Sider,

lørdag den 25. maj 2013

Spejderleg og Trillium spørgsmål.....

Inden vi starter på spejdersyslerne, skal i da lige se den nyindkøbte magnolia. Der blev plantet i det nye runde bed, og sørme om der ikke er kommet to blomster i den. Det bliver spændende at skulle følge den fremover.


I det område af haven, hvor vi fjernede kaningården sidste år er der ikke sket det helt vilde endnu. Vi har dog lavet vandpostbedet som en afslutning på haven. Det fungerer rigtigt godt, og det er dejligt at nyde lyden af rislenede vand i den ende af haven også. I går hjembragte vi så en masse stolper i min lille gamle Ford Fiesta, det var sikkert et syn for guder, men det gik ;o)


Jeg har nemlig overbevist manden min om, at en portal vil gøre sig rigtigt godt dernede. Den skal selvfølgelig ikke laves af fine lige stolper, men af store grene fra fællede træer, som vi hentede hos min hr. fader. Jeg gravede hullerne med pælespaden, mens manden min forsøgte at regne projektet, med de vind og skæve stolper ud.


På hver side af portalen har vi lavet bede, de er afgrænset på samme måde som vandpostbedet, så det bliver en helhed. Det næste der skal ske dernede, er at lave et par nye højbede. Det bliver måske ikke før end til efteråret, da vi endnu ikke er helt sikker på om det er det vi vil med området. Der kan jo hurtigt komme nye ideer til. Der skal enten lægges barkflis eller stenmel.
Efter endt arbejde, skulle vi da lige fejre det med rejsegilde. Mens manden hentede lidt forfriskninger, lavede jeg en hurtig rejsekrans af jasmingrene. Da troede manden min da godt nok det rablede for mig ;o), men op kom den. Mens vi sad og evaluerede byggeriet, fik jeg hans uforbeholdne mening om portalen " Det ligner noget  fra en spejderlejr eller en kvinde ø-lejr, ja kønt er det ikke ". Forskellen på os er tydelig -  mens han ser et spejderprojekt, så ser jeg frodige bede og slyngplanter der lystigt snor sig omkring stolperne, begge dele holdt i hvidt.


Bliver også lige nødt til at vise, at der endelig er ved at være blomster i mine løjtnantshjerter. De frøs jo helt tilbage i den sidste frost, og måtte starte helt forfra.


I tøsebedet er der også nyt at kigge på hver dag, forsøgte at tage billeder af den fine lyserøde skilla der er ved at springe ud, men den står desværre lidt uskarpt.


Jeg flyttede også min Sahra Bernhardt pæon op i bedet sidste år, og se der er masser af knopper på vej. Jeg forsøgte også at gøre mig umage, og sætte den i nøjagtig samme højde. Tænk det virkede, jeg havde ellers frygtet at den ikke ville blomstre i år.


 Jeg har været så heldig, at få et par Trillium foræret. Jeg har ingen i haven i forvejen, og er meget i tvivl om hvor de skal plantes, og om de er kræver specielle forhold . Jeg har tænkt på at plante dem i min stenvold, men er i tvivl om det er rette sted. Jeg har desværre ingen navne på dem, men som i kan se på billederne, har den ene en helt mørk farve med flotte blade. Den anden består desværre kun af et enkelt blad, så nu håber jeg bare at jeg kan holde den i live. Jeg ved at flere af jer har trillium i haven og måske kan fortælle mig hvor jeg bedst kan plante dem.


Til sidst et stemnings billede taget oppe på terrassen, mest for at se hvordan portalen tager sig ud på afstand. Den er faktisk ret usynlig herfra, det bliver nok bedre når de hvide klokkeranker der skal vokse opad den i år, rigtigt vokser til og kommer i blomst. Her nyder vi stadig alle æbletræernes blomster.
Mange, hold da helt op for et langt indlæg, hilsner herfra ;o)

10 kommentarer:

 1. Trillium skal helst stå skygget, jeg tror ikke, det dur med stenbedet, hvis der er solrigt. Lækkert at få trillium foræret.
  Tillykke med spejderlejren, det skal da nok blive flot, når du først får noget til at gro op af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for hjælpen, det var godt jeg spurgte inden jeg planter dem. Tror jeg planter dem i sandkassebedet i stedet, der er kun morgen sol ;o)
   Ja spejderlejren er vist årets gimmick, men det skal nok blive godt, når det hele vokser til ;o)

   Slet
 2. Jeg er gammel spejder og synes det er utrolig flot :) Kan sagtens forestille mig, når det er beplantet.
  Jeg har både Trillium i skygge og i sol, men alle steder plantet i det man kalder god skovmuld. Jeg har måttet flytte nogle, som groede i ren spaghnum. Det brød de sig ikke om. Jeg ville nok ikke turde at plante dem i en stenvold, men måske andre har erfaringer på det område.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla - Tak for godkendelsen, fra en gammel spejder ;o)
   Nej stenvolden er vist ikke en god ide Jeg planter dem istedet, så de kun får morgensol ;o)

   Slet
 3. Smukt, og dejligt at der også er plads til kreativ arkitektur og rejsegilde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lidt sjovt må vi da ha, der skal heldigvis ikke så meget til, for at more mig ;o)

   Slet
 4. Hej Heidi.Dejligt at du har fået et par blomster i din magnolie.Og sikke kreativ du har været i haven.
  Og hvor er de fine dine hvide løjtnantshjerter.
  Dejligt at stadig kan nyde dine blomstrende træer......de er bare så smukke.
  Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - Jeg havde heller ikke regnet med blomster i magnolien i år, så det var en dejlig overraskelse.
   Ja nogen gange bliver jeg måske næsten for kreativ, men lad os nu se, hvad det udvikler sig til i løbet af sommeren ;o)

   Slet
 5. Hej. Jeg er noget misundelig over, at du har fået en magnolia med blomst. Jeg har også lige købt én, men den ligner bare en pind! Jeg håber, den vokser til. Det er en sjov idé med portalen, jeg håber, I bliver glade for den. Jeg kan også rigtig godt lide de blomstrende frugttræer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg blev også noget overrasket over at den allerede blomstrer i år. Jeg har købt den i Bilka for 60 kroner, så det var da vist en god handel. Jeg håber din pind vil blomstre til næste år ,o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen