Sider,

onsdag den 25. september 2013

Stemningsbilleder og overspringshandlinger.......

Denne "fridag" var afsat til praktiske gøremål indendørs, men det gik ligesom ikke helt efter planen. Jeg havde meget mere lyst til diverse overspringshandlinger, som foreksempel en lille have vandring da solen pludselig brød igennem. Det var let at finde på små gøremål ude, drivhuset skulle lige vandes der skulle pilles lidt visne blomster og så videre.

En enkelt blomst på vej i en af mine twice in a blue moon roser, nu håber jeg bare det holder tørvejr de næste dage så jeg kan nå at nyde den, de sidste blomster blev desværre ødelagt af regnen.                                 En enkelt mælkebøtte i modlys er ret så fin, men nu ligger den i skraldespanden.I tøsebedet har denne smukke sart rosa pelargonie blomstret det meste af sommeren. Nu skal den snart graves op og laves til en masse stiklinger som forhåbentlig skal pryde bedet til næste år. Denne fine kniplingeblomst som også står i bedet, skal helt klart også sås til næste år, jeg er ikke ene om at kunne li den.


Dahliaerne blomstrer også stadigt fint og det er en daglig fornøjelse at følge og nyde dem.
I mit skærebed som ligger i brak i år, har denne kantbæger indtaget en stor del af pladsen.
Selvom efteråret er i fuld gang, så går jeg stadig og venter på at havens sidste blomster springer ud. Mine aconitum blomster altid først omkring oktober måned, hvor alt andet næsten har takket af. Det er dejligt at have blomstringen i haven, fordelt over så lang tid.Det varer ikke længe nu, de er helt sikkert klar til udspring når vi rammer oktober.
Jeg har tre store grupper op ad hegnet, man kan dog kun se den ene her.I toppen af rionet tårnene blomster pragtsnerlerne uafbrudt, sjovt som de ændrer farve under blomstringen. De er alle født blå, men sikke et pastel flor de viser lige nu.Efterår i haven.Da jeg endelig fik taget mig sammen til at gå ind for at komme igang, skulle postkassen jo også tømmes. Se hvad der lå og ventede, dette skønne katalog kun med Austin roser. Ja desværre blev de praktiske gøremål igen udsat, fristelsen var for stor og nu sidder jeg istedet og drømmer om at fylde haven med de skønneste roser.Side efter side med ene fristelser.


Sommerfuglene var til gengæld rigtig aktive idag, det er mere end man kan sige om mig.Mange, det blev en rigtigt dovne hygge fridag, hilsner herfra ;o)

14 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Engang imellem skal man bare følge sin indskydelse......og gøre lige hvad man har lyst til..
  Og det har du jo gjort.Jeg vil også hellere være i haven end gøre rent.
  Skal da også lige huske at lave stiklinger af min rosa pelargonie.
  Og når der så dukker et dejligt blomster katalog op.Ja! så er det da bare en tur i sofaen og nyde det.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du så ret i Jette, det har været rigtigt dejligt bare at dovne og hygge ;o)
   Jeg ved faktisk ikke om det er den rigtige tid at lave stiklinger nu, men det skal prøves.
   Ild i brændeoven og et godt katalog med smukke roser er lykken ;o)

   Slet
 2. Det var helt sikkert velfortjænt med en afslappende fridag, og det er med at nyde nuet og det det byder på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Det var rigtigt dejligt med en pjækkedag, og jeg har ikke engang dårlig samvittighed ;o)

   Slet
 3. Ja jeg ved også, hvad jeg ville foretrække, men nu pudser jeg lige glorien :) jeg fik støvsuget og vasket gulv til morgen, det holdt hårdt, men jeg gjorde det.
  Sjovt nok er der også en blomst i min Twice in a Blue Moon, jeg har taget billede at den, heldigvis holder de længere, når det er så køligt, men det tager også længere tid, inden de blomstrer. Kniplingeblomsten er rigtig fin, jeg kan godt forstå, at du vil så den igen næste år. Har du timeviser blomsten, ellers kan du få frø af mig.
  Jeg havde ikke held med mine pragtsnerler, men min Aconitum blomstrer nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Godt gået, du er heldig og kan pudse glorien, jeg kan isedet pudse mine vinduer ;o)
   Her har pragtsnerlerne blomstret godt og længe og det hjalp ikke meget at jeg ønskede tørvejr til rosen, da det regner nu.

   Slet
 4. Det lyder som om det har været en helt perfekt fridag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det blev nemlig en skøn fridag ;o)

   Slet
 5. Skøn fridag du har holdt dig.....det skal der da også være plads til. Jeg synes, det lød forjættende.
  Især nu er det vigtigt at nyde hver en solstråle på sin vej.
  Dit pragtsnerle tager nu prisen i dag....jeg er vild med de mange farver den får!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg var også let at overtale til at lave ingenting ;o)
   Ja er pragtsnerlen ikke skøn, jeg fik også taget rigtigt mange billeder af dem ;o)

   Slet
 6. Jeg troede kun, det var mine venusvogn, som var så sent på den den. De er lige begyndt at blomstre, men jeg har set andre steder, hvor de har blomstret længe! Måske vores er en senere sort?

  SvarSlet
 7. Uhhh.... Hvor jeg kender det med overspringshandlinger!! ;)
  Det er nogle skønne sensommerbilleder du viser. Jeg har også sået kniplingsblomesten for første gang, men de er desværre jun blevet nogle pistlinge. Heldigvis kan jeg da se den søde bloms, og så må vi jo op på hesten igen til næste år... :)
  Din pragtsnerle er fantastisk og rosenkataloget skal jeg vist også have fingrene i. :)

  SvarSlet
 8. Hej Heidi
  Dit indlæg er jo spækket med dejlige godbidder. Det ser bare så dejligt ud hos dig .Du har mange blomstrende planter lige nu.
  God Weekend
  JetteMajken

  SvarSlet
 9. Øj.. jeg havde slet ikke tænkt på at man kunne få fingrene i sådan et rosenkatalog :-)
  Din have ser utrolig dejlig og frodig ud - snerlen er helt i top :-) Og dine æbler... Dér er da virkelig mulighed for at lave lækre ting til fryseren, hva`?
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen