Sider,

søndag den 9. juni 2013

Solskin og Billedregn.....

Endnu en gang har vi været heldige, og haft et helt fantastisk vejr i dag. Solen har været fremme det meste af dagen, dog blev det overskyet sidst på dagen - men pyt. Dejligt med en hel dag i haven, hvor vi har hygget, og arbejdet i passende mængder. Det har også medført en masse billeder, hvor i nu skal bombarderes med en del af dem.

 Denne hvidtjørn blomstrer så skønt i haven, det er et stykke hæk der ikke er blevet klippet et par år. Efter endt blomstring skal den vist klippes tilbage til hækform igen. Selv om det er længe siden, vi sidst har fået noget regn her, ser haven dejlig frodig ud. Kartoffelbedet med fjerbusken i baggrunden.Klematis Multi Blue, igang at springe ud. Den skal gerne klatre op, og gøre den opstammede sommerfuglebusk selskab.


Mine tre Deutzia stjernetop, har også startet deres blomstring nu.Her står de alle tre, og inden ugen er omme står de sikkert som tre helt rosa søjler igen. De to tråd tårne ser lidt tomme ud. Der skal plantes slyngroser i dem, men det bliver vist først til efteråret. Nu er der midlertidigt plantet pragt snerler, som kan boltre sig her i sommer. Det nye hvide og gule bed, er stadig mest grønt. Dog har jeg fået købt en Verbascum kongelys i blomst, så der er lidt at kigge på. Ellers gror planterne ret godt, så der skal nok komme flere farver senere på sæsonen.
                                                                                          Pause på bænken ved køkkenhaven.


 Jeg plejer altid at have et krukkebed med brændte farver, nede ved brændestakkende. I år er det dog blevet flyttet rundt om bænken, da brændestakkende ligger lidt i vejen for krukkerne. Svinet der kigger frem under bænken, fik jeg til min fødselsdag i november og nu har jeg endelig fundet en plads til den. Jeg er ikke så vild med den slags figurer, men her kan den lige gå an.I krukkerne er der plantet, hjertegræs som jeg ikke har haft siden slut firserne, hvor der blev bundet mange tørrede kranse m m. En ukendt potterose, Cosmos chokoladeblomst, dog stadig uden blomst, og en potte med mørke liljer.


Liljerne købt i et supermarked er uden navn, men det ser ud til at der er to forskellige slags. Tre af dem har store og få knopper, men de sidste to har masser af små knopper.


Der er også plantet Spansk margurit, Dahlia, solsikke Vanilla ice, tagetes, løveører og et par tomatplanter.


Bedet set bagfra.Nede i spejderlejeren, eller på byggelegepladsen, er de planer vi lavede for området efterhånden ved at gå helt i vasken. Det er faktisk ret typisk, for vores måde at lege have på. Haveplaner er sikkert fornuftige at lave, men vi syntes det er sjovere at kigge på hvilke materialer vi har liggende, og se hvad vi kan få ud af dem.Jorden er jævnet og renset for ukrudt, vi har besluttet at der skal flis på da området kan være ret smattet om efterår og vinter. Det varer ikke længe inden de første Pæoner springer ud.


Det sidste tiltag, manden min har fundet på  er et squash bed i flere etager. Vi vil forsøge at binde planterne op i håb om at sneglene ikke finder dem i år. Indtil videre er der udover squash blevet plantet nogle få sommerblomster og et fulgebad. Fuglebadet har jeg været så heldig at få af søde Ulla fra Struer Havekreds, i bytte for en masse spande de har brugt til et beton kursus ;o)

                                          Til sidst en lille tur i det grønne, set fra begge sider.


Så - nu kan du komme videre med dagens planer, dette indlæg er endelig slut ;o)

Mange, en dejlig weekend er slut, hilsner herfra ;o)10 kommentarer:

 1. Mine planer går snart mod sengen :) Det er dejligt med hvidtjørn i haven, den dufter så skønt og pynter med de hvide blomster.
  Jeg kan godt forstå, du ikke var vild med grisen, det er ikke lige sådan noget, man vil have i haven.
  Deutziaerne ser fine ud, det bliver smukt, når de rigtig blomster. Gad vide hvilke klatreroser du skal have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Hvidtjørnen er rigtig skøn, men den skygger lige rigeligt for et bed, så den bliver nok klippet tilbage. Ja den type havefigurer er ikke lige min stil, men under bænken bor den fint. Jeg satser på at når blomsterne rigtigt begynder deres blomstring, kan overdøve svinet ;o)

   Slet
 2. Mange skønne billeder og taget på en lidt anden måde end du plejer Heidi....der ser dejligt ud i haven. Det med squash i højden er den drøngod idé. Mine bliver også ædt af sneglene inden de får fat for alvor. Tidligere var det intet problem med squash i haven! Lækkert fuglebad du har byttet dig til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente
   Der skal nok komme tilbage meldinger på om squash tårnet virker, jeg er ihvertfald træt af at dele med de ulækre snegle.
   Jeg er rigtigt glad for fuglebadet ;o)

   Slet
 3. Godaften Heidi.Dejligt indlæg med mange dejlige billeder fra din have.Den Deutzia er da bare så smuk.....den må på ønskelisten.Og fuglebadet er også rigtig flot.
  Dit gul/hvide bed skal nok blive godt.Jeg lavede jo et sidste år,og nu ser det rigtig godt ud.Godnat herfra knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette Tak for dine søde ord. Deutzia er så fin, du skal bare vide at det ikke er dens naturlige vækstform. Jeg har bundet dem op ad stolper ;o)
   Viser du ikke nogle billeder fra dit gul/hvide bed, måske er der lidt der frister, der er vist stadig plads til mere ;o)

   Slet
 4. Hvor er jeg bare vild med jeres portal!....den er SÅ skøn og rå...:) lækker have fyldt med mange sjove idéer..... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha - Vi kan godt li at finde på sjove projekter der ikke koster en formue ;o)

   Slet
 5. Hej Heidi
  Jeg kan godt lí din træbænk. Den giver en masse stemning i din have!

  SvarSlet
 6. Skønt ser der ud i din have - og jeg har det ligesom dig. Haveplaner er sikkert gode - for nogen. Jeg har det bedst med at prøve mig frem - og lege.

  /Birgitte

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen