Sider,

søndag den 5. maj 2013

Smuk Smuk Søndag.....

Sikke en skøn søndag vi har haft, med masser af sol og varme. Jeg håber vejret har været lige så fint i hele danmark.

Disse skønne Bacopa har stået i mit drivhus i nogle uger og vokset sig store og kraftige. I dag har jeg satset og plantet dem ud i krukker. Jeg syntes de to nuancer matcher perfekt, og jeg har købt så der kan komme en lys og en mørk i hver potte. Nu håber jeg så de vil mikse sig fint i potterne, og at den helt sarte rosa er lidt mindre i blomsten er ekstra charmerende.Det blev også dagen, hvor manden min og undertegnede, gik igang med det nye bed. I det fine vejr var det let at finde lysten, og inden længe var placering og udformning bestemt.Mine Purissima tulipaner er så småt begyndt at vise farve, og holder det gode vejr kan det ikke vare længe inden de atter står i fuld flor.Vi besluttede os for at lave bedet rundt, det har vi ikke nemlig ikke i haven. Bedet er i nærheden af bålstedet og volden der også har de runde former, så det giver god sammenhæng.
Jeg var startet med snor og spade, men så kom manden min og satte snoren fast på spaden, så jeg havde nøjagtigt samme afstand hele vejen rundt. Det syntes jeg godt nok var smart, dejligt når man stadig kan imponeres ;o). Måske er det altid sådan man gør, men jeg har ikke lige set den variant før.

             Lærkesporen som jeg købte i går.                                           Kugleprimula i flok


Efter vi havde fjernet alle græstørv, fik bedet en gang sand og god muld fra komposten. Inden vi havde set os om var vi klar til at plante, og efter lidt snak om hvor planterne skulle placeres blev der gravet huller, vandet og plantet. I de to krukker bag bedet er bacopa plantet.

Vi har plantet følgende i bedet - Magnolia George Henry Kern, Pilgrim rose, Pæon Charlie´s White. Her har jeg også valgt at satse og plantet Dahlia Swanlake som også har stået i drivhuset et stykke tid.Desuden er mine nye anemoner, Akeleje Green Apple, Lupin Noble Maiden og et par lodden løvefod og lidt franske anemone knolde plantet i bedet. Jeg regner ikke med at lupiner og akelejerne kommer i blomst i år. Nu har i jo nok regnet ud at bedet skal holdes i hvide lysgule og lime farver.          Jeffersonia Dubai med ny blomst på vej.                          Perlehyacinterne er også godt igang.


 
                                                                           
                                                                      Bedet set lidt på afstandThalia er også kommet med den første blomst, og blodurten der blev plantet igår.


Det nye bed set lidt fra oven, jeg syntes det passer perfekt ind i havens former. Der er stadig plads til at bedet kan udvides hvis det viser sig at være for lille.Det eneste vi skal tage højde for er at der stadig kan komme en trailer helt ned til brænde området.
Jeg fik ikke rigtigt taget nogle gode billeder af bedet tæt på, efter at det var plantet til. Det skal nu nok komme senere når alt begynder at vokse lidt til.                                                 Kobjælder og primula der hygger i solen.

Mange solskins hilsner herfra ;o)

14 kommentarer:

 1. Det er altid skønt med et nyt bed, og det skal nok blive godt. Jeg har også været ved at plante mit nye bed til, men der går nok 1-2 år, før det rigtig ser ud af noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at få et nyt bed at lege med. Jeg regner med at tilføre bedet en del sommerblomster, så det hurtigt kan blive frodigt, tålmodighed ikke er min største dyd ;o)

   Slet
 2. Det lyder som et skønt bed. Og dejlige Bacopa, fine farver, men nu holder jeg altså også meget af lyserød. Dem må jeg vist lige kigge lidt efter. På Sjælland har vi haft plantemarked i dag ;) kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Velkommen til som fast læser ;o). Jeg holder også rigtigt meget af Bacopa i krukker, ja jeg skal lige love for at der er gang i diverse plantemarkeder landet over denne weekend ;o)

   Slet
 3. Det var da godt, jeg sendte solskin over til dig, så I kunne få lavet bedet :)
  Det bliver et flot bed, fine planter du har plantet i det. Godt oversigtsbillede over din have, du har også et stenbed kunne jeg se. Vinderbilledet i dag er lærkesporen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for solen, det var rigtigt dejligt du fik sendt den afsted til os ;o)
   Ja jeg håber også det bliver et fint bed, nu må jeg bare observere denne sommer så kan jeg jo altid flytte rundt på det der ikke fungerer.
   Stenbedet er det vi kalder for volden, det er lavet af overskuds jord for mange år siden, da vi fik lagt fliser rundt huset. Lærkesporen er jeg helt med på ;o)

   Slet
 4. Det ser rigtig fint ud. Der er ikke noget så skønt som at planlægge et nyt bed og så glæde sig til det færdige resultat. Gode planter du har valgt til bedet. Jeg glæder mig til at se det udvikle sig. Hilsen Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe - Ja det er skønt med en ny legeplads, nu bliver det bare spændende om bedet i haven, kommer til at ligne det bed jeg har i hovedet ;o)

   Slet
 5. Ja det har været et dejligt vejr i dag. Altid godt med et nyt bed.....! Din Bacopa er vel nok sød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - Ja det har været en helt perfekt dag til at lave et nyt bed, det var skønt at arbejde i solen, med svedperler på næsen, det er jo en helt ny fornemmelse. Der er faktisk to Bacopaer sammen, en lys med små blomster og en lidt mere mørk med større blomster ;o)

   Slet
 6. Godaften Heidi.Det er altid dejligt med nye bede i haven.Og gode planter du har valget.Det bliver spændende at se det vokse til.Har været på plantemarked i dag
  og fik købt nogle skønne blomster.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - Ja det er altid så spændende at skulle følge et nyt bed,
   Godt du også fik købt fine blomster idag ;o)

   Slet
 7. Så mange fine bilder. Og den med å binde et tau til spaden var en god ide. Ny for meg også. Jeg følger deg videre. Velkommen innom til meg!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til ;o)
   Ja det var en rigtig god ide manden havde med snor på spaden, det virkede rigtigt fint og bedet er nu perfekt.
   Jeg kigger ind forbi på din blog ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen