Sider,

onsdag den 19. juni 2013

Regnskovsstemning ........

Ja - nu er det desværre ikke, frodigheden i min have jeg hentyder til. Men den meget varme og fugtige luft, vi har her i dag. En god gang morgen regn og den trykkende varme hensætter mig til ren regnskovstemning.

De første blomster i Klematis The President er sprunget ud. Jeg bliver lige imponeret hvert år, over de helt fantaktiske og store blomster. At den så ovenikøbet også blomstrer igen senere på sæsonen, gør den uundværlig i min have.  Klatrehortensia i fuld flor.Der står en klatrehortensia til, på den anden side af åbningen under terrassen. Bemærk hvor godt mine kæmpeverbena trives i fadet. Jeg glæder mig til de rigtigt vokser til og starter deres blomstring.


Noget jeg også glæder mig til, er at når min New Dawn rose begynder at blomstre. Den blev plantet i tøsebedet sidste år. Den gror i et tårn af rionet, og trives rigtigt godt.    I den ene ende af tøsebedet gror rosen Rosenholm i æbletræet og i den anden ende New Dawn rosen.


Mine tre Deutzia buske blomstrer fortsat helt fantastisk, det var ikke så let at få et godt billede af dem alle i det lidt dårlige lys idag, men nyd dem istedet lidt tæt på.

Vores nye runde bed, begynder at vokse godt til. Det hjælper godt, at jeg har plantet lidt sommerblomster imellem.Tænk - en del af de Noble Maiden lupiner, jeg såede i foråret, har allerede sat af til blomstring. Det syntes jeg er ret imponerende - havde ikke regnet med blomstring før næste år.


Cremegul Zinnia står og giver lidt farve til bedet. The Pilgrim rosen har også sat en del knopper nu, jeg er spændt på at følge det nye bed resten af sommeren.


Den første pæon er også sprunget ud. Det var engang en Festiva Maxima, men de sidste to år har den opført sig mystisk. Hvis du kigger godt på blomsten, kan man se at den er blevet to farvet. Den ene del nærmest cremegul og den anden halvdel er nærmest sart rosa, underligt.........men flot. Venter spændt på at resten springer ud, så jeg kan se, hvordan de har tænkt sig at blive i år.Langt om længe er mine klokkeranker begyndt at røre på sig. De har stået helt i stampe, siden de blev plantet ud. Men en god del regn og masser af gødning har fået sat gang i dem.


Nu er det ikke for at stresse dem, men de har altså en del de skal nå. Planen er, at de helst skal nå at dække  portalen helt, men når de først sætter igang, plejer de også at være ret så grovillige.

                                    Indtilvidere syner de jo ikke af meget, i bunden af portalbedene. Min plan var vist, at gøre soveværelset rent, så jeg må vist hellere se at komme igang. Skønt jeg hellere vil blogge og hygge i haven.

Mange, jeg tror det ender med uvejr, hilsner herfra ;o)
14 kommentarer:

 1. Det forstår jeg godt, jeg ville også have gjort rent i dag, men så fik vi gæster. Ja og selvfølgelig nåede jeg at blogge :)
  Hvor er det hele flot, din maxima især er fin og speciel. Deutziaen ser også fantastisk ud, det hele bliver nu ikke ringere i nærbillede.
  Her har det ikke været koldt, men heller ikke for varmt, vi har fået omkring 20 mm i dag, mon ikke planterne er glade nu, selvom de nok er blevet dykket lidt. Det har buldret i det fjerne fra vest mener jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja her fik vi næsten ingen regn i går, og heller intet idag. Jeg har lige set vejrudsigten og der er vist masser af vand på vej i vores retning i morgen. Jeg skyndte mig ude og klippe en stor buket pæoner. Så har jeg lidt at nyde inde, hvis det hele bliver slået ned imorgen ;o)

   Slet
 2. Festiva Maxima er vel nok fantastisk ...sjovt som naturen har sine egne måder! Jeg er da også imponeret over, at dine lupiner allerede har sat af til blomst i år! Nu bliver jeg helt misundelig.
  Jeg har også gjort soveværelset rent. (Aner ikke hvem, der går og støver der) Vi har haft en dejligt vejr hele formiddag, så den blev brugt i haven, selvfølgelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg håber har sovet lige så godt som mig i nat, i vore rene soveværelser ;o). Her i huset kalder vi nudlermænd englenes hjemmefutter, og jeg tror de lige har haft årsmøde, med alle de futter der var glemt her ;o)
   Festiva opfører sig ret festligt, men jeg savner nu også lidt de flotte hvide blomster ;o)

   Slet
 3. Godaften Heidi.Der er da godt gang i din have lige nu.Flot clematis og din dutzia er bare så smuk og frodig.
  Dejlig tid nu med alle roserne og pæonerne.
  Jeg går også og venter på at mine Alfred roser skal slynge sig op i min pergola.
  Her har vejret også været blandet.......men ikke så meget regn.Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Vi har heller ikke fået så meget regn her, men det er vist på vej.
   Jeg regner med du viser billeder af Alfred, når den rigtigt får fat ;o)

   Slet
 4. Hej Heidi. Jeg synes også, der er godt gang i din have. Jeg kan rigtig godt lide dine roser i "stativerne" Det synes jeg er meget flot. Den cremegule zinnia er også fin. Jeg har sået abrikosfarvede og der er nu knopper i mange af dem. De har også haft godt gavn af regnen, jeg tror måske, de har haft det lidt for tørt de sidste par uger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg er også rigtigt glad for mine "stativer", og roserne ser ud til at stortrives i år. Zinnia har jeg købt mig til, jeg nåede slet ikke at få sået mine indkøbte frø ;o)

   Slet
 5. Smukt som altid Heidi. Hvor har du købt frø af Noble Maiden lupin?
  Jeg søgte forgæves efter det i foråret. Jeg havde frø med hjem fra Amsterdam for 8 år siden, men de er desværre gået til.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak- Jeg har købt frøene hos kerneliv, til sølle 12 kroner pr pose. Så få du bare gang i klikfingeren ;o)

   Slet
 6. Åh, som jeg synes det også er regnskov i dag, pyh, det er lige før jeg hopper ind i nabobørnenes soppebassin. Hvor sjovt med din pæon, sådan en er der nok ikke så mange andre, der har ;) Du fik mig lokket med dine Deutzia, jeg var så heldig at Anne Marie fra Lønbæk havde 2 med til mig i weekenden, men der går jo lidt før de er så store som dine. Men øj, de er fine. Det er det hele du viser, mine klokkeranker er lige så slendrian som dine, mon ikke de sætter i gang snart ;) kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Godt du lod dig lokke af mine Deutzia, det fortryder du ikke ;o)
   Pæonen er vist blevet lidt for egenrådig, og tror bare den kan opføre sig som den har lyst. Selv om den er skøn så savner jeg også min gamle Festiva ;o)
   Nå - så dine klokkeranker er lige så dovne som mine, de opfører sig næsten som teenagere ;o)

   Slet
 7. Hej Heidi.
  Sikke en fantastisk klematis. Med de fine billeder må jeg vist også hellere ud og anskaffe mig en. Hvor har du købt dine rionet tårne? Dem har jeg ledt efter længe.

  SvarSlet
 8. Hej Heike
  Tårnene lavet af rionet tror jeg desværre ikke du kan finde i butikker. Dem har manden min selv lavet, af store netplader købt på Jem og Fix.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen