Sider,

torsdag den 15. august 2013

Naturlig fartbegrænsning.....

 Køreturen mellem Struer og Holstebro er en hel speciel, smuk og spændende oplevelse denne sommer. Begge kommuner er gået sammen om denne blomstrende ide. Jeg ved dog ikke noget om projektet, men det må også være i samarbejde med bønderne på strækningen ,da de lægger jord til.
 På den 15 km lange strækning, er der lange bælter med sommerbeplantning, på begge sider af vejen. Der er sået mange forskellige slags vilde blomster i bælterne.Med forskudt blomstring, er det en stor oplevelse at køre turen med jævne mellemrum, og idag huskede jeg endelig kameraet.


 Tænk hvis alle Danske landeveje, blev indrammet af en skønhed som dette, mon ikke det ville sænke farten lidt, det virker ihvertfald på mig, jeg kører næsten for langsomt ;o)

               Øv - jeg skulle ha stoppet flere steder og taget billeder, nå det må jeg gøre en anden gang.
                                  Jeg får ihvertfald ingen fartbøder på denne strækning i øjeblikket.
Og nu til noget helt andet.......

Sidste sommer havde jeg denne sorte petunia for første gang. Jeg tog selvfølgelig også frø fra den og fik dem sået og priklet i foråret men.....Dens børn er kommet i mange farver og udforminger. De fleste af dem er dog mere sjældne end kønne, jeg har samlet alle de udstødte som ikke har fundet nåde andre steder, på en bakke i bunden af haven. Det blev da også til lidt sorte petunia, men ikke så mange som jeg havde håbet.


Mange godnat hilsner herfra ;o)

12 kommentarer:

 1. Det er da en skøn tur du har, jeg kan godt forstå, du ikke kører stærkt nu. Jeg husker turen mellem Holstebro og Lemvig var meget kedelig, men det er nu hm 41 år siden, så meget kan være ændret siden da :)
  Jeg kan godt forstå, at petunierne ikke har fundet nåde, de er noget grumsede i farven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Veje forandrer sig jo ikke så voldsomt, så det er dejligt at have fået noget smukt at kigge på.
   Ja de petunia overlever kun, fordi de kan stå et sted, hvor de ikke generer mine øjne hele tiden ;o)

   Slet
 2. Grøftekanter kan være et skønt skue, og jeg kaster mig også gerne ud for at fotograferer, - hvis ellers jeg har husket kamera!!

  Jeg skal da lige love for at det er en broget blanding, du har fået fremstillet, men alligevel lidt sjovt at se hvad de kan. Den sorte, nederst i midten, med den gule stribe er lige nøjagtig sådan et par blomster der kom på min ellers sorte petunia. Du har ret i at jeg nok skal købe en ny frøpose, hvis jeg vil være sikker på resultatet, men jeg skal nu også prøve at tage frø. Tak fordi du viste afkommet frem... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja - syntes du ikke det er noget blandet afkast frøene har givet. Der var også en enkelt postkasserød imellem, men den er død forlængst. Det bliver spændende at se dine frøplanter til næste år ;o)

   Slet
 3. Hvor er det et smukt og super godt initerativ fra bønderne og kommuner. Hvis jeg kører vestpå her i nordsjælland mod hundested oplever jeg lidt af det samme. Det er vist mest vilde blomster som har fået lov at selvså sig over år. Helt sikkert også en fartbegrænser på mig :-)
  Overraskende stor blandning af farver du fik - jeg kan bedst li ensfarvede petuniaer men det er da sjovt at se :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja man bliver rigtigt glad når man kører på så fin en strækning, det kunne de roligt indføre mange flere steder ;o).
   Jeg kan helt klart også bedst li de ensfarvede, de fik kun lov at overleve fordi de var så grimme ;o)

   Slet
 4. Dejligt at have lidt smukt at se på ved vejen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Du kan også tro at jeg nyder synet ;o)

   Slet
 5. Kære Heidi.

  Åh, der er ikke noget smukkere end grøftekants- og markblomster. Fartbøder nej! Men man kan risikere at dreje nakken af led ved sådan et smukt syn:o) :o)

  Ønsker rigtig dejlig weekend.

  De kærligste hilsner og tanker fra Rainy Flade ( Takket være regnen, har jeg idag endelig fået tid til at sumpe rundt på diverse haveblogs)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tante Grøn
   Ja grøftekanter med masser af vilde blomster, burde være lovpligtig. Det er jeg også helt sikker på at alle insekter, fugle og mange smådyr vil nyde godt af.
   Rigtig god weekend til jer på Rainy Mors, her regner det også ;o)

   Slet
 6. Godaften Heidi.Dejligt med de smukke grøftekanter du møder på din vej......det var der nogle der kunne lære af.
  Har købt den mørke petunia i år.....og har været rigtig glad for den.Men tror ikke jeg vover mig ud i at tage frø fra den.Kan også bedst lide den helt mørke.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 7. Skønt initiativ med alle de blomster langs vejkanten :-)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen