blomstre lidt af. Den står heller ikke frit, så den har nok haft det endnu varmere her i juli måned.

  Meget flot græs du også har der i baggrunden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja de store blade var lidt en streg i regningen, bedet er jo ikke særligt stort. De første dage på arbejde var hårde, men nu er jeg skudt igang ;o)
   Rosen får kun morgensol, resten af dagen giver æbletræet fint med skygge, så blomsterne ikke bliver brændt af.

   Slet
 2. Godaften Heidi.Jeg er bare vild med dit lille bed og det gamle træ med Rosen kravlende op af træet.Det ser bare godt ud,Jeg er sikker på at manden din bliver glad når han vender hjem og ser du har slået græsset.Vi håber på lidt vand i nat,God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg er også rigtigt glad for mit lille runde bed og rosen i træet ,o)
   Manden min er på koloni med arbejdet og kommer først hjem igen fredag, så jeg tror også han bliver glad. Det er nemlig hans job her på matriklen ;o)

   Slet
 3. Blomsterne på din Nicotiana er godt nok flotte, men for søren nogle store blade. Jeg har også en nicotiana af en slags med kæmpeblade, men det er nu ikke den samme, min er den helt almindelige, jeg kan dårligt se blomster i den endnu, men bladene de er store. Rosen den er også rigtig fin, dejligt med en blomstrende rose nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja blomsterne på nicotiana er vildt flotte, måske skal jeg prøve at opstamme en af dem, så de bliver lidt lettere at ha i bedet. Det er rigtigt dejligt med havens sidste rose, jeg tvivler lidt på om de andre vil blomstre igen, ingen tegn på det endnu.
   Jeg vil glæde mig til at se din nicotiana i blomst ;o)

   Slet
 4. Jeg er også vild med blomsterne på Nicotiana...den skulle bare komme uden blade! Det er nu et fint bed du viser. Din rose op i det gamle æbletræ, er bare så superfint og meget romantisk ser det ud. Nå så er der en der bliver glad...når man sådan får en god overraskelse. Nej vi har nu heller ikke slået græsset længe. Vi bruger batteridrevet plæneklipper, det lugter ikke og er meget mere støjsvagt!

  SvarSlet
 5. Hej Bente
  Jeg er også rigtigt glad for mit nye bed, og syntes at Nicotiana klæder bedet rigtigt godt, smart hvis den kunne fås med små blade.
  Det lyder da genialt med batteridrevet plæneklipper, jeg hader lugten og larmen - det er derfor, det er mandens job ;o)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen