Sider,

onsdag den 29. maj 2013

Onsdags Sysler.....

Hov - jeg opdagede lige, at der er kommet knopper i min bjerghulsvøb. Dem glæder jeg mig meget til at se i fuld flor, jeg købte den sidste efterår og har endnu ikke set den i blomst. Den kan blive op til 1,2 meter, gad vide om den når det i år.
Kæmpeverbena plantet i et stort fad, som jeg brugte til vandplanter sidste år. Der er desværre kommet frost sprængninger i fadet, men nu kan det så fungere som plantefad, med gode drænhuller i bunden.Efter at diverse gøremål blev overstået i formiddags, har jeg nu gået og hygget i drivhuset. Der var blevet så tomt, efter alle småplanter og plantebord var kommet ud. Det kan lidt nye indkøb, jo heldigvis råde lidt bod på.

               Denne Plumbago Articulata, blyrod på dansk har en helt fantastisk, nærmest isblå farve.
                                                                          Denne dobbelte minipetunia, kunne jeg heller ikke stå for.


Det blev også til denne fine duft nellike, her står den sammen med klematis Nelly Moser, som endnu ikke har fået en endelig plads. Det er helt fantastiske blomster den præsterer, selvom den kun står i den lille potte som den er købt i.


På billedet til venstre, kan man se, den anden Klematis jeg købte ved samme lejlighed. Det er en Warszawska Nike der vokser helt vildt, den har fået en god pind at klatre i indtil den skal plantes. Det skal nok blive sjovt når den engang skal vikles ud. Det er måske lidt fjollet at købe to klematis, uden at have en plan for hvor de skal gro. Men planter til 25 kroner stykket, er man da tvunget til at købe.

 De sidste planter jeg fik købt i denne omgang, er disse småbladede Hellichrysum, dem har jeg ikke haft før, men hvor er de fine.


Lige et hængeparti - jeg havde lovet Fru Friis et billede af min zinkbakke med husløg. De har stået i bakken en del år, og efterhånden er der kun to slags tilbage. De trives rigtigt godt i drivhuset, og får næsten ingen vand.Udenfor er den første af mine Jakobsstiger, kommet med en blomst. Det er den allerførste blomst, i mit forsøg med at så stauder, dejligt når projekter lykkes. Queen of Night, Allium sammen med mørkbladet geranium, er et flot makkerskab.


Tulipan festen i trekantsbedet, begynder at lakke mod enden. Heldigvis er Akelejer, Allium og andet godt på vej i bedet. Der er nu ikke kommet så mange Allium i år, så der skal vist lægges flere løg til efteråret.   


 I volden ved vandstenen, er der også godt gang i farverne. Klokke skilla og Engelske græsser lyser op.Lidt flere af mine hjemmegjordte Jakobsstiger, her sammen med blå stedmoder. De står i en stor zink skraldespand, hvor jeg også har plantet en Blodblomme. Måske lidt optimistisk, da den kan blive ret stor. Planen er at beskære med hård hånd, jeg håber den vil danne en stor tæt krone, som kan dække lidt af mod naboens vindue, det er ret tæt på.


Mange, tror jeg vil ud og hygge videre, hilsner herfra ;o)

18 kommentarer:

 1. Det lyder vældig spændende med din bjerghulsvøb. Den kunne godt minde om en plante, som jeg også lige har fået fat i, men uden at kende navnet, desværre. Kommer der blomst først i bjerghulsvøben, og så derefter blade? For så kunne det godt være sådan en tingst, som jeg også har?
  Kh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Bladene kom først, det er først nu blomsten kommer. jeg kommer sikkert til at vise flere billeder, når den er sprunget ud, så kan sikkert se om det er den samme ;o)

   Slet
 2. Bjerghusvøb mener jeg også at jeg har, jeg må se efter knopper senere. Der var ikke nogen sidst jeg kiggede. Gode køb du har gjort til drivhuset.
  Det er altid nogen fantastisk hilsener du sender :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth - Ja du må da vist ud og lede. Jeg syntes planten tegner rigtigt godt, så jeg glæder mig til se den i fuld flor.
   Det er altid hyggeligt, med en lidt lang hilsen ,o)

   Slet
 3. Det ser hyggeligt ud hoa dig :-)
  Jeg er helt vild med dit fad med husløg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha Vivi ;o)
   Husløg er så taknemmeligt og dekorativt, lige som jeg bedst kan li det ;o)

   Slet
 4. Hej Heidi.
  Hvor er du heldig!!! at du har en skønhed som bjerghulsvøb er. Den er ikke til at opdrive :(. så pas godt på den.
  Fine billeder du viser.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe
   Jeg tror også den bliver til en skønhed ;o), den er nu ikke så svær at få fat på jeg har købt den hos Staudestedet, det latinske navn er Chaerophyllum hirsutum ;o)

   Slet
 5. Hej Heidi.
  Dejligt at hører at jeg ikke er den eneste, som køber planter uden at vide hvor de skal stå. Bliver tit drevet af deres skønhed, og så må jeg bare have dem.
  I dit tilfælde kan jeg helt klart godt forstå dit køb af de to klematis - de er virkelig smukke.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike
   Ja heldigvis lykkes det altid at finde plads, nogle gange skal der bare tænkes lidt længere ;o)

   Slet
 6. Sikke en smukt fad med husløg. Jeg ved min datter har et tilsvarende fad, den idé må jeg fluks sende videre til hende......genial måde at bruge fadet på. Husløgene kan jeg levere.......Du har mange skønne planter i blomst lige nu. Nu vil jeg huske, at tage frø af min Jacobsstige med de brogede blade......det kunne godt være et godt give away hit, hvis det er så nemt at få Jacobsstige i blomst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak skal du ha, jeg er så heldig at have fadet i tre størrelser. Det store står på gulvet i drivhuset, med blandede strandsten.
   Det er en rigtig god idé at gemme frø fra jakobsstige. Jeg såede mine frø i efteråret, og de har stået i drivhuset og vokset hele vinteren, uden at være påvirket af frost og kulde.

   Slet
 7. Dejlige billeder. Den der bjerghulsvøb er da bare spændende, den må man da vist se sig om efter, men hvor skal den stå? man køber da ikke en plante man ikke ved hvor skal stå, eller gør man:-)
  blyroden er heller ikke til at stå for.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - Jeg tror det er et sjældent fænomen, at havetosser kommer til at købe planter, man ikke har planlagt, men heldigvis får man åbenbaringer, og finder plads ;o)

   Slet
 8. Godaften Heidi.Dejligt indlæg.Glæd dig til den W.Nike.Har haft den i flere år,og den trives rigtig god,og så til 29 kr.Jeg gav 99 kr for mine sidste clematis.Flot blå farve jakobsstigen har.Fik et par stykker på plantemrkedet i Lyngby.Håber den vil blomstre i år.Og det fad med husløg ser da bare rigtig godt ud.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette
   Jeg glæder mig også til at se W. Nike i blomst. Tror da næsten at du kan forvente blomst i Jakobsstigen, mine er sået i efteråret ;o)

   Slet
 9. Jeg er ligsesom dig. Købte 3 clematis til 25 kroner, og de stod et stykke tid i drivhuset før jeg fandt et sted til dem :-) Har også en del husløg i fade og de klarer sig fremragende.
  Dejlige billeder du viser.

  SvarSlet
 10. Plumbagoen er jo fantastisk og er også en af mine favoritter pga. den fantastiske blå farve. Hvis man vil lave stiklinger er det nemmeste at sætte et topskud i vand, indtil det danner rødder.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen