Sider,

lørdag den 4. maj 2013

Endelig Weekend.........

Efter en laaaaang, lidt hård arbejdsuge med masser af overarbejde, var det skønt i går, endelig at kunne sige weekend.

Solen har vi ikke set så meget til her idag, det har mest været ret blæsende og overskyet, men jeg fik da lige fanget disse fine bellis i solskin.Dagen startede med, at jeg tog på plantemarked i Struer. For første gang i flere år var jeg nemlig så heldig at det blev holdt på en af mine fri lørdage, så det skulle da lige besøges. Der var masser af boder og menesker, så det var bare at gå i krig. Hjemmefra havde jeg tænkt lidt over hvilke planter jeg skulle kigge efter, jeg ville gerne finde en hvid pæon, dobbelte hvide anemoner, lysgul anemone, og det lykkes. Derudover hoppede der jo selvfølgelig en masse impuls køb i poserne, nogle lidt mere uovervejede end andre ;o).

Jeg nævner i flæng dagens køb - Pæon Charlie´s White, Hosta Mouse Ears, Hepatica Japonica, Jeffersonina Dubai, Pileurt, lysblå porcelæns Ærenspris, Koreansk Fjerbusk, dobbelt blodurt,Viola Freckles, Hvid purpur kongelys, to lærkesporer, og de hvide og gule anemoner. Der er planter imellem som jeg faktisk ikke kender så meget til, men de stod og gjorde sig til, så de må prøves ;o). 

På billedet herunder står også en Pilgrim Rose, den er nu ikke købt på markedet idag, men på mit arbejde. Den skal plantes i et nyt bed der endnu ikke er gravet, sammen med min nye stjerne magnolie og pæon og anemoner osv osv.Lærkesporrene blev straks plantet i tøsebedet. De blev sat et par strategiske steder, hvor det er lidt svært at holde rent og hvor de gerne må brede sig.


 Den dobbelte blodurt blev plantet i volden sammen med den lille Jeffersonia Dubai. Nu må jeg så bare håbe på at de vil trives der, ellers må jeg finde et nyt sted til dem. Hosta Mouse Ears blev plantet i trekantsbedet.Jeg er rigtigt glad for min gule anemone og glæder mig til at den skal plantes. Den står nu nede på mit udendørs plantebord sammen med resten af mine nye indkøb der venter på at komme i jorden.


Da jeg kom hjem og fik kigget nærmere på mine indkøb, var der tre planter uden skilt, ikke særligt professionelt syntes jeg men jeg havde ikke opdaget det inden. Jeg ved det drejer sig om pileurt, porcelæns ærenspris og purpur kongelys. Jeg vil jo gerne ha dem plantet i de rigtige bede, så jeg håber at nogen kan genkende dem på bladene, det vil være rigtigt dejligt med lidt hjælp.Nu skal der vist bare hygges, med lidt blog surfing og tidligt i seng. Så må vi se om det bliver i morgen, vi kaster os over græsplænen og laver nyt bed.

Mange, jeg satser på sol imorgen, hilsner herfra ;o)

9 kommentarer:

 1. Det lyder som en hyggelig lørdag :-)
  Sikke mange fine små planter du har fået med hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi - Ja det har været en skøn lørdag. Jeg er også ret glad for mine nye små planter og glæder mig til at følge dem ;o)

   Slet
 2. Hej Heidi
  Jeg har da savnet dig, jeg har taget modlysbilleder, uden du har set dem :) Jeg er lidt misundelig over dine plantekøb især Jeffersonia Dubai. Jeg kommer desværre ikke lige til plantemarked, det er træls. Den lilla lærkespore kunne du have fået rigtig mange af helt gratis af mig, hvis det altså er den samme som den jeg har. Den breder sig uhæmmet i haven, men er nu meget sød.
  Til planterne uden skilte: nr. 1 er pileurt, nr. 2 purpurkongelys og nr. 3 må så være porcelænsærenspris :) Jeg er ret sikker i min sag, lad os høre om andre har et bud.
  Sender lidt sol op til dig i morgen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Åhhh det er da dejligt - at have være savnet ;o). Jeg ved godt at lærkespore er let at få fat i, men de kostede nok ikke mere end porto, så det går nok.
   Jeg er også rigtigt spændt på min Jeffersonia Dubai. Jeg kender ikke så meget til den, der skal lige Googles, så jeg kan gi den de bedste forhold.
   Tak for hjælp med planterne, jeg havde på fornemmelsen at nr 1 var pileurt ;o)
   Jeg vil glæde mig til solen i morgen ;o)

   Slet
 3. Godaften Heide.Det var da nogle dejlige køb du gjorde på markedet.Jeg skal selv på plantemarked i Lyngby i morgen,og håber også at finde spændende planter.
  Vil også se efter en db.blodurt.......kan se at der er rigtig mange på bloggen der har den.Vil også se efter nogle blå Balkan anemoner.Dejligt med lidt nyt til haven.
  Håber du må få en dejlig dag i have knus Jette

  SvarSlet
 4. Nr 1 er helt sikkert pileurt. Det er den eneste af de tre, jeg har i haven :)

  SvarSlet
 5. Hej Heidi

  Sikken en masse spændende der skal plantes ud!

  Tror bestemt Lisbeth er tæt på med sine bud;)

  God fornøjelse i søndagshaven!

  SvarSlet
 6. Du nyder garanteret din weekend efter så meget arbejde, og heldigvis skinner solen igen i dag. Dejlige ting du fik med hjem fra markedet, de lysegule anemoner er slet ikke til at stå for, men en hvid pæon er da også skøn. Jeg plantede også en Pilgrim rose sidste efterår, venter spændt på at se den i blomst i år.

  God søndag :)

  SvarSlet
 7. Det er jo altid hyggeligt at gå på plantemarked. Planterne giver jo en masse drømme,
  om kommende flor og farver. Jeg kan godt lide dit bellisbillede. Perspektivet er fint.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen