Sider,

onsdag den 2. oktober 2013

Velkommen i oktober haven......

Oktober er sat godt igang og stadig er det det gode vejr der dominerer ude. Men især tidligt om morgenen  kan man nu mærke at efteråret er i fuld gang, så på med jakker og varmt tøj. 

Weekenden stod mest på job og havearbejde uden kamera, så det var dejligt at komme ud og finde motiver fra haven idag. Det første jeg faldt over, var denne afblomstrede solsikke der har fået to bitte små efternølere. Det er da smukt op imod den blå himmel og de drivende skyer.                             Det blå/lilla bed virker mest grønt nu, men tæt på er der stadig masser at nyde.Den første blomst er så småt begyndt at åbne sig, i mine oktober stormhatte. Jeg har altid syntes der er noget lidt alien agtigt over knoppernes udseende.

                                                                        Bedet set fra en anden vinkel.


                                                             
                              Storkenæb Rozanne og scabiosa sammen med en etårig salvie.Jeg er helt vild med den lidt støvede grå/lilla farve, mine Twice in a Blue Moon roser har, her fanget både i sol, skygge og knopstadie.                     Der blomstrer også fortsat floks i bedet, her er det Franz Schubert og Blue Paradise.

        Tøsebedet er blevet lidt bart efter det har fået en overhaling, men der er dog stadig lidt blomstring.Pelargonie og pileurt blomstrer stadigt fint og nu er den lyserøde fjerblomst også kommet på banen igen, den har haft det lidt hårdt i den tørre sommer.Sandkassebedet fik en ordentlig omgang i weekenden. De store hosta er blevet delt og fordelt til andre steder i haven.En del af dem er blevet plantet bag den syriske rose, hvor det på grund af skygge er svært at få andet til at gro. Efter vi har fået rettet busken op, ser toppen helt skæv ud, den skal klippes en del tilbage men først når der ikke er flere blomster tilbage.For enden af sandkassebedet ligger dette gavlbed. Der er det samme problem med at få ting til at gro, så det har også fået en god gang hosta.                                            Der er stadig lidt blomster i toppen af min Blue Angel klematis. Det lille runde bed vi lavede først på sommeren, har været en fornøjelse. Der er stadig godt gang i blomstringen, så her må jeg vente lidt endnu med at flytte  rundt og lægge en masse løg.Solhat Mernique                                            Luýsgul katteurt.
                                          Lysgul Dahlia og tobaksblomst.                                                        Kongelys.

                                                  Hvid Dahlia                                                                           Lysgul Scabiosa                                                    
                                                                                                                                
Udover blomsterne i bedene er der også andet der blomstrer. Disse stokroser er atter kommet med enkelte blomster, heldigvis lod mariehønsene sig ikke forstyrre.
De hvide klokkeranker har valgt kun at blomstre med en enkelt blomst af gangen, så den har sikret sig fuld opmærksomhed fra min side.


Til sidst lige noget helt andet.

Lørdag efter arbejde tog vi en hurtig tur i skoven, for at lede efter kantareller. Vi var åbenbart ikke alene om den ide, for skoven var støvsuget og vi fandt desværre kun en enkelt kantarel. Til gengæld fandt vi disse smukke træer helt overgroet med mos. Dem skal jeg vist lige huske, når julematerialerne skal indsamles.Jeg har et enkelt lille oktober ønske, ( måske kommer jeg til at fortryde det helt vildt) men lidt regn vil være rigtigt dejligt.
Det kom helt bag på mig, hvor tør jorden var, da jeg flyttede planter i weekenden. Jeg gider altså ikke at vande mere i år, så lidt natteregn tager jeg gerne ;o)

Mange onsdags hilsner herfra ;o)


16 kommentarer:

 1. Ja det er også mit oktober ønske, regn det mangler vi i den grad. Du har da også mange fine blomster i din have endnu. Klokkeranken og solhatten vinder i dag, men jeg er som altid imponeret over din clematis Blue Angel, den gør det godt.
  Mon Twice blomstrer ikke for tiden. Flotte grene i skoven :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg tror vi er rigtigt mange, der godt kunne bruge en del regn. Jeg kan da næsten ikke huske en så tør sommer de år vi har haft have.
   Ja selv om efterårets forfald har indtaget haven, er der stadig masser af godbidder. Jeg kiggede lige lidt gamle billeder og første udsprungne blomster i Blue Angel har jeg taget 14/7 så den har gjort det rigtigt godt, gad vide hvor mange blomster den har haft ialt ;o)

   Slet
 2. Hej Heidi.Ja! velkommen til oktober......med det smukkeste vejr.Men som i skriver så mangler vi vand i vores haver.
  Jeg synes at du har mange smukke blomster lige nu.Her er det kun få roser og nogle dahlia der blomstre.
  Har også delt rigtig mange hosta og skåret flere af de mange kedelige stauder halvt ned.
  Din gule solhat......Menique ........den må jeg bare have i mit hvid/gule bed.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Masser af vand vil helt klart gavne nu, hvor vi flytter så meget rundt i haverne. Efterhånden har jeg fået plantet så der er blomstring til langt ud på efteråret. Måske ikke så overvældende som om sommeren. men nok til at kunne nyde haven stadig.
   Solhatten er jo selvskrevet til vores hvid/gule bede ;o)

   Slet
 3. Sikken en dejlig have, som du har i oktober, og vejret er jo fortsat godt, selvom jeg må indrømme, at jeg vander lidt ind i mellem pga. tørken.
  Dit billede fra skoven er jo som fra en anden drømmeverden - vildt smukt og drømmevækkende:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg vander også stadig lidt, men det ville snart være dejligt at slippe for det.
   Da jeg så de fine træer, glemte jeg også alt om svampe ;o)

   Slet
 4. Hej Heidi
  Så mange fine blomster du har. Solsikkebilledet er rigtig dejligt. Hvide klokkeranker er så søde med de lange grifler.
  Men dit mosbillede er da helt fantastisk eventyrligt. Lige noget for mig.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Solsikken kunne jeg heller ikke stå for. Jeg sidder lige og tænker på om jeg kan finde tilbage til træerne igen, det håber jeg ;o)

   Slet
 5. Such a beautiful garden and fantastic collection of flowers
  Greetings :) http://kolorywogrodzie.blog.onet.pl

  SvarSlet
 6. Der er dejligt frodigt med masser af blomster hos dig endnu - omend din have trænger til vand. Det er bare dejligt med alle dine billeder, sad lige og så dem hele to gange :) Hos mig blomstrer Ger.Rozanne også stadig vildt meget, er det ikke bare imponerende? Sikke et skønt mosgroet træ, det må du tilbage til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg er glad for at du gav dig tid til at nyde billederne ;o). Rozanne er nok det bedste køb jeg har gjort iår ( heldigvis købte jeg to ;o). Håber jeg kan finde tilbage til træerne ;o)

   Slet
 7. Det er et fint billede af de to kælende mariehøns! Ren romantik. Den er godt nok flot din syriske rose. Den jeg fik af min bror var lilla og jeg skriver var, for den er gået ud pga manglende vand.
  Også her i haven trænger vi til vand. Jeg har måttet vande de planter jeg har rokeret rundt med.
  Nøj hvor du skal på rov i den skønne skov op til jul. Det er da en helt eventyr skov at se på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Nå du tror de var romantiske, jeg tror de frøs lidt ;o)
   Øv med den syriske rose, vi kan jo altså heller ikke blive ved at vande alt, der må prioriteres.
   Skoven er stor, så jeg håber jeg kan finde tilbage til træerne ;o)

   Slet
 8. Tak for de fine billeder fra din smukke have.
  Hvor har du dog endnu mange blomster.
  Her skinner solen nu, så jeg vil ud..............
  Ha´ en god havedag.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen