Sider,

søndag den 12. maj 2013

Det er grødevejr.....

 Den hvide anemone afslører, at vi har fået en del regn det sidste døgns tid. Stille regn natten igennem, og tørvejr fra først på eftermiddagen idag. Det måtte udnyttes til at få plantet en masse småplanter og jorden var perfekt fugtig.
Jeg elsker at anbringe de forskellige planter i de rette bede, mens jeg drømmer og ser de skønneste blomsterrige syn for mine øjne, hvor det hele bare matcher i højde og farve. Nu håber jeg så bare at det også kommer til at blive sådan i virkligheden. Den gule anemone er bare med, for at holde den hvide med selskab.


I vores nye runde bed, har jeg fået plantet nogle afblomstrede hvide kugleprimula, flittiglise og lidt sommerblomster, til at hjælpe bedet lidt på vej til masser af frodighed i år.Mens jeg plantede i det blå/lilla bed, fik jeg øje på at den ene af mine to violfrøstjerner Hewitts Double er kommet op. Det er godt nok tidligt, de plejer først at vise sig meget senere. Har også fået plantet flere Dahlia ud og jeg satte stativerne ned samtidig, så skal jeg ikke rode ved dem senere.


Vi er ikke så langt fremme med tulipaner her endnu, men i tøsebedet står de klar og nu kan det altså ikke vare længe.                                          Angelique og Queen of night er så småt begyndt at vise kulør.            En der dog allerede er sprunget ud, er purissima, som står og fornøjer øjet i sandkassebedet.


 Hmmm i mit blå/lilla bed, satte jeg i efteråret en del af denne Alexander Pushkin tulipan. Billedet på pakken viste de fineste lilla blomster med rosa kant, der ville passe perfekt til bedet. Men men lige nu har den en lidt underlig farve, der bestemt ikke passer ind i bedet. Nu må vi se hvilken farve den ender med at have, billedet til højre er det der var vist på pakken.


Mange, tror jeg kan høre planterne gro, hilsner herfra ;o)

8 kommentarer:

 1. Uha stille regn, du ved jeg er misundelig, men godt for dig, at der kom regn :)
  Hvor er det træls med de forkerte løg, de lægger i pakningerne, jeg har også en grim en, som slet ikke skal være i min have. Den må ud. Men Angelique og Queen og Night dem er der noget ved. Smukke billeder af de to skønheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er helt perfekt med regnen, nu hvor jeg går og planter ud.
   Jeg syntes der er mange der klager over forkerte tulipaner i år, ærgerligt men vi må på den igen til efteråret ;o)

   Slet
 2. Hej Heidi.
  Smukke billeder af anemoner og tulipaner.
  Bare det var mig, der havde fået øje på Hewitt's double. Jeg nød min hver eneste dag, den var i blomst. Men ak, min hundehvalp løb med planten i starten af vinteren. Jeg skyndte mig, at stoppe den på plads, men jeg ved ikke om det var selve roden, den havde trukket med op. Så jeg holder øje hver dag. Idag opdagede jeg så en nyspiret frøstjerne. Om det er den gamle(det tror jeg)eller Hewitt der har frøsået sig, ved jeg ej. Jeg har desuden tre Akelejefrøstjerner, jeg selv har sået, der venter på en plads. Vidunderlige planter! ;oD

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har flere gange flyttet på mine violfrøstjerner, og de kommer troligt året efter, så skal vi ikke også håbe dine gør det ;o)

   Slet
 3. Godaften Heidi.Stille regn er bare rigtig godt for vores haver.Øv med de tulipaner.Men Angelique og Queen of Night er to skønne tulipaner.......har dem selv.Jeg er spændt på at se dit runde bed i blomst.
  Igår fik jeg sammen med min søde søster Gitte luget alle mine bede og sat rigtig mange af alle de planter jeg havde i mit drivhus ud i haven.......rigtig dejligt.
  Men kan godt se at i er lidt bagud med blomstringen i det nordlige.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg Jette- Jeg glæder mig også rigtigt meget til at se det runde bed i blomst.
   Dejligt med hjælp i haven, det er altid sjovere at være flere om arbejdet ;o)

   Slet
 4. Hej Heidi. Jeg tror, dit runde bed bliver rigtig godt. Det er sjovt at plante ud og sætte planterne sammen, så er forventningens glæde stor. Jeg er også i fuld gang her. Dine tulipaner synes jeg er smukke, jeg synes nu den ligner meget godt den sidste tulipan du viser. Spændende, når den folder sig helt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte - Ja det bliver spændende at følge et nyt bed, du har også rigtigt gang i en masse hos dig ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen