Sider,

onsdag den 4. september 2013

Oprydning og indsamling af frø.......

Terrassen er desværre blevet en del forsømt denne sommer, den er sydvent og har simpelhen været for varm, til at vi rigtigt har opholdt os der. Mit forsøg med at holde farverne i hvid grå og sort er gået så nogenlunde, selvom en del af de sorte petunia jeg såede fik andre farver, men umildbart tror jeg ikke at jeg gentager de samme farver til næste år.

  Jeg har ikke opnået den samme skønne frodighed i år som jeg plejer, altankasserne som plejer at bugne, ligner noget der er løgn. Selv om dagen har været grå, gik jeg endelig igang med at få ryddet op i de mange visne og afblomstrede planter. Jeg har dog stadig valgt at bibeholde de planter med lidt liv i, for efter lidt omsorg og pilleri idag kan de jo stadig nå at komme sig lidt. 

Ja kønt så det jo ikke ud inden jeg begyndte.          Måske ikke den helt store forskel, men med en lille ommøblering af krukker og møbler hjalp det da lidt.Idag fik jeg indsamlet de første frøkapsler fra de sommerblomster, jeg gerne vil se igen til næste år. Jeg bruger små alu bakker til indsamlingen, de er lette at sætte ned i hinanden undervejs og fylder ikke alverden. Jeg plukker altid en blomst med og lægger i, så er det let at skrive sedler med det rette navn på, når man kommer ind. Indtilvidere har jeg samlet frø fra: appelsin tagetes, tre forskellige tobaksplanter: hvid only the lonely (meget høj), lime green og en hvid. Hvid og lyserød løvemund, og hvid haveklinte som er flerårig. Så nu er der også taget hul på næste års blomsterflor. Er der nogle af disse frø du lige mangler, så skriv en kommentar og jeg skal samle frøkapsler til dig.


Mange hilsner herfra ;o)

14 kommentarer:

 1. Jow jow det pyntede da med lidt puslen og omflytning :) Den mørke i midten på midterste billedrække, hvad er det for en?
  Jeg kan ikke overkomme det frøsåning, så jeg springer over, men tak for buddet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var godt du kunne se forandringen ;o). Den mørke er en Aeonium, den er ikke vinterhårfør og skal ind. Jeg ved godt at såning af sommerblomster ikke lige er noget for dig ;o)

   Slet
 2. Hej Heidi.Personligt syntes jeg du har valgt et godt tema i de sorte / grå og hvide tror du ikke du skal prøve igen til næste år...du ved øvelse gør mester..hehe.den der sort petunia den er da så flot..hvor har du købt de frø...
  Hilsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Nu har jeg lige vinteren til at beslutte mig i, om farverne får en chance mere.
   Den sorte petunia er superflot, og det var frø jeg samlede fra en sort jeg købte sidste år. Det kan ikke anbefales da udfaldet er for usikkert, men jeg har set man kan købe frø til sorte petunia på nettet, men kan ikke huske hvor ;o)

   Slet
 3. Rigtig god ide at samle frø i aluforme. Jeg er ikke helt så disciplineret og tror altid jeg kan huske, hvad jeg har samlet! og det kan jeg så ikke, viser det sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Faktisk er jeg lidt af et rodehoved, og af bitter erfaring vælger jeg denne skudsikre metode ;o)

   Slet
 4. Jamen hvor det ser fint ud. Jeg kender det godt det med, at det har været for varmt til visse steder i haven. Så bliver det jo lettere forsømt, bortset fra vanding!
  Hvor er du struktureret i din frøsamling! Jeg må også springe over dit smukke tilbud, har stadig en masse frø, jeg ikke har fået sået endnu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   At det har været for varmt visse steder i haven i år, er der vist mange planter der har lidt under.
   Frø kan man hurtigt få nok af, de skal jo også helst blive til planter engang ;o)

   Slet
 5. Oprydningen har gjort en stor forskel, det er lækkert at få sådan noget fra hånden. Jeg er mere til at prøve noget nyt end til at samle frø fra de planter, vi allerede har i haven - dog med visse undtagelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var dejligt at få ryddet op i alt det visne, så nu kan resterne nydes igen.
   Jeg skal også helst prøve nye frø hvert år, men jeg har nogle gengangere som jeg ikke kan undvære ;o)

   Slet
 6. Godaften Heidi.Har også selv været igang med at rydde op i alle de krukker der har stået her hele sommeren.Og det har da pyntet.
  Vil måske vende tilbage til dit tilbud.
  Men skal til det Jyske i weekenden for at fejre Gittes 50 års fødselsdag......glæder mig gid aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det er dejligt at få ryddet ud, i alt det visne og forvoksede. Jeg får sikkert også samlet en del flere frø sammen, så det kan vi jo altid vende tilbage til ;o)

   Slet
 7. Hej Heidi
  Det ser skønt ud på bænken. Jeg er også begyndt at samle frø fra dahlia og valmuer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette
   Det er en sjov disciplin at indsamle frø ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen