Sider,

søndag den 20. oktober 2013

Et kort ophold.....

Lige over middag, mens jeg selvfølgelig stod ude i Jem og Fix for at købe billige løg, brød solen igennem. De havde tilbud på deres løg, så det var jo om at få købt lidt flere til samlingen der endnu ikke er blevet lagt.Jeg fik hurtigt vendt bilen hjemover og nåede da også lige en lille runde med kameraet inden regnen atter vendte tilbage.

På stubben af vores gamle blommetræ, vokser hvert efterår disse fine små svampe.Aconitum i modlys.


      Her har vi heldigvis ikke mærket noget til nattefrost endnu, så løvemund og dahlia blomstrer fortsat lystigt.Snitbedet vokser stadig vildt. Jeg plejer at have sirlige rækker med sommerblomster, til at skære af til buketter. Men sådan er det ikke i år, nu er det kaos der hersker i bedet, og jeg kan faktisk rigtigt godt li stemningen.
Bedet er blevet brugt til afsætning af forskellige overskudsplanter, og ellers er det ene selvsåede blomster der har fået lov at gro da jeg ikke nåede så bedet til i år.Løvemund som måske ikke er den mest spændende sommerblomst er dog altid selvskrevet her i haven. De er så taknemlige og blomstrer uafbrudt til frosten kommer, bliver vinteren ikke for hård kan de også overvintre i bedene.
I bedet har denne efterhånden kæmpe kantbæger også bosat sig.                 Honningurten som jeg har eftersået med i højbedene, gør sig godt med regndråber på.
De lave lyse solsikker, fester også fortsat selvom regnen har været lidt hård ved dem.I portalbedet blomster nicotiana Only The Lonely stadig, det samme gør den hvide haveklinte. Haveklinten er et nyt bekendtskab i haven ,og har bestemt ikke skuffet med sin lange blomstring. De små fine blomster  svæver så fint i bedet. Klokkeranken er også kommet godt igang nu, ja ja - lidt langsom får man vel lov at være ;o).


           Hvis vi fortsat skal ha op til 14 grader som idag, kan disse knopper måske nå at springe ud.

Inden jeg nåede at blive færdig med at finde skønne motiver, var det atter begyndt at regne, så det sidste billede jeg fik i kassen, var disse kæmpeverbena, der står så fint mod klartehortensiaen.Nu håber jeg så bare på lidt tørvejr de kommende dage, så jeg kan komme i haven og få lagt alle mine løg. Phyha - det er vist blevet til en hel del poser efterhånden, men med en pose af gangen, så går det vel også i år ;o)

22 kommentarer:

 1. Hej Heidi. Det er vel nok noget af et blomsterhav du her fremviser. Ja, det er jo herligt, at temperaturen stiger igen, så kan vi forhåbentlig nyde haven lidt endnu. Jeg kan rigtig godt lide dit billede med kæmpeverbenaen op mod hortensiaen. Det er ret flot. God fornøjelse med løglægningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Her blomstrer det lystigt, og var det ikke for regnen kunne jeg have vist flere blomster. Jeg er også vild med billedet med kæmpeverbena og klartehortensia. Nu håber jeg bare at det snart bliver tørvejr så jeg kan komme igang med at lægge løgene, vi har fået 32 mm idag og det regner stadig ;o(

   Slet
 2. Du er en mester til at finde smukke motiver i efterårshaven.

  SvarSlet
 3. Hej Heidi.Godt at du fik købt lidt billige løg.........har aldrig tålmodighed til at vente.Synes altid at det de kedelige der er tilbage.Men dejlige bulleder fra din have.
  Er vild med din honningurt......smuk farve den har.
  Og god ide med et snittebed.....jeg kalder mit en børnehave.Bruger en af mine højbede.....men det skal da tømmes til foråret.For da skal det bruges til grøntsager.
  Skønt at du stadig har dine dahlia.....mine er kommet indenfor.
  God søndag aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   I dag var jeg ret heldig, de havde stadig en del fine løg tilbage. Jeg har da også købt af de dyre løg, da det jo altid er en gambling at vente ,o)
   Jeg er rigtig glad for mit snitbed, der skal der nemlig ikke tages hensyn til at det skal bruges til andre formål. Så længe frosten ikke har været forbi, nyder jeg stadig mine dahlia da de er plantet i bedene.

   Slet
 4. dit skønne billed på din startside er skøn jeg faldt lidt i staver da jeg så det klare billed, min favort er honningurten....super godt.er den en staude...ell hva! fortsat god søndag....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Jeg er glad for at du kan li billederne ;o)
   Honningurten er etårig, jeg har sået den i højbedene som efterafgrøde. Når de er afblomstret skal de graves ned, det er en rigtig god måde at jordforbedre på ;o)

   Slet
 5. Hej Heidi
  Jeg kan godt lide dit smukke kaos. Det ser hyggeligt og stemningsfuldt ud- sådan går det nogle gange, når man lader det hele stå lidt til.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg er også rigtig glad for mit smukke kaos. Jeg overvejet faktisk at blande alle mine sommer blomster frø sammen til næste år, og bare bredså og atter lade kaos opstå ;o)

   Slet
 6. Hvor er dit bed med sommerblomster fin. Du har vel nok endnu mange smukke blomster.
  God arbejdslyst med løgsætningen. Jeg er blevet færdig med at sætte 50 kg tulipanløg og mangler kun ganske få påskeliljeløg, så har jeg sat 25 kg af disse løg. I fredags købte jeg 3 poser Allium og 1 pose Fritillaria løg og 2 stk kejsekrone, så jeg håber vi får fint vejr i hele næste uge.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er nu, man rigtigt nyder de sidste sommerblomster.
   Hold da helt op for en masse løg du har fået lagt, så mange har jeg dog ikke, men håber alligevel på lidt bedre vejr ;o)

   Slet
 7. Fine fine billeder du viser fra din have - hvor se det godt ud med klatrehortensiaen og kæmpe verbena sammen på denne årstid, og billedet af din kantbæger er virkelig også fint som den står der i udspring.
  God aften.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Tak for dine søde ord, jeg syntes også hortensia og verbena klæder hinanden godt ;o)

   Slet
 8. Kan godt li dine kæmpeverbea foran klatrehortensiaen :-)
  Selvom du ikke nåede at få sået dit bed til efter eget valg, er det alligevel blevet frodigt og blomsterrigt.
  Din hvide haveklinte er flot, kan godt li´ de grå blade sammen med hvide blomster. Jeg har den røde her i haven, og de andre steder vi har haft dem, har det også kun været den røde udgave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Den røde udgave af haveklinte har jeg ikke prøvet, men er også rigtigt glad for den hvide.
   Er det ikke utroligt så hurtigt, ukrudt og selvsåede kan overtage et stykke bar jord ;o)

   Slet
 9. Godt du nåede at tage billeder i solskin, det ser godt ud. Pas nu på kantbægeren, den sår sig overalt, men det ved du sikkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja andre tror jo nok man er lidt tosset, sådan at fare hjem og fotografere men med al den regn der kommer her. Ligefør da jeg svarede Birgitte skrev jeg 32 mm, men allerede nu står der 34 mm og det vælter stadig ned.
   Jeg er godt klar over at risikere at skulle kæmpe med en masse kantbæger til næste år. Det er bare svært at fjerne den når den stadig blomstrer så fint ;o)

   Slet
 10. Dejlig med lidt kaos, alt behøver ikke stå på lige rækker.
  Den honningurt er da bare fin, den kan jeg godt lide.
  Det er sidste gang jeg har klokkeranke, min står i drivhuset og har hverken knopper eller blomster, så den gider jeg godt nok ikke igen. Det kunne godt se ud som om du får blomster og din står ude, heldige dig.:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Jeg overvejer faktisk også kaos til dette bed til næste år.
   Klokkeranker er lidt lunefulde, men lykkes de er det til gengæld en stor oplevelse med de mange skønne klokker. Du må ind på CD blog til foråret, og finde hans klokkeranke kursus der er gode tips ;o)

   Slet
 11. Kæmpe verbenaen op mod klatrehortensiaen er et smukt billede. Det vil gøre sig godt som postkort.
  Jeg er også vild med det lidt vilde udtryk i dine bede. Jeg er sikker på vores klokkeranke nok skal give os lidt flere blomster inden frosten for alvor sætter ind!

  SvarSlet
 12. Så superskønne billeder, du der fik dig ;D Tak for kigget!

  Hjerteligst

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen