Sider,

tirsdag den 31. juli 2012

Sommer Riddersporer m m.

 Det er de ret intense regnbygers dag idag. Det er med at ramme de korte ophold, hvor vejret ellers viser sig fra sin pæne side med masser af sol. I et ophold var jeg lige ude at hente lidt blomster til vaserene, så kan sommeren da nydes inde ;o)

I det tidlige forår prøvede jeg at så sommer riddersporer, det er ikke noget jeg har prøvet før, det er jo sjovt at prøve noget nyt hvert år. Jeg såede denne levkøj ridderspore Misty Lavender, farven er bare superlækker og passer perfekt hvor den er blevet plantet. Men planten i sig selv er noget spinkelt skravl der vælter rundt i bedet, skal de prøves igen til næste år, så skal de hvert fald plantes meget noget tættere og have støtte omkring, men smuk er den.         


              Blandt dem var også denne klar blå, den har fået lov at blive stående da den passer fint ind.


Jeg såede også denne svag lyserøde ridderspore Summer Morning. Den var til mit tøsebed, men da den ikke bliver mere end ca 20 cm. ja så var den helt druknet  i bedet, så det var et tilfælde jeg fik øje på den, da jeg havde glemt alt om den. Den er rigtig fin og skøn i farven,men alt for lille til et frodigt bed.         

              God stemning i dette lille bed, mest med planter der er blevet flyttet og overskudsplanter.                                 Hvid mamelukærme i selskab med staude brudeslør knopper.

Nu er mine stokroser endelig begyndt at springe ud. indtil videre er det blevet til en svag rosa og hvid.


Mit ønske om at dette stakit skal være skjult af stokroser tager længere tid end forventet. Tror det er fire til seks år siden jeg begynde at så, og hvert år drysser jeg nye frø fra planterne. De er plantet i flisområdet med jordbær ved fødderne. Sidste år var det de mørke farver der var mest dominerende, i år ser det ud til at det er de lyse blomsters tur.


Til sidst lige et lille kig på disse solsikker bag gitter. Manden min har lavet til et højt smal tårn af rionet der passer i potten, derefter har jeg sået en pose blandende solsikker. Det fungerer ret fint, de vælter ikke og er lette at holde inde. Til næste år skal der lige plantes noget i bunden også ,da det bliver lidt bart og tomt.


Mange hilsner herfra ;o)

8 kommentarer:

 1. godaften Heidi.Er sikker på at det bliver superflot, når hegnet er dækket af stokroser.
  Er første år at jeg har sådan en-en meget mørk,er såændt på når den springer ud.
  Nu er jeg gået med på de brogede løv.Har lige lavet et indlæg.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til hegnet er dækket, da det jo ikke ligefrem pynter. Sidste år havde jeg en del næsten sorte stokroser, de var super fine tror ikke der kommer nogle i år ;o)

   Slet
 2. Hej Heidi. Jeg er også sikker på, at hegnet bliver superflot, når det er dækket helt af stokroserne. Det var interessant at læse om dine såninger af ridderspore. Jeg har lige forsøgt mig og håber ikke, at det er for sent. De skal plantes ud i mit irisbed, havde jeg tænkt mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg såede mine riddersporer i foråret, men det er også de etårige ;o), det vil blive flot med riddersprorer sammen med iris hos dig ;o)

   Slet
 3. Skønne riddersporer især de lilla, godt du ikke har mange snegle, de elsker ridderspore og dagliljer og, og, og.
  Smart idé med solsikkerne, det ser fint ud.

  SvarSlet
 4. Ja de lilla er rigtig skønne, og nej heldigvis har vi ikke så mange snegle, men få har vi da fundet. Men det er intet i forhold til det du er oppe imod ;o). Her vest på er det tit en fordel at sætte blomster bag tremmer, hvis vi vil se dem i fuld højde ;o)

  SvarSlet
 5. Så mange vakre blomster du har :-)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen