Sider,

onsdag den 5. september 2012

Når det vilde bliver for vildt

Mit vilde krukkebed nede ved brændepladsen, var gået hen og blevet lidt for vildt. Der gror jordbær og en anden ubekendt ukrudtsplante, mellem krukker og brændestakke. De trives rigtigt godt, men nu var det på tide at få det lidt under kontrol igen, inden jordbærene erobrer hele området. Beklager den blå presenning, den pynter ikke ligefrem ;o)Det er heldigvis en let sag at fjerne planterne, da der ligger flis og formuldet flis i hele området. Jeg havde da næsten helt glemt, hvor mange potter der stod dernede i hjørnet gemt under jordbærene. Det blev også til en pæn bunke jordbær og rødder fra ukrutsplanten. Jeg tror jeg kan forsyne en mindre jysk landsby med jordbærplanter,. ;o), men nu ligger de klar til at blive kørt væk.


Der er ikke så vældig meget blomstring i krukkerne lige nu, men efter trimning og en ordentig gang vand, kan der måske komme lidt gang i krukkerne igen, der stadig knopper på vej. Den ret hidsige røde rose er købt for at være en hvid. Det kan jeg så lære af at købe billige roser uden blomst ;o).                                                             
                                                         Hyggelig sensommer stemning i krukkerne.

                       


                                                     

                                         Så kan man atter færdes mellem bænk og brændestak. Jeg fandt også disse løg i en gammel ødelagt krukke,  kan ikke huske noget om hvad det er, vi må vente og se, for nu er de kommet i en anden krukke.


Jeg fandt også denne Kanna mellem jordbærene, en foræring fra en kollega til manden min. De har hjembragt den som frø fra, uhhh jeg tror det var Congo, men er ikke helt sikker ;o). Det er en vild variant, som hvis ikke har så store blomster som dem vi ellers ser. Den kommer først med blomster til næste år, så nu MÅ jeg bare holde den i live til vinter. Fin plante som jeg glæder mig meget til at se i blomst.;o)


Ja undskyld jeg forstyrer, havde jeg mest lyst til at sige, for da jeg klippede de afblomstrede solsikkehoveder af, så myldrede det frem med mariehøns der gemte sig i solsikkerne, gad vide om de havde tænkt sig at overvintre der eller ?.


Nu er hovederne lagt til tørring under udhænget, dekorativt og måske bliver der også  frø til fuglene. Nu håber jeg at roen atter har indfundet sig, da det jo ikke var min mening at forstyrre alle mariehønsene.


Så er der atter luft i og omkring krukkebedet, og der er stadig masser af jordbær tilbage. De kan få lov at brede sig til næste år, da jeg helt havde glemt hvor grimme mine gamle kukker er, jeg skal vist ned og rette lidt på dem, kan se de står ret skævt ;o)


 Mange hilsner herfra ;o)

16 kommentarer:

 1. Jordbær ja de kan hurtigt brede sig ud over det hele. Jeg hader også mange af mine væk et par gange om året. Min yngste ville gerne have nogen hjem til sin have, det fik han så :o)
  Ærgerligt at få en rød rose, når man tror, den er hvid, mon ikke vi alle har prøvet noget lignende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jordbær er villige, men ikke til at undvære, da de jo smager skønt og er gode til at dække for grimme krukker ;o). Tror jeg gav 20-30 kroner for rosen, så jeg fik vel bare det jeg betalte for ;o).

   Slet
 2. Jeg kan også forsyne en hel by med jordbærplanter. Det er godt du har den hvide/røde rose i en krukke så er den da til at flytte.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er flinke til at gro ;o) Den Hvid/røde rose har holdt flyttedag fra terrassen og ned til brændet, der passer den dog bedre ind, en sammen med hvid og lysgule farver ;o)

   Slet
 3. Skønt at få sådan et stykke arbejde gjort, og fint kom det til at se ud. Solsikkehovederne kom også til at ligge rigtig dekorativt og så må vi håbe at mariehønerne er tilfredse :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at kunne strege en lille ting fra to do listen ;o) Jeg håber også at mariehønerne atter er faldet til ro.

   Slet
 4. Flott krukkebed du har! :-)

  SvarSlet
 5. Hold da op, sikke mange krukker der gemte sig der under jordbærrene. :o) Altid dejligt at få klaret lidt af oprydningen i haven og fint blev det. Mon ikke Mariehønsene var ved at indrette vinterbolig, men de finder nok et nyt sted at putte sig.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg havde da helt glemt at der stod så mange ;o) jeg håber at mariehønerne har fundet en bedre vinterbolig ;o)

   Slet
 6. Hej
  De krukker havde du da skjult godt, lidt utroligt hvor hurtig sådan nogle planter som jorbær kan dække alt.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er utroligt så effektivt at de jordbær har vokset i år ;o)

   Slet
 7. Hej Heidi.Ja! det pynter altid at få ryddet op,selv om det "kun" er ved brændet.
  Jeg har spray-malet mine gamle krukker,og de er blevet superflotte.
  Rigtig god dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Super god ide at spray male krukkerne, det må jeg lige huske til foråret ;o)

   Slet
 8. Godt du stadigvæk har jordbærplanter tilbage, det er dejligt at gå og nappe lidt sødt på sin havetur. hvor er det et flot billed med solsikkehovederne på trådnetsbaggrund - lige til et efterårspostkort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Undvære jordbærene kan vi ikke, men de må styres med hård hånd, så de ikke kvæler alt ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen