Sider,

søndag den 1. september 2013

Efterårs stemning...

Den første efterårsdag har levet helt op til hvad vi kan forvente. Regnbygerne har nærmest stået i kø for at afløse hinanden, og sammen med de kraftige vindstød, er efterårs stemingen rigtigt sat i gang.Smukke Dahlia med regndråber.


Regnen kommer helt perfekt, jeg jo har nogle plantekøb fra i går som skulle plantes idag. Så efter en del renden ind og ud mellem bygerne, fik jeg da plantet en del af dem. Det første jeg fik plantet var solhat, brun græs og montbretia, de blev sat i det lille bed ved naboens garage. Det er et lille forsømt bed hvor der ikke gror alverden. Ja der er jo ikke ligefrem den helt store forskel endnu, men jeg håber at planterne vil trives, og gi lidt kulør til bedet. Bedet får kun formiddags sol, så jeg er lidt i tvivl om det er nok.


                    Det er ikke mange billeder af regnvåde blomster, vi har kunne tage denne sommer.


De to alunrod obsidian og tre black barlow akelejer, blev plantet i mit nye lime/bordeaux bed. De tre akelejer fik jeg som erstatning for den ene fejllevering de havde lavet ved Staudestedet ;o). Bedet trænger stadigt til flere planter især de limegrønne, jeg leder efter alunrod key lime pie til bedet, men den er ikke så let at opdrive.Høstanemonerne blomstrer også godt nu, en del af mine planter er visnet ned på grund af den tørre sommer. Jeg syntes næsten at anemonerne er smukkest på bagsiden.


Den krybende sankthansurt dark night, er blevet plantet i volden. Der kan den hygge sig mellem juleroser og bergenia.I drivhuset hersker der også efterårs stemning , bananchili, to slags tomater og snackpeber. 


Jeg nåede ikke at få de sidste planter i jorden, inden jeg gav op. Regnbygerne kom efterhånden for tæt og alt var også blevet så vådt derude. Indtilvidere har vi fået 8 mm, og det virker ikke til at det stopper foreløbig. 


Mange efterårs hilsner herfra ;o)

12 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Ja! nu har efteråret da sat ind med alle tangenter......her har det også regnet de sidste timer.Den limefarvede alunrod har jeg lige sat i mit nye bed.......se mit indlæg fra d.18/8.Har ryddet op og klippet ned i mit drivhus.Både alle mine druer og tomaterne trængte.Det skal nok blive fint dit lille bed.Og nu er jeg jo også igang igen med nye bede.....kan ikke lade være.
  Nu varmer vi os ved brændeovnen,synes der var lidt råkoldt.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja efteråret har rigtigt været over os de sidste dage, men regnen faldt på et tørt sted.
   Jeg tror også mit lille bed bliver fint, når jeg får fundet de planter jeg gerne vil ha. Det bliver også spændende med dine nye bede ;o)

   Slet
 2. Regn og rusk har dagen budt på i dag. Heldigvis har vi brugt eftermiddagen på en 70 års fødselsdag, så det var fint med mig. Jeg jublede, da regnen begyndte, at det så blæser rigeligt er en anden sag. Indtil videre har vi fået 6 mm, det er godt, gerne mere af det, tak :)
  Du har ret i, at anemonerne er smukkest på bagsiden i hvert fald på dit billede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja nu er det jo lidt sent jeg får kommenteret på dette indlæg, så jeg ved at du heldigvis har fået mere regn nu ;o)
   Jeg har faktisk næsten ingen billeder af mine høstanemoner, hvor man kan se blomsten. Jeg bliver altid så fascineret af de smukke bagsider ;o)

   Slet
 3. Jeg havde gang i et lignende slalomløb for at få plantet nyanskaffelserne uden at blive alt for våd. Trods efterårstegn har du da stadigvæk smukke blomster at vise. her begynder drivhuset også at se lidt brugt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja når vi først sætter os noget i hovedet, skal der mere end regnbyger til at slå os ud ;o)
   Jeg tror snart den helt store oprydning af drivhuset skal sættes i værk.

   Slet
 4. Hej. Ja, jeg har været glad for al den regn vi har fået. Jeg fik også lavet lidt imellem bygerne og er godt tilfreds!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det var rigtigt dejligt at få regn til haverne, nu er jorden da atter til at arbejde med ;o)

   Slet
 5. jeg har en væmmelig snegl i drivhuset, den gnaver hele tiden i mine snackpeber, så jeg har stort set ikke fået nogen og det er ikke planternes skyld for de har sat massere. hvis jeg finder den er jeg bange for jeg slår den ihjel med det samme, for jeg er så træt af den. du er heldig du er sluppet for det.
  hvor ser din regnvåde have dog hyggelig ud.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Øv for en led snegl, jeg kan godt forstå at den må dø. Vi vil jo altså også selv gerne ha lidt af afgrøderne ;o)

   Slet
 6. Gode billeder fra din have.
  Her får vi også regnbyger, kort efter hinanden, og så blæser det bare rigtig meget. Ikke havevejr her i formiddag. Jeg håber dog på lidt opklaring i eftermiddag, så jeg kan komme ud, men lad os nu se.
  Jeg har nogle planter der skal i jorden. De har stået i potter i ret lang tid.
  Tak for kigget.
  H en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Det var godt med al den regn til haverne, nu kan vi let komme til at plante igen. Jeg har nemlig også flere planter der skal i jorden ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen