Sider,

lørdag den 15. september 2012

Jord under neglene

I dag har det heldigvis næsten holdt tørt hele dagen, så det var på med jakken og gummistøvlerne og ud for at lave lidt. Jorden er dejlig at arbejde i efter al den regn vi har fået, så der var nu der skulle ske lidt i bedene.  I bedet med lavendel og klematis satte jeg lobelia først på sommeren, ved ikke lige hvad jeg havde forestillet mig, men det blev bare rod og fungerede ikke særligt godt. Nu er de fjernet og så har jeg prøvet det ;o)Efter lobeliaerne var fjernet, fik jeg flyttet nogle lyserøde lavendel der havde stået i trekantsbedet derover. Sikke en ro det gav til bedet ;o)Da jeg nu var startet på at flytte planter fra trekantsbedet, så kunne jeg jo passende fortsætte der med at få fjernet disse pink storkenæb. De har haft det alt for godt, og bredt sig til hele bedet. Så hvis står du mangler bunddække til et nyt bed, eller bare godt lige kunne bruge denne fine plante i din have, så send mig lige en mail med din adresse, så skal jeg sende storkenæb afsted til dig. Jeg kender desværre ikke navnet på den, da det er en foræring af en bekendt.


Det var dejligt at se bar jord i bedet igen, så bliver det lettere at få lagt lidt løg og ellers bare få ryddet op, delt og flyttet på lidt planter.. Der står stadig storkenæb i bedet, en foræring  fra Lisbeth Høneballe, de har ikke bredt sig så meget endnu, så de er fredet i denne omgang ;o). Lur mig om ikke de pink også dukker op til næste år igen, jeg fik nok ikke alle rødder med op, men de skal være velkomne, de skal bare lige styres lidt.                    Da jeg gik og arbejdede oppe ved volden, kom jeg lige til at kigge på disse skønheder.


Her fodrer vi fuglene hele året, og de er ret fortrolige og ligeglade med at vi færdes ude. Jeg kunne ikke lige stå for denne store lidt forpjuskede spurveunge. Al den blæst har spredt deres mad ud over alt, så de går og rydder op. Hov sikke en masse ukrudt der er mellem fliserne, skal vist have sendt manden min ud med brænderen ;o)


                   
                                            Sommerfuglebusk og kæmpeverbena smukt makkerpar.

Send mig en mail hvis du kan bruge lidt storkenæb, og rigtig god tur til alle jer, der skal til plantemarked i Århus Søndag. Jeg har jo lige handlet og går og venter på pakke, så imorgen skal jeg vist igang med tøsebedet, så det også kan blive klar til de nye planter ;o)

Mange,  fortsat god weekend til alle, hilsner herfra ;o)

5 kommentarer:

 1. Så flott verbena og sommerfuglbusk er i sammen! Det var en kombinasjon jeg ikke har tenkt på :-)
  Ha en fin aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha, de er rigtig fine sammen ;o)

   Slet
 2. Uha det gjorde lidt ondt, at du skrev jorden var god at arbejde i lige nu efter regnen. Min er stadig knastør, øv. Nå men heldigvis skal jeg ud og more mig i morgen :o) tak for gode ønsker.
  Godt at høre, der er liv i geranierne endnu, så kan du altid rydde ud i dem til næste år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhhh nej det er rigtigt, du er blevet snydt ;o). Har du ikke givet besked om, at du altså skal ud og shoppe planter imorgen, og gerne skal have dem plantet ;o) Glæder mig til at se dine køb både de planlagte og det der kommer dumpende ;o). Geranierne har det rigtigt fint og virker ikke helt så ustyrlige, som dem jeg har tyndet i idag ;o)

   Slet
 3. Hej Heidi. Dit bed er blevet ret godt, det ser fint ud med lavendlerne. Jeg synes, du har været flittig i dag.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen