Sider,

søndag den 16. september 2012

Tøsebed Make Over

 Efter at have nydt mit nye tøsebed hele sommeren, er det nu blevet tid til at evaluere lidt på om bedet har fungeret. Jeg har været superglad og har nydt bedet hver gang jeg har været ude, men der er jo altid plads til forbedring. Først får i lige et par billeder af bedet mens der var fuld gang i blomstringen, det var jo mest sommerblomster i bedet i år for at give frodighed.


Når man står og kigger på bedet fra denne side har det ligesom udviklet sig med en bagside hvor alle blomster kigger væk, der var lige noget med lys jeg ikke havde taget højde for ;o). Åhhh jeg gad godt mit kamera var bedre til at fange de lyserøde nuancer ;o(Efter at jeg fik fjernet alle de afblomstrede sommerblomster, så bedet således ud. Jeg havde heller ikke lige taget højde for at bedet er under det største æbletræ ;o).
         

     
             Så blev bedet ryddet for æbler, og tilført en masse sand, og er nu klar til det sjove ;o).Efter lang og vedholdende overtalelse, lykkes det mig at overbevise manden min om at der skulle laves en bagside til bedet, ( måske lidt du får ret og jeg får fred agtig ), men han var behjælpelig og fik klippet rionettet til for mig mens jeg fortsatte med at fordele planter.Jeg syntes det er blevet rigtigt godt, selvom bedet lige nu ser lidt bart ud, Det skal der nok blive rettet op på. Jeg har lagt et par trædesten, da jeg syntes det er rart at kunne træde ind i bedet uden at ødelægge for meget. Men nu hvor jeg sidder og kigger på billederne, ja syntes jeg det ligner et påskeæg med bånd på, det er husløg der er lagt mellem stenene, det skal jeg vist lige have lavet lidt om på ;o)Min dahlia der stadig står super flot fik lov at blive stående, og endelig fik jeg plantet denne lyserøde ukendte skønhed som jeg købte på plantemarked for længe siden, nu håber jeg bare den er flerårig. Til næste år skal der ikke være andet i rionet tårnet end den New dawn rose og klematis Hagley Hybrid, der næsten er blevet helt kvalt af lathyrus i år,


Jeg valgte også at flytte en gammel pæon fra et andet bed. Jeg ved godt at de ikke er så vilde med at blive flyttet, men jeg har gjort mig umage med at få den sat i samme højde. Så nu håber jeg bare at den vil trives her.


Jeg tror og håber denne make over kommer til at blive rigtigt godt, rionettet falder godt ind og vil jo stadig give godt indkig til bedet. Så nu kan Staudestedet godt sende mine nye plantekøb jeg er klar ;o)
 Mange,  jeg er godt tilfreds,  hilsner herfra ;o)16 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Jeg synes det blev supergodt med det rionet.Men det kan godt være at jeg spørger dumt.Er bedet ikke stadig under æbletræet? Er lige kommet hjem fra Århus,hvor jeg fik købt en del nye planter-det sker snart ret tit.Var jo også i det jyske sidste uge.Du kan se alle mine nyinkøb på mit indlæg.Så nu er det bare i haven i morgen og plante ud. Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha Jette, jo bedet ligger stadig under æbletræet, det bliver der vist ikke lige lavet om på ;o). Her lige set dit indlæg ;o)

   Slet
 2. Det er godt nok pyntet gevaldigt på bedet, nu er jeg spændt på at høre, hvad du får fra Staudestedet. Får du solhatte? og hvor skal de være? Jeg mener du er blevet omvendt til solhatte gennem bloggene. Den plante du viser ser staudeagtig ud, så mon ikke den bliver, det tror jeg. Men kender den gør jeg ikke umiddelbart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det ;o).Desværre kommer der ingen solhatte i denne omgang, er endnu ikke helt sikker på hvor i haven jeg vil have nogle, men men en skønne dag er de der ;o). I indlægget staude onsdag kan du se hvad jeg har købt ;o)

   Slet
 3. Lækkert tøsebed. Jeg får helt lyst til at kaste mig ud i noget nyt. Tak for inspirationen Heidi.

  ;)

  kh
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ;o) dejligt hvis du er blevet inspireret, glæder mig til at se hvad du finder på ;o)

   Slet
 4. Det pyntede gevaldigt og rionet falder så fint ind i omgivelserne. Det bliver et godt bed, eneste minus er æblerne....har dem selv, men det er en gang om året de drysser ned, så det er vel til at leve med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente ;o) jeg er også rigtigt glad for rionet da det nettop er så dejligt diskret og anvendeligt til så meget. Det er da også mest fordi at bedet blev ryddet at æblerne blev så synlige, ellers har de været helt skjult at planter ;o)

   Slet
 5. Det bliver rigtig godt med rivenettet.
  Du har endnu mange smukke blomster.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
 6. Syns' den ukendte plante ligner en Rørblomst af en art.... :)Sikke et fint bed...det blev super godt med rionettet som væg :) spændende at følge hvad der kommer i det....
  Tak for kigget...
  Rikke aka. Havetrunten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej jeg har Googlet rørblomt og tror du har fat i noget rigtigt, tak for hjælpen. ;o)

   Slet
 7. Det blev riktigt fint, vilken härlig dahlia. Ha det gott /Marika

  SvarSlet
 8. Hej. Det var en smart idé med rionettet. Jeg synes dit bed er ret godt, men ærgeligt at æblerne falder ned i det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Når bedet atter vokser til så ser man slet ikke æblerne ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen