Sider,

lørdag den 21. september 2013

Kunsten at provokere sig selv.........


Endelig weekend og godt vejr, det var lige hvad jeg havde drømt om, så det skal helt klart udnyttes i haven.Dette lille bed der næsten har været druknet i hæk og andet, er atter kommet frem i lyset efter hækken fik en ordentlig omgang. Bedet er i en sørgelig forfatning, og har ingen opmærksomhed fået i flere år. Det skal der ændres på nu da bedet igen får lys, og er blevet meget mere synligt. Der var ikke så meget at tænke over, så det var bare at starte fra en ende og rydde bedet. Det eneste bevaringsværdige var nogle digitalis og en pæon, der nu er blevet flyttet andre steder hen.Hækken er ret åben i bunden, og inde ved naboen er det skvalderkål der hersker på en anden side af hækken. Brænde har vi nok af, så jeg lavede lidt sjovt med små brændestabler mellem tjørne stammerne. Manden min er ikke hjemme, så nu må jeg se hvad han mener om mine stabler, det kan nemt tænkes at han ikke falder i svime over mine evner og laver dem om. Det skal han være så velkommen til, men jeg syntes det tilfører bedet en lidt hyggelig stemning.Her er det så at jeg har valgt at provokere mig selv, ved at genopbygge bedet i gule og brune farver. Gul er absolut ikke min farve, men jeg faldt pladask for dette lille fine paradisæbletræ med gule æbler, så farvevalget blev truffet ud fra det.Indtilvidere har jeg plantet to alunrod i brune farver, en solhat, to forskellige brune græsser og en kvæsurt chocolate chip. For at få lidt farve til bedet nu og her, har jeg flyttet nogle appelsin tagetes fra højbedene derover.  Måske skal jeg omdøbe det til retrobedet, det jo nærmest er ren 70'er stemning med de gule og brune farver.


Mens jeg sad og nød det færdige syn, fik jeg øje på mine lerpotter og straks poppede en ny ide frem. Jeg havde nogle husløg stående som jo sagtens kunne bruges. Jeg har bare stukket nogle lange lidt kraftige blomsterpinde i jorden, og bygget mine lertårne på den måde. Lige nu syntes jeg ideen er ret sjov, jeg ved dog ikke om lerpotterne springer når frosten kommer.


Om det er efterårstemingen der har grebet mig, ved jeg ikke men faktisk syntes jeg at bedet er blevet ret godt, om jeg så fortryder farvevalget til foråret - ja det vi vente og se ;o). Bedet er ihvertfald betydelig bedre nu en inden jeg startede.Så nu er pausen slut, og jeg må ud og fortsætte med mine gøremål.


Mange retro hilsner herfra ;o)

22 kommentarer:

 1. Jeg klapper helt vildt i mine hænder, det er såååå fint, Heidi! Jeg håber du holder fast i det gule, for der er mange, lækre gule sager. Og din lerpotte-installation, den er da for fin, skulle frosten drille, så er det jo 'bare' kunsten, der lever, ikke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak Anne Mette
   Lige nu er jeg også rigtigt glad for mit valg, og lerpotte installationen får helt klart lov at leve sit eget liv ;o)

   Slet
 2. Hej Heidi.Dejligt at du nu kan få lavet et lille nyt bed.....nu når den grimme hæk er klippet ind.God ide med brændet......må håbe at det holder skvalderkålen væk.
  Og rigtig fint med lidt nye farvwr.Er sikker på at du bliver glad for dit lille paradisæbletræ.Har et der har nogle år på bagen .....også med gule æbler.
  Det er bare så smukt når det blomstre.
  Alunrod og græsser kan peppe ethvert bed op.
  God weekend fra en der er ved at gøre klar til plantemarked i Lyngby i morgen.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var dejligt at få ryddet det gamle bed og startet på ny. Allerede nu er jeg rigtig glad for paradisæbletræet så det skal nok blive et godt bekendskab.
   Bare det var mig der skulle på plantemarked i morgen, så skulle der jagtes planter til bedet, men det er desværre allllllt for langt væk ;o)

   Slet
 3. Ja det blev da helt sikkert bedre, jeg tror ikke manden din kan lave det bedre med brændestablerne, det ser kanongodt ud, også med lerpotterne. Flot flot bed som vil lyse op i efterårshaven. Det lille gule paradisæbletræ er så fint, det ville jeg også have faldet for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det pyntede ret gevaldigt at få ryddet bedet og startet forfra. Manden min's første kommentar var " det var godt nok noget godt pind du havde taget hmmm " ;o), ellers ingen kommentar om min stabling.
   Det lille træ er bare så fint, det kommer jeg ihvertfald ikke til at fortryde ;o)

   Slet
 4. Jeg kan godt genkende dem med ikke at bryde sig om en farve, og så alligevel give den en chance. Tit drejer det sig bare om at få den placeret på et passende sted, hvor den ikke kommer i konflikt med andre farver. Sådan har jeg det især med gul, som let overtager hele billedet. Dit bed ser fint ud, og jeg kan godt lide at du har givet det en kulisse af brænde. Planterne træder tydeligere frem med en passende baggrund, og den åbne hæk ville nok være blevet for rodet at se på. Held og lykke med at vænne dig til at det gule og brune.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke
   Jeg har det stadig svært med gul, men netop i dette lille bed der er godt gemt væk, skal det nok gå. Med tiden skal vi nok komme overens ellers må det laves om igen ;o).
   Brænde stablerne er jeg rigtig glad for, nu må vi se om de er lavet godt nok, og ikke vælter ind i bedet ;o)

   Slet
 5. Hej. Jeg synes også, det blev rigtig godt. Det er en rigtig god idé med brændestablen, det ser jo virkelig stemningsfyldt ud. Sjov idé med lerpotterne. Jeg synes, du er lykkes rigtig godt med dette bed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha Birgitte, det var også rigtigt sjovt at lave bedet, så må vi se hvordan det går med det gul/brune tema ;o)

   Slet
 6. Så lekent og fint bed du har laget. Er det ikke morsomt når en plutselig får lyst til å gjøre noe helt 'annerledes' - og kreativiteten overtar!
  Ønsker deg en fin søndag i morgen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej jeg elsker at lege i haven og finde på nye tiltag
   Kan du også ha en rigtig god søndag ;o)

   Slet
 7. Vad kul, har precis idag flyttat om i min trädgård, flyttat en gul Höstöga ,till en egen rabatt med gula dagliljor. Din rabatt blev så fin. Ha en skön helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Det er jo også højsæson i disse dage, for at flytte rundt på planter og drømme om næste års blomsterflor ;o)

   Slet
 8. Sikke du har leget:0)) - Herligt med din uhøjtidelige tilgang til haven...håber in mand er typen der giver alt en chance og ikke nedlægger veto. Her er min teori, at jeg bare skal ændre når min mand ikke er hjemme - spørger jeg først om han er med på projekter, så er risikoen for modstand alt for stor. Tilgivelse frem for "tilladelse";0)

  Herlig søndag fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Uhh ja der er ikke noget bedre end at lege have, jeg elsker at bruge forhåndenværende ting og sager i min leg.
   Manden min er meget medgørlig når jeg får "sjove" ideer, men der helt klart nogle ting han ikke helt forstår ;o).

   Slet
 9. Det med den gule farve kender jeg rigtig godt. Så jeg prøvede også at udfordre mig selv sidste år. Det var ganske vist den ganske sarte gule farve jeg startede med, og det blev jeg faktisk rigtig godt tilfreds med.
  Men hold op, dit bed er blevet godt, gult eller ej ;-D Altså så er det ski lige før man kommer til at holde af den gule farve når man ser dit bed. (Større ros kan du vist ikke få, fra en "gul-blomst-hader")
  Brændestablerne bagved er en rigtig god ide´, det ser brandgodt ud, og sjovt med potterne.
  Knus Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja vi er vist mange der har det meget svært ved de gule blomster - gad vide hvad der gik galt i vores barndom ;o).De lysgule farver har jeg helt fint med, kan faktisk slet ikke undvære dem i haven.
   Nu har jeg så gået om sværmet om bedet idag, og ja det er altså ikke min favorit farve, måske bliver det lidt mere dæmpet orange og brunt til næste år, vi må vente og se ;o)

   Slet
 10. Fantastisk med dine lerpotter. Sikke en fantasi.
  Kan godt forstå dit forhold med gul, men jeg syntes nu at bedet er blevet rigtig godt. Mon ikke gult er kommet for at blive.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike
   Ja det sjovt at lege i haven, jeg er endnu ikke sikker på det gule for lov at blive ;o)

   Slet
 11. meget fint og smukke æbler :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Tak for de søde ord ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen