Sider,

mandag den 13. maj 2013

Hvad - Siger du jeg roder....?

Ja drivhuset ser efterhånden rimeligt kaotisk ud, men da det jo er et arbejdene værksted, så må man påregne lidt kaos. At der så heller ikke er en ledig stol tilbage, hvor man kan tage et hvil og nyde planterne -  ja det følger åbenbart med.Men efter to store udplantnings runder, var jeg efterhånden lige ved at fare vild. Planter og tom plast emballage i en pærevælling, og ingen frasætnings muligheder tilbage.


Jeg var så heldig at kunne smutte tidlig hjem fra arbejde idag, så tiden skulle bruges ude. Men et hele var klamt, koldt og vådt ude, efter at det igen har regnet hele formiddagen, så jeg fortrak ind i drivhuset og gik amok på rodet. Efter et par timer kunne jeg atter trække vejret frit.
Der er igen blevet mulighed for at sidde og hygge, og der er ryddet endnu mere op i de sidste planter.


Arbejdsbordet og drivhusets hjørner er også vendt tilbage.Oprydningen måtte da fejres med en lille buket perlehyacinter og skilla på bordet. Krydderurterne står stadig og venter på at komme på terrassen. Jeg har lige købt en stevia sukkerplante, er der nogen der ved om den helst skal blive i drivhuset, eller om den kan stå ude.


Selvom jeg har været igennem to store udplantnings runder, er der masser af planter tilbage. En stor del af de restende planter skal på terrassen og i altankasserne.Men planterne til altankasserne, kan det vist komme til at trække ud med. Væksten er gået fuldstændigt  i stå, tror virkelig de trænger til varme og solskin. Der står hvide verbena og silverfalls.


                                                                                                                     Sorte og hvide petunia


Jeg har valgt at købe et par bakker petunia og flittiglise til at supplere med for at få lidt blomstring inden midsommer. De dobbelte marguritter køber jeg hvert år, de plejer at blomstre uafbrudt hele sommeren og dem kan jeg ikke stå for. Jeg har syv meter altankasser der skal tilplantes, så der går en del planter til. Årets farver bliver hvid grå og sort, hvis ellers frøene jeg tog fra den sorte petunia nu også giver sorte planter i år.
 Klokkerankerne sover også fuldstændigt, de skal også på terrassen sammen med hellichrysum, dog ikke i altankasserne men i krukker.


Mange, det var skønt at få styr på drivhuset, hilsner herfra ;o).

22 kommentarer:

 1. Ja og det pyntede.....men ih hvor jeg kender det! Da jeg lørdag skulle til plantebyt, så min udestue også kaotisk ud. I dag har jeg virkelig fået sat skik på den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - Ja kreativt kaos er dejligt, men det er altså også dejligt når der bliver ryddet op.
   Godt vi begge har været så flittige ;o)

   Slet
 2. Hvor blev det pænt :-)

  Kender alt for godt det med at rode, når der skal laves noget. En lille trøst er så, at jeg ikke er den eneste ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Mit drivhus er ikke til pynt, men en højt elsket arbejdsplads. Når fritiden ofte slipper op inden vi er færdige, ja så må det jo rode lidt ;o)

   Slet
 3. Ej et skønt sted, der kunne jeg bo ;-)
  Har du selv sået silverfalls eller har du lavet stiklinger?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibeke
   Ja der er rigtigt skønt i drivhuset, men det er desværre meget dårligt isoleret. Så jeg er bange for at du vil komme til at fryse ;o).
   Jeg indsamler hvert år frø fra mine silverfalls, de er lette at lykkes med så det er bare at kaste sig ud i forsøget.

   Slet
 4. Hvor ser det hyggeligt ud. lyst og dejligt. Har du sået silver falls ?

  Jeg har også købt en steviaplante og den har stået ude siden jeg fik den, jeg var ikke så bekymret fordi jeg havde set et norsk haveprogram hvor hun havde den ude. Den jeg har har stået ude de sidste fjorten dage og ser ikke ud til at lide spor under det, så jeg tror sagtens den kan holde til det, når der ikke er frost.

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Dejligt med lidt info om stevia, tror jeg planter den ud i morgen, så må det bære eller briste.
   Mine silverfalls er sået, jeg samler frø fra mine planter hvert år. så det må efterhånden være 6 - 7 generation ;o)

   Slet
 5. Fantastisk dejligt mange planter du har fremspiret, så klart der kan opstå lidt rod og kaos, når de skal ud i bedene. Det ser også ret hyggeligt ud når det er kreativt rod, synes jeg :)
  Min Stevia fra sidste år har nu skudt flere lange skud, og den har stået i drivhuset i vinter og fået frost. Du kan sagtens plante den i bedet men den bliver nok størrer af at blive i drivhuset.
  Det må se brandgodt ud med de mange blomstrende altankasser :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rose
   Ja og så er der ovenikøbet, tyndet rigtigt godt ud i samlingen nu. Jeg holder også rigtigt meget af kreativt rod, men det hjælper nu lidt på overblikket, med lidt orden.
   Dejligt at din Stevia har klaret vinteren i drivhuset, jeg tror jeg planter min i en balje på terrassen sammen med krydderurterne. Så er de dejlig tæt på køkkenet ;o).
   Du skal nok få masser af billeder af altankasserne, når de kommer i blomst ;o)

   Slet
 6. Jo, man kan godt se forskel. Du har stadigvæk mange lækre bakker og potter, der skal tømmes. Har du en bestemt placering i tankerne til dem allesammen, eller skal du ud og lede efter plads?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Da jeg kom fra arbejde, var jeg lige nede i drivhuset og kigge - tænk der er stadig orden ,o)
   De fleste af planterne har et sted at bo, men selvfølgelig bliver der sikkert nogle i overskud, som jeg må opfinde pladser til ;o)

   Slet
 7. Det var en god beslutning at rydde op i drivhuset, det pyntede gevaldigt. Du har også gang i mange planter, det bliver fint, når de kommer ud i altankasserne, du plejer at have nogen fine tilplantede altankasser, husker jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var dejligt at få ryddet op, især alt det uundværlige plastskrammel, var skønt af få pakket lidt sammen.
   Jeg holder rigtigt meget af mine altankasser og bruger dem næsten rent meditativt, når jeg dagligt klipper og nipper efter fyraften, en rigtig god måde at lande på, efter en hektisk arbejdsdag - og ja du husker rigtigt ;o)

   Slet
 8. Kaos er uundgåeligt lige nu, hvor vi skal være alle steder på en gang... men jeg giver dig ret i, at det giver ro i hovedet, når man igen kan se gulvet og ikke mindst en stol.
  Jeg spottede lige et skønt fad med husløg under dit bord, det kunne jeg da godt tænke mig at se lidt tættere på... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja kaos er jo en stor del af forårets charme, så derfor nyder jeg det ekstra meget, nu hvor der atter er ledige siddepladser.
   Jeg skal med glæde kravle under bordet, og fange lidt billeder af husløgene til dig - bare vent ;o)

   Slet
 9. Hahaha... nej, du roder da slet ikke! Sådan ser der også somme tider ud i mit drivhus. Og så gør jeg lige som dig; finder et egnet tidspunkt og får skik på alle potter, kasser, bakker, planter osv. Der må gerne være kaos en gang i mellem. Så sætter man så meget mere pris på orden, når det indtræffer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke
   Det har du så fuldstændigt ret i ;o)
   Når man som os, elsker at lege have - ja så roder det jo lidt ;o)

   Slet
 10. Godaften Heidi.Lidt kaos tror jeg vi alle har.Men det ser da også godt ud nu du har fået ryddet op i drivhuset.Men du har da stadig rigtig meget der skal plantes ud.Jeg tog også en tur med udplantningen da min søster Gitte var på besøg og hjalp mig.Men der er stadig en del der skel ud nu.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja kaos er jo næsten en nødvendighed her i forårs månederne, når de mange af vinterens drømme, skal sættes i værk ;o).
   En stor del af planterne skal på terrassen, så det er ikke så uoverskueligt ;o)

   Slet
 11. Jo, det pyntede da gevaldigt at du fik ryddet op i drivhuset, men den rod der var opstået vidnede jo bare om hektisk aktivitet. Så det må være positiv rod. Det bliver flot med alle udplantningsplanterne i krukkerne og ude i haven.

  SvarSlet
 12. Hold da op hvor har du mange planter du skal og har fået på plads.
  Det ser da overskueligt ud, efter at du har fået ryddet op.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen