Sider,

tirsdag den 3. september 2013

Dagen derpå.......

Efter et par dage med masser af byger og regn, var det med stor tilfredshed jeg kunne aflæse regnmåleren og konstatere at 31 dyrbare mm er landet i haven.

Mens jeg gik og høstede grønsager til aftensmaden, brød solen igennem og hvor så det hele bare skønt og friskt ud. Men de mange dage med kraftig blæst har sat sine helt tydelige spor i haven, æblerne er raslet af træerne og ligger spredt overalt. Ingen tvivl om at vi er midt i høsttiden.Havens første solhat, som jeg selvfølgelig plantede mens det var allermest tørt, trives godt og nu begynder knopperne rigtigt at springe ud. Gad vide hvorfor der skulle gå så mange år, inden den første solhat fandt nåde og flyttede ind.


Mine pragtsnerler blomstrede stadig sidst på dagen i dag, de plejer ellers at være lukkede når jeg kommer hjem, og kan normalt kun nydes i weekenden.


Den sidst ankommende solhat til haven, er købt sidste weekend og endnu ikke plantet. I dag har jeg haft den med på havevandring, for at finde et rigtigt godt sted til den. Hvor er den smuk og fotogen, dejligt med nye laster ;o)
Mange, tror ikke de bliver mine sidste solhatte erhvervelser, hilsner herfra ;o)

7 kommentarer:

 1. Solhatte kan man ikke leve uden, når man først har fået dem ind i haven. Ja man bliver nærmest lidt afhængig. Den første du viser er meget fin, den har jeg ikke, så måske ryger den i kurven hos mig en dags tid, hvis jeg finder den.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Ja jeg tror du har ret, man kan vist let blive afhængig af solhattene. I går fik jeg nemlig også bestilt en Green Jewel, som det ikke lykkes mig at finde på nogle plantemarkeder.
  Den første solhat jeg viser hedder, Merinque så har du lidt at gå efter - god jagt ;o)

  SvarSlet
 3. Solhatte bliver nemt et samlerobjekt for de er så skønne og man vil gerne have mange forskellige. Nå, jeg var også på jagt efter navnet på den du viser, kan se at det er Merinque.

  Dejligt for jer med vand til de trængende - hos os har vi efterhånden fået en del og ønsker os bare stille vejr med sol.... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg tror også at man let kan blive samler, når man først har fået solhatte ind i haven.
   Det var rigtigt godt med regn, så nu er vi også klar til stille vejr med sol ;o)

   Slet
 4. Jeg har også først i år fået øjnene op for solhat, og det første eksemplar er flyttet ind i den hvide have. Er helt sikker på at det ikke er den sidste. Dine er rigtig flotte. Ja det har været godt med noget regn til de tørstende planter.
  Kærlig hilsen Fru Pedersen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Det er helt klart en stor inspirationskilde, at se alle de skønne haver og planter her i blogland ;o).
   Jeg er heller ikke færdig med at anskaffe solhatte til haven endnu, der kommer jo hele tiden nye fristelser ;o)

   Slet
 5. Godaften Heidi.Ja! jeg røg også på solhatte sidste år......og har købt et par stykker i år.Smukke er de.....og kan se at du også gerne vil have Green Jewel.....købte min hos Staudefeen.
  Hos mig rasler æblerne også ned af mit Filipa træ......så jeg må vist snart til at lave æblegrød.
  Heldige dig der har fået så meget regn.....her har vi kun fået sølle 7 mm.
  Kunne godt bruge lidt mere til mit nye bed.
  God aften knus Jette

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen