Sider,

onsdag den 18. september 2013

Aaahhhh blå himmel.....

 og solskin på min fridag, det skal da udnyttes i haven. Jeg skyndte mig ned i byen og fik overstået mine ærinder i en fart, så jeg kunne komme ud. Det er jo ret begrænset, hvad tid jeg har brugt i haven de sidste mange dage. Siden lørdag har vi fået kastet den ene spand vand efter den anden, i hovedet når vi gik udenfor. For sjov regnede jeg lige sammen på hvor meget regn vi har fået, og det blev til 75 mm.

                                                  Blodblomme mod den blå himmel er et smukt syn.                                                        Storkenæb Rozanne i mod og medlys.Vores store græs i græsplænen står rigtigt flot lige nu.                                                               Scabiosa blomstrer også lidt igen.


I samråd med vores nabo, har manden min fået lov at klippe en god del af vores gamle grimme tjørne/hyldhæk. Stod det til mig blev den helt fjernet, og erstattet af noget andet, men nu tager vi det i små bidder. Nu er der klippet ca en meter af højden, og det giver masser af lys til sandkassebedet.Ja køn er hækken jo ikke, men måske vågner den nu op til dåd efter denne barske omgang, hvor der virklig er blevet skåret ind til benet. Nederst i bedet står min syriske rose, og endelig får den lys igen.


Mens jeg var igang med at rode med bedet, forsvandt solen og blev afløst af regn. Heldigvis var det kun en lille byge.
I håbet om at finde lys, er den syriske rose næsten kravlet helt ind i den tværgående hæk. Nu hoppede jeg så op i bedet i håb om at kunne rette busken lidt op, og der kom de mange mm mig til hjælp. Jorden var dejlig våd så det var "let" at rette busken op, nu må jeg så bare håbe at den bliver stående som jeg gerne vil. Samtidig opstammede jeg den også lidt, så der kan komme mere lys og luft i bunden af bedet.
 Jeg fik også flyttet nogle hvide høstanemoner og campanula, som nu er blevet anbragt mere synligt og lyst. I det bare område bagerst i bedet, skal der istedet plantes hosta. Jeg regner med at tage nogle klumper fra de gamle hosta i bedet, men det overlader jeg til manden min . Jeg overvejer at beskære den syriske rose en del i højden, er der nogle der har gode erfaringer med det.


 Inde fra naboen kommer denne dronningebusk, og se i taknemlighed over al lyset har den igen sat blomster.Nede i brændeområdet står disse astilber, og der er også nye knopper på vej.

                                                 Regnen har sat godt gang i svampe væksten.
                                                                     Solhat Merinque blomster også fortsat fint.


Det har været en skøn dag at gå ude med gummirøjser på, og få lidt af alle mine planer fra hånden. Jeg kan faktisk allerede nu sætte flueben ved to færdige bede. Jeg fik nemlig også plantet tre black barlow og fire green apple akelejer, og lagt en del tulipanløg i mit nye lime/bordeaux bed.
De næste mange dage skal det næsten ikke regne her, så jeg glæder mig til weekenden hvor jeg igen satser på at nyde haven og sætte flere flueben.

Mange, det er dejligt med tørvejr, hilsner herfra ;o)


16 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Din blodblomme er smuk med de mørke blade mod den
  meget blå himmel.- og ja det er jo altid skønt med solskin på en fridag.
  God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg syntes også at blodblommen var så smuk mod den blå himmel ;o)

   Slet
 2. Godt du har nået en masse, det har været dejligt vejr i dag, så jeg har også nydt det, men det bliver hurtigt koldt og mørkt. De første og de sidste billeder er smukke, jeg kan godt lide din solhat.
  Jeg kan godt forstå, du gerne vil af med den hæk, den gør da ingen gavn, men du må nok nøjes med små skridt af gangen, ja :)
  Du kan klippe den syriske rose helt ned, den blomstrer på nye skud, så det sker der ikke noget ved, den skal nok komme igen. Mine skal også beskæres eller skæres helt ned i år, de er blevet for store. Jeg beskærer her i efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for din kommentar og hjælp til beskæring af den syriske rose, nu skal jeg lige kigge lidt på hvor meget den skal klippes.
   Ja hækken er der ikke meget spas ved, men lad os nu se hvad der sker ;o)

   Slet
 3. Flot himmel du har haft i dag. Er du sikker på, at du har flyttet høstanemonerne? Jeg spørger, fordi min erfaring er, at der altid bliver nogle genstridige rødder tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg ved godt det er svært at fjerne alle rødder fra høstanemonerne, men så må de bare dele pladsen med hosta ;o)

   Slet
 4. Godaften Heidi.Dejligt med alt det du har nået på din fridag.Flot billed af din blodblomme......har en lille dværgblodblomme.....men den står lidt i skyggen.
  Er da bare vild med din smukke græs.....smukt billed.
  Kan se at du også har rigtig mange hosta.......tror jeg har små 50 stykker i haven.
  Har også fået sat 50 rosa og hvide tulipaner i mit nye bed.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg holder også rigtigt meget af min store græs i plænen. Det var godt nok mange hosta du har, så mange har jeg dog ikke. Skønt du har fået sat løg, det arbejdes der også på her ;o)

   Slet
 5. Skønt med en havedag, hvor du har fået en masse fra hånden :-)
  Det er dejligt med efterblomstringen, du har fået med i købet, efter der er blevet mere lyst ved hækken :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja når det gode vejr rammer på en fridag, kan der komme en del fra hånden ;o)
   Mere lys ved hækken giver masser af nye muligheder til bedene ;o)

   Slet
 6. Så er det godt du har fri i Jylland for her på Sjælland har det regnet med lårtykke stråler. Jeg så lige i vejret at på Amager var der kommet hagl.
  Det er fantastisk dit græs hold op for en grokraft det har! Merinquen er altså også i særklasse...den må jeg vist have fat i også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja nogle gange kan man være heldig og være på rette sted ;o)
   Græsset i plænen har også en del år på bagen, men blomstrer desværre sjældent ;o)

   Slet
 7. Det er ikke altid lige nemt at dele hæk med naboen :) Håber for dig, at den bliver pænere, nu hvor den har fået en hård tur - alternativt at den opgiver ævred, så den må fældes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det kan ha sine udfordringer at dele hæk, men nu fik vi da heldigvis lov at korte og tynde den ret kraftigt ;o)

   Slet
 8. Sikke meget du har nået :-)
  Indrømmet jeg hader vores tjørnehæk! Så kender du også det når man luger, og får sådan en lang torn i en finger ? Det gør bare SÅ ondt :-/ Jeg ville også rigtig gerne have noget andet.
  Imponerende store flotte Græsser og Hosta du har.
  Her er vejret dejligt i dag, så jeg regner med at gå ud og give det en lille nap, og se hvor langt jeg når.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja av av, der er ikke noget være end de forbandede tjørnepigge, de kan ligge og gemme sig i jorden i mange år, men gør stadig lige ondt.
   Vores hosta er blevet kæmpe store, vi vil prøve at dele dem lidt her i efteråret da de kvæler alt andet i bedet ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen