Sider,

onsdag den 11. september 2013

Æbler mm.......

En skøn solrig morgen, appellerede til en tur i haven med kameraet. Det var et klogt valg, for da jeg kom hjem efter endt besøg hos frisør og indkøb, var det skyet helt til og startet med at småregne.

Vores æbletræer bærer helt ufattelige mængder af æbler i år.Æblerne sidder nærmest som druer på klaser. Vægten fra alle æblerne, har fået træet helt ud af facon, de tunge grene er tynget godt ned mod jorden.I det nye lime/bordeaux bed, er Burgundy ice rosen også ved at komme med en enkelt blomst. Jeg tror at bedet bliver rigtigt godt når det bliver plantet færdigt og det vokser lidt til. Jeg har lige købt en Green Jewel solhat fra Staudefeen, der ikke er blevet plantet endnu. Jeg syntes den opstammede ribs og de to perikon bag bedet, passer så fint ind. Bedet er smukt draperet med nedfaldsæbler, se bort fra de to lilla klokkelyng i bedet, de er fejlanbragt.Regnen har været lidt hård ved rosen, men skøn er den og helt klart æresgæsten i bedet.Nicotiania lime green, alunrod Obsidian og pileurt Blackfield.


 Det føles allerede som meget længe siden, vi tilbragte næsten al fritid i dette hjørne af haven, nu står det helt forladt.Set lidt fra oven efter det er blevet overskyet og gråt. Traileren er ved at blive fyldt med nedfaldsæbler, da vi ikke kan bruge dem alle. Det røde bælte til venstre for traileren, det er æbler der endnu ikke er blevet læsset.


Mange gråvejrs hilsner herfra ;o)

12 kommentarer:

 1. Ja, de æbler, de er skønne, men de er også mange. Dem, der havde huset før os, fik podet æbletræet med 5 æblesorter, skønt for de smager dejligt alle sammen, men det er også en laaaaaang sæson :)
  Sikke en god ide med Burgundy Ice og Blackfield - vi har dem begge, men ikke sammen og det er da synd, for de passer jo så perfekt sammen, tak for inspirationen! Jeres have ser dejlig ud, kan se det lyserøde bed er i hopla også :)
  knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Vi er også rigtigt glade for den stemning vores æbletræer giver til haven, men det er godt nok også fast arbejde at holde haven så nogenlunde farbar i denne tid ;o).
   Godt du lod dig inspirere, jeg syntes nemlig også de passer perfekt sammen. Det er altid spændende at se nye planter blomstre sammen for første gang, og om ens tanker og drømme nu også fungerer i virkligheden ;o).
   Det lyserøde bed holder forstat ud, længe leve sommerblomster og dahlia ;o)

   Slet
 2. Den er rigtig fin din mørke "fløjelsrose"!.Hyggeligt med den bue træerne danner.
  Det giver sådan et fint kighul.
  God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes også det ser rigtigt hyggeligt ud, med de tunge æblegrene der danner buen ;o)

   Slet
 3. Hvor var det godt, du gik ovenpå og tog et billede, så får vi lige lidt overblik.Vi har et træ med Ingrid Marie æbler, det bugner også af æbler. Det er næsten synd for træerne.
  Ja Burgundy Ice er smuk, men den holder ikke til meget regn. Ærgerligt at det blev dårligt vejr hos jer, det kan jeg ikke sige her. Så godt du tog billeder før frisørbesøget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg tror da vi har byttet vejr idag ;o)
   Nå nå nå så Burgundy Ice er en sart frøken, nu må vi se hvad hun syntes om Vestjylland.
   Du har ret, det er næsten synd for træerne, men vi har fjernet en del grene for at lette lidt på trykket, og for vi atter kan færdes uden at skulle bukke sig hele tiden ;o)

   Slet
 4. Godaften Heidi.Skal da nok love for at der er æbler i dit træ.....hvad hedder de?
  Har selv et gammelt Filipa træ,og det har også pæne stor æbler i år.
  Skal igang med at lave æblemos,når jeg er færdig med mit nye bed.
  Det er bare lidt træls at bruge så mange timer til at skrælle alle æblerne.
  Smukt bed med din rose-pileurt-alunrod,og den limefarvede nikotiania.....perfekt match.
  Og flot oversikts billed fra førstesalen.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg ved desværre ikke hvad det er for æbler, de er plantet af dem der byggede huset, et for hvert barn ;o).
   Jeg syntes også at mit nye bed tegner godt. Billedet fra terrassen er taget fra mit morgenovervågnings spot, det er lige der jeg vurderer havens tilstand, inden bad og arbejde kalder ;o)

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 5. Hvor har du dog mange æbler. Kan du ikke sælge dem??? Hvad med at sætte traileren et sted for man går forbi og skriv fyld posen for et .. antal kr. ( læg poser ved).
  Gode billeder. Dit andet sidste billede er virkelig godt fanget.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja æbler har vi nok af, desværre er de så stødte og grimme at der nok ingen salg er i dem. Istedet henter min svigerfar dem og kører dem ud på hans jagt, så vildtet får glæde af dem ;o)

   Slet
  2. God aften Heidi.
   Rigtig god ide`, når de nu ikke KAN sælges.
   Hilsen Aase Marie.

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen