Sider,

onsdag den 12. september 2012

Staude Onsdag


         Først en lille stemnings collage med lidt af det, som jeg mødte på min vej rundt i haven idag ;o)      Idag har jeg har sået staude frø, det er noget som jeg ikke har prøvet før og absolut ingen erfaring har med overhovedet. Jeg blev fristet for nogen tid siden hos  Susannes Blomster Cafe. Fluks fik jeg tilsendt frø, for hvor svært kan det være ;o). Jeg har igennem årene lavet masser af sommerblomster og elsker det. Men men men, kan de bare stå i drivhuset til vinter, jeg regner da med de spirer inden, eller hvad skal jeg gøre med dem, jeg ved der er masser af erfaring derude, så et tip eller to modtages med glæde ;o)Efter såning lavede jeg også lige et forsøg med at tage stiklinger fra sommerblomster, for at se om det  kan lykkes.Stiklingerne er sat rundt i kanten af potterne, det syntes jeg at have læst ?. De skal selvfølgelig ind hvor der er frostfrit til vinter, så meget ved jeg da ;o)Det var disse små akelejer, der gav mig mod på at prøve med staudefrø. Det var nogle frø, jeg bare dryssede i en potte, for ikke så længe siden. Idag har jeg så priklet dem ud i bakker så de kan få lidt mere plads. Skal de mon også bare stå i drivhuset vinteren over ?.Nu hvor jeg var så godt igang med at staude, kunne jeg jo også lige tjekke lidt ud på nettet, og sandelig ikke om  Staudestedet havde udsalg og så var der gang i klikfingeren ;o). Jeg har ikke så mange stauder i haven, da det mest er sommerblomster der har fanget min interesse, men hvorfor ikke prøve at kombinere det ;o), så nu er der købt lidt ind til forskellige bede. Det blev til disse køb, så nu må jeg bare vente på at de dukker op ;o).     Ovenpå alt dette stauderi, kommer lige et par billeder af de skønne hjemmelavede klokkeranker ;o)
                         
                                            Naturens egne kunstværker, æbler spidet på toppen af rionet ;o)
                             
                                      Jeg slutter hvor jeg startede, med lidt af det, jeg mødte i haven idag. Mange hilsner herfra ;o)

12 kommentarer:

 1. Som altid en fin collage, du har lavet.
  Jeg kan ikke hjælpe dig, jeg har heller ikke stor erfaring i at så stauder. Jeg kan dog fortælle, at jeg såede lidt af hvert sidste efterår/vinter og lod noget stå ude og noget inde, intet af det kom. Det uden for havde fuglene væltet omkuld, så der kom ikke noget op. Det inde kom slet ikke.
  Men i januar såede jeg hostafrø, det gik lidt bedre, selvom det ikke var super. Men der er da nogen af dem, som lever endnu :)
  I foråret såede jeg purpursolhat af frø, som havde siddet på blomsten hele vinteren, de lykkedes og kom fint op. Det var så min erfaring med staudesåning :)
  Jeg har også købt hos Staudestedet, men skal selv hente det på søndag, så sparer jeg portoen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok håber da ikke det er så bøvlet selv lave stauder. Så skulle jeg måske have købt flere færdige idag ;o). Det bliver spændende at se dine køb, når du får dem søndag ;o)

   Slet
  2. Nå ja det havde jeg lige glemt, nu har jeg set det, fine planter, garanteret :o)

   Slet
 2. Hej Heidi.Smukke collager som vanligt fra din hånd.Jeg er også novise med hensyn til stiklinger og frø såning.Men jeg har lige modtaget akelejefrø fra Påfuglens Hemlighed.Så nu vil jeg også prøve at så dem,men gode råd med hensyn til opbevaring til vinter modtages med kyshånd.Jeg har lige lavet et indlæg med alle de nye planter jeg har købt i weekenden.Kan se at du også har købt pænt ind.Er spændt på at se hvordan du sætter dem.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, her gik det ihvertfald nemt med akelejefrø, så held og lykke ;o) vi må håbe at hjælpen er derude, så vi kan blive lidt klogere ;o)

   Slet
 3. Fin collage du har begået! Jeg sår heller ikke stauder, men ihvertfald akelejer kan jo snildt sås direkte i bedet og kommer så til foråret. Men man skal selvfølgelig huske, hvor de er sået. Så din metode er nok mere sikker, med at lade det såede blive i potter og så først plante ud til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente ;o), det er altid sjovt at kaste sig i ud i noget nyt, jeg håber at det lykkes, men vi må vente til foråret og se ;o)

   Slet
 4. Fine collager. Der er stadigvæk masser af farver i haven.
  Jeg sår mange staudefrø hvert år, men undgår i reglen at så dem så tidligt, at bittesmå planter skal overvintres. I år har jeg dog sået en gul solhat så sent, at de lige nu står og er klar til at blive priklet ud. Jeg tror, jeg vil prikle dem allesammen over i en lille flamingokasse og så opbevare dem lyst og frostfrit hen over vinteren.
  Lige akelejer tror jeg ikke, man kan forsynde sig på - de sår sig jo særdeles villigt ude i haven. Hvis du sætter dem beskyttet(kyllingetråd mod mus og grangrene mod frost) op ad en husmur, vil jeg gætte på, at de har det fint til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige en rettelse: I stedet for tidligt i 2. linje skal der naturligvis stå sent.

   Slet
  2. Tak for dine gode råd, men jeg troede at man først skulle så dem nu ;o) ja ja men nu må vi så bare håbe på en mild vinter, og så må jeg evaluere til foråret ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen