Sider,

lørdag den 8. september 2012

Skal - Skal ikke...

Solen kiggede forbi midt på eftermiddagen og bragte dejlig varme med. Selvom det også blæste ret meget, så var det stadigt skønt. Jeg sad og nød det gode vejr oppe ved mit blå lilla bed, og tænkte over hvad der har fungeret godt i haven i år, og hvad der skal arbejdes lidt med. Mens jeg sad der kom jeg til at kigge på min sorte petunia. Den ses nederst på billedet, den står i en krukke og har det rigtigt fint. Jeg fik kigget lidt nærmere på den og så at der var mulighed for at tage frø, og gik straks igang med at indsamle de første.


Ja det er jo fint nok, men hvad skal jeg med en masse sorte petunia, der må lægges en plan ;o). Jeg har allerede besluttet, at krukkerne på terrassen til næste år skal holdes helt i hvid og grå. Men hov kunne man ikke også tage den sorte farve med. Jeg fandt straks en tilfældigt hvid og grå og lagde dem sammen.Jeg syntes det fungerer rigtigt godt sammen, og kan sagtens se dem i altankasserne, sammen med hvid verbena, silverfalls osv. osv. ;o)  Kender i andre sorte planter, som jeg ville kunne bruge i krukkerne på terrassen, så det ikke kun bliver petunia der er sort ?. Ja nu går jeg jo selvfølgelig ud fra at det lykkes med de sorte petunia, og de holder farven ;o).


Nu må vi så bare se, om der kommer andre planer inden foråret. Hvad mener i kan det blive godt eller not ;o)

Mange,  med drømme om foråret,  hilsner herfra ;o)

16 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Det skal nok blive godt, hvis du sætter disse tre farver sammen.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak var jo også lige det jeg tænkte ;o)

   Slet
 2. Det ser rigtig godt ud - hvad med chokoladeblomst kan den evt. bruges ?
  God søndag.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, har tænkt på chokoladeblomst, men syntes måske den er lidt for brun ;o) men tak for forslaget ;o)

   Slet
 3. Dine sorte petunia var virkelig flotte!

  SvarSlet
 4. Hej. Jeg synes, det ser rigtig godt ud med sort og hvidt sammen. Det er lykkedes rigtig godt og den petunia er fantastisk. Jeg synes ikke, du behøver andre sorte end den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det ;o) måske har jeg ikke brug for andre, men der er en del krukker på terrassen, så der må tænkes ;o)

   Slet
 5. God idé, det bliver så flot, hvis farven på petunia holder. Den er meget smuk nu i hvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha ;o), jeg er optimist og satser på det lykkes. I år lykkes det fint med frøene fra de hvide og lysgule petunia jeg samlede sidste år. Men måske er denne farve sværere at videreføre, spændende ;o)

   Slet
 6. Dine sorte petunaia er utrolig flotte og virker på mig som sort velour - man får lyst til at røre ved blomsten:o)
  Jeg vil skynde mig at sige at jeg har dårlige øjne, er meget nærsynet og jeg ved ikke om det er det der gør at jeg næsten ikke kan se den sorte blomst når den er sammen med den hvide - bedre sammen med den grå. Personligt synes jeg at de sorte blomster ses bedst sammen med lilla og lime (og orange som ikke er "min" farve).
  Forsat god drømmetid din plads ved det lilla bed er drømmedejlig - (det kværner også gevaldigt i mit hovede i denne tid).

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har så ret, det er ren velour at kigge på ;o). Det kan godt være, at de sorte måske vil forsvinde lidt, sammen med hvid og grå, det må jeg lige tænke over ;o)

   Slet
 7. Sorte hornvioler er også smukke....

  SvarSlet
  Svar
  1. Super god ide det, er hermed noteret så jeg kan huske det ;o)

   Slet
 8. Det lyder som en smuk kombination af farver og jeg tager hatten af hvis du virkelig kan nøjes med planter i disse farver. jeg ved at hvis det var mig ville der lige snige sig lidt pink og lidt rosa og måske lidt lilla ind i krukkerne......... :o)

  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg først har lagt mig fast på, hvilke farver der skal være på terrassen, så kan jeg sagtens styre mig. Jeg har jo resten af haven at lege med ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen