Sider,

lørdag den 24. august 2013

Syrisk rose og et spørgsmål......

I dag fik jeg endelig kigget efter blomster i min Syriske rose, der var gevinst og der er masser af blomster i år.
Den blev plantet i sankassebedet, da vi lavede det for en del år siden. Da var det en lille plante som vi let kunne beundre. Nu er busken blevet ret høj, og står klemt inde mellem to hække. Lys får den ikke meget af og næsten alle blomster vender ind mod hækken, så den er let at glemme. Se hvor flot den matcher den blå himmel.Mens jeg møvede rundt, nærmest helt inde i hækken, for at få de bedste billeder, fik jeg øje på denne ukendte plante bagved busken. Jeg tror den er kommet inde fra naboen, der har fældet en masse træer og buske i år. Der sidder helt sikkert nogle kloge hoveder derude, der gerne vil fortælle mig hvad dette er. ???.


Under den Syriske rose, fandt jeg den lille mørke Trillium, som jeg fik tidligere på sommeren. Den har i al ubemærkethed sat en stor frøkapsel der nu er moden og har åbnet sig. Nu skal jeg så bare huske at kigge efter småplanter til næste år. Det var godt, jeg kom en tur over i dette hjørne af haven, her sker jo forunderlige ting.


Jeg har helt glemt at vise denne sjove plante, som jeg har fået af min faster Birthe, der er bosat i Sverige. Selvom min faster er over 80 år, fylder blomster stadig en stor del i hendes liv. Hun underviser bla stadig i blomsterbinding op til jul ;o). Jeg fik planten af hende, tidligere på sommeren da hun var på ferie i Danmark, og som hun sagde, det er en jätteverbena. Den ligner dog ikke helt den kæmpeverbena jeg kender, den har betydeligt bredere blade men ellers vokser den på samme måde, og nu er den ved at gøre klar til blomstring, så jeg venter spændt. Jeg ved jo at du følger med på bloggen faster, dog uden at kommentere, endnu ;o). Nu kan du så se at din plante, stadig har det godt her hos mig. Indtil jeg finder det rette navn på planten, hedder den selvfølgelig, faster Birthe plante, her hos mig ;o).                               Selvom det har blæst en del idag, lykkes det mig at fange den skønne violfrøstjerne.Der har været den dejligste sensommerdag, med masser af sol og varme. Jeg håber på samme gode vejr imorgen, så der måske igen kan gøres små nye opdagelser i haven.

Mange sensommerhilsner herfra ;o)

11 kommentarer:

 1. Fasters Birthes blomst er en spydverbena, er jeg ret sikker på. Den er god til at så sig selv rundt omkring. Den anden ukendte er jeg mere i tvivl om, men der er garanteret nogen af læserne, der ved det. Jeg tror faktisk jeg har set den for nylig hos Aase.
  Godt du fandt både den syriske og din trillium.
  Ja det er har været en dejlig dag - dog med lidt vind her hos os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fandt den, jeg tror det er tusindtop :)

   Slet
  2. Hej Lisbeth
   Svar på begge spørgsmål i første kommentar - ja det er godt med gode og vidende blogvenner, der vil hjælpe. Jeg er lidt usikker på, om det er en spydverbena. Men navnet er noteret, og nu må jeg bare vente til den springer ud.
   At du så også lige kunne huske, at have set den anden hos Aase, er jo ekstra godt ;o). Jeg har googlet på tusindtop og der var den jo ;o). Den må jeg vist ha fjernet, da den bliver ret stor. Den er der vist ikke plads til i min lille have. Tusind tak for hjælpen Lisbeth ;o)

   Slet
 2. Min buske köpt 1997 har Sorbaria Arborea på skylten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anna-Karin
   Hyggeligt du også kigger med oppe fra Sverige ;o)
   Tak for det latinske navn på busken. Den bliver desværre nok for stor til vores lille have.
   Jeg håber du har det godt, og nyder den svenske sensommer.
   Knus fra Heidi

   Slet
 3. Jeg tror, det er et hjortetakstræ - har dem selv i haven. Jeg elsker træet, som får
  de smukkeste mørkerøde blomsterstande(eller hvad det hedder på et træ)og farver om efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Jeg syntes ikke blomsterstanden ligner den på hortetakstræet, men tak for buddet ;o)

   Slet
 4. Hej Heidi.Godt at du kom ned i dit sandkassebed.....for der sker da ting og sager.
  Men dagen billed er den smukke violfrøstjerne.Her var det lidt koldt igår.....men nu skinner solen og nu skal jeg en tur i haven.
  Rigtig god søndag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja selv om det er en lille have, så er det ikke alle steder der får lige stor opmærksomhed ;o)
   Her har vi haft det dejligste vejr hele weekenden, nu mangler vi bare lidt natteregn, men det kan jeg vist kigge i vejviseren efter ;o)

   Slet
 5. hvor lækkert at kunne gå på eventyr i haven på den måde :)
  Viol frøstjernen er skøn.'
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja nogen gange venter overraskelserne, bare på at blive fundet ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen