Sider,

tirsdag den 4. september 2012

Majsmarkens glæder


At kalde vores majs bed for en mark, er måske lige at stramme den, men der står ca 50 planter på ikke ret meget plads. Majs vil gerne stå tæt for bedre befrugtning. Idag var det endelig blevet tid til at høste de første kolber. Jeg har gået og mærket på dem et stykke tid, og nu blev de så dømt klar. Det er altid spændende at åbne for de første kolber og se resultatet. Jeg har købt majs frøene Swits, fra frøfirmaet Suttons i England. Jeg købte også frø til gule rødbeder og bolero gulerødder som smager helt fantaktisk, topkarakter herfra.


Perfekte majs med fyldte kolber gemte sig under dækbladende, og ikke nok med de er flotte så smagte de helt vidunderligt, søde sprøde og saftige, de kan varmt anbefales mums....


Den en af mine tre Twice in a blue moon roser er kommet med endnu en skøn blomst, jeg kan se der er flere knopper på vej i dem alle. Jeg tror de trives godt med at de store syrener blev fældet tidligere på sommeren, så bedet får meget mere lys.
De står i trekantsbedet, hvor også mit eksperiment med at opstamme en sommerfuglebusk er. Se her hvorfor og hvordan. Det har været et rigtigt godt forsøg, der er lykkedes helt efter planden ;o). Til næste forår er jeg helt klar på hvornår og hvordan jeg skal beskære den, så det bliver spændende at fortsætte.


Ret hurtigt holdt den op med at lave nye skud fra stammen, og de der kommer er lette at fjerne. Jeg plantede også klematis multi-blue som jeg håbede ville vokse op og blande sig i kronen på sommerfuglebusken, men den har ikke vokset millimeter, men er stadig i live og fint grøn. Der vokser også en del kæmpeverbena op i kronen, fint match til sommerfugleblomsterne.


Da der er ret mange høje planter i det bed, var det oplagt at tage mit lille lommekamera og fotografere lidt nede fra, satte bare kameraet med linsen lige op i luften og så først motivet jeg havde fanget bagefter, sjov leg ;o)


Fortsat god aften til alle herfra ;o)

9 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Hold da helt op nogle flotte majs
  du har dyrket.har selv prøvet ,men med dårligt resultat.Som du sikkert har set er jeg meget glad for at opstamme mange af mine gamle buske og træer.Jeg synes det giver det hele nyt liv.Fint match med kæmpeverbenaen og sommerfuglebusken.Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja majsene er blevet rigtig gode i år ;o). Det løfter ofte haven og bedene med opstamning, giver nye spændende muligher ;o)

   Slet
 2. Flotte majs, og Twice in a blue moon er vi ikke snydt med. Skønne billeder du viser.

  SvarSlet
 3. Oh hvor skønne majs du har, mit mundvand løber mums

  SvarSlet
  Svar
  1. De blev også nydt, tror de næste er klar til weekenden ;o)

   Slet
 4. Mum´s til majs af egen avl. Gad vide om jeg når at høste mine de blev plantet lidt sent.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er bare så gode, lad os håbe på en god september så de kan nå det ;o)

   Slet
 5. Jeg har én Twice in a Blue Moon der har lavet fire fantastiske blomster i år. Den er simpelthen så overdådig!
  Dengang jeg havde nyttehave dyrkede jeg majs - du skulle prøve at spise en spæd kolbe direkte fra planten, det er det sødeste og mest ærteagtige der findes. Smager fantastisk!

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen