Sider,

torsdag den 6. juni 2013

Årets Frimærke......

 Frimærkeblomst, schizopetalon walkeri, er sprunget ud. Det er en lille diskret blomst der ikke gør noget særligt væsen af sig. Jeg havde sået den med henblik på altankasserne, men det blev til nogle små ranglede planter som ikke lige egnede sig til et liv i altankasserne. Istedet for er de blevet plantet i portalbedet, hvor de så nu er begyndt deres blomstring. Blomsten åbner sig kun om aftenen og skulle dufte skønt, må dog indrømme at jeg ikke har haft snuden dernede endnu.


Når man kigger på blomsten, som er firkantet og med takker, er det let at se hvorfra inspirationen til det danske navn kommer. Det er første gang jeg har dem i haven, så til efteråret må jeg afgøre om det er nogle der prøves igen, eller om de kun egner sig som B-post.


Her trænger vi efterhånden ret kraftigt til noget regn, det er ikke mange millimeter vi har fået her, vi sprang jo over da resten af Danmark fik masser. Jorden er knastør, vi vander de nye bede og køkkenhaven jævnligt. Det ender snart med at de gamle bede også skal vandes, da de også begynder at lide lidt for meget. Jeg har  stadig en del planter, der skal plantes ud, men jorden er så hård og tør at det må vente, ja det er ikke engang til at fjerne ukrudt.Storkenæb a la Samsø, kalder jeg disse skønheder. Gavmilde Lisbeth var så sød at sende dem til mig sidste år. De pink blomstrede flittigt allerede sidste år, men der var også lidt fra en helt mørkbladet storkenæb imellem, som ikke blomstrede. Så jeg blev rigtig glad, da jeg så der var knopper i den i år. Og nu er de første blomster så sprunget ud, med den skønneste blå farve der passer perfekt til bedet. Endnu engang tak til Lisbeth, som måske kender navnet på dem.

 Grønsagerne i højbedene har det fint og vokser efter planen, ja det er jo ikke alt der er så langt endnu, majs og bønner er først lige ved at sætte igang, men de skal nok komme efter det. Vi vander jævnligt, ellers tror jeg ikke at de små planter ville være i stand til at overleve. Måske skal jeg søge lidt på YouTube, og se om jeg kan finde nogle lette, men effektive trin til en regndans, da der ikke er nogen udsigt til regn her, den næste uges tid. Har du en god opskrift på regndans, må du gerne sende et link ;o)

Mange, nu vil jeg ud og vande, hilsner herfra ;o)

6 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Jeg tror at vi er mange der er nød til at vande i hele haven.Var hos Gitte (Horsens) dagen før vores tur til Kolding.Og der måtte vi også vande godt,for der var meget tørt.

  Vi havde en dejligt tur til Geografisk Have,og mødte rigtig mange bloggere.
  Din køkkenhave ser da rigtig flot ud.Min står også godt,og kartoflerne er snart en meter høje.
  Smukke storkenæb du har fået at Lisbeth.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Vand skal der til i dette tørre vejr, jeg kan næsten ikke huske hvornår det sidst har regnet her. Jeg er også rigtigt glad for mine storkenæb a la Samsø ;o)

   Slet
 2. Sjov lille blomst det frimærke!
  Ja det ser godt nok tørt ud hos dig Heidi. Vi har fået regn. Men med al den sol, bliver det hurtigt nødvendigt at vande.
  Jeg må i gang med at så bønner igen. Jeg ved ikke hvor de er forsvundet hen, men væk er de fleste af dem jeg har sat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - Det er altid sjovt at prøve nye frø, tæt på er frimærkeblomsten ret bedårende, men næsten usynlig i bedet så lille er den.
   Øv med bønnerne, men du må på den igen. Sidste sommer lykkedes det først for mig i tredie forsøg, men heldigvis går det meget bedre i år ;o)

   Slet
 3. Sol og blæst tørrer det hele ud, men jeg har tænkt på jer, fordi I slet ingen regn har fået, det må være rigtig slemt hos jer.
  Jeg kan desværre ikke længere huske navnene på mine storkenæb, det er nogen af de navne, jeg ikke husker så godt, desværre. Men bare du nyder dem alligevel, så er jeg glad :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja vi er efterhånden ret bagud med regn herover, og al den blæst har bestemt ikke gjort det bedre. Så vi vander og betaler vandregningen, mens jeg drømmer om egen brønd ;o)
   Pyt med navnene på storkenæbene, jeg nyder dem rigtigt meget også uden navn ;o). Ulla fra Frk Anemone har budt ind med navnet på den med mørkt løv - Dark Reiter .

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen