Sider,

onsdag den 18. juli 2012

Smuk grimrian

Denne kæmpe af en Dahlia har nok ikke vundet nogle skønheds konkurrencer , men den vinder ved nærmere bekendtskab. Den har denne enormt store, lidt forpjuskede asymmetriske  blomst og er egentlig meget charmerende, jeg har ikke navnet på den da posen er pist væk.  

 

Højbedene er efterhånden ved at være godt igang, vi nyder at hente friske forsyninger af grønsager . Her er gulerødder sammen med persillerødder fennekel og pastinak.


 En del af afgrøderne bærer stadig præg af manglende varme og sol, men vi satser på at de nok skal indhente det. Heldigvis er ikke alt lige påvirket.

                                                                 Rødbeder og gule rødbederKnoldselleri i selskab med lidt sent satte salatløg. Endelig lykkedes det at få gang i salaten, tredie gang lykkens gang, det hjalp at købe andre frø.                                                                                          Sukkerærter og fennikel.


Majsene er også godt igang.  Endnu en høst er i hus, så er både hvidløg og almindelige løg blevet høstet. Måske ikke verdens største løg, men jeg syntes de bedst inden de bliver alt for store. Manden min har hakket alle de friske toppe og frosset dem ned ;o)Den opstammede sommerfuglebusk ved at være klar til at springe ud. Den trives fint med at være blevet opstammet, men til næste år må jeg være lidt flittigere med beskærer saksen, da den er blevet lidt for høj i kronen, men nu får den lov at blomstre, så retter jeg den til løbende. 


               Til sidst billeder af min nok absolutte yndlig i øjeblikket, denne fine mamelukærme pink blush.


Mange, langt over midnat, godnat hilsner herfra ;o)

10 kommentarer:

 1. God morgen Heidi
  Ja det var sent. Jeg skal da love for, at I har en fin løghøst. Nu er du igen foran mig :o) min mamelukærmebusk viser ikke en gang farve endnu. Din er smuk. I øvrigt er mine sommerfuglebuske heller ikke nær så langt som den du viser. Så I er slet ikke bagefter i Vestjylland. Blæsevejr med pelikaner klarer vi også hos os :o)
  Ha´ en god dag trods det lovede møgvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er en lille natteravn, der elsker timerne efter midnat ;o), og da jeg idag har min første fri onsdag i tre uger, var der intet der kunne drive mig tidligt i seng ;o). Mine Mamelukærmer er fra frø sat i drivhuset, så det er de etårige jeg brilleirer med her. Og foran med sommerfuglebusken, sjovt med de store forskelle i dette lille land, indtil videre skinner solen så dejligt her, og det er næsten vindstille idag SKØNT ;o)

   Slet
 2. Skøn mamelukærme, og min sommerfuglebusk er heller ikke så langt fremme. Dejligt med så meget grønt i køkkenhaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så dejligt når de frø man sår, lever op til de forventninger man har til dem. Disse får helt sikkert en plads til næste år også. Vi elsker vores køkkenhave og nyder at tage kurven og hente friske råvarer ind til aftensmaden ;o).

   Slet
 3. Hvor ser det dejligt og frodigt ud i køkkenhaven.
  Og sukkerærterner er jo snart klar til at spise. Jeg kan se, at du har rionet, som ærterne gror op af - har du bare stukket det i jorden eller har du lavet en form for stativ? Jeg er jo novice i køkkenhaven, så leder efter en løsning til ærterne kan kravle i.
  Ih hvor irriterende med frø der ikke vil spire - godt du fik fat i nye, så I kan få jer en knasende sprød nyhøstet salat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja først troede jeg det var kulden der ikke fik salaten til at spire, det tog noget tid for mig at regne ud at det måske var frøene det var galt med. Det er da vist første sæson vi har prøvet det. Sukkerærterne har vi nydt godt af et stykke tid nu. Rionettet de gror i er formet som et cylinder tårn på ca 1 meter, det fungerer rigtigt godt og let at flytte rundt på, alt efter hvor man vil ha ærter næste år, manden min har også lavet et smart stativ i vores bønner som vi ikke kan undvære, kan lægge et par billeder ud senere, så du lige kan se dem ordentligt. ;o)

   Slet
 4. Hvor har du mange dejlige grønsager. Din mamelukærme er da en dejlig skønhed dahliaen er heller ikke dårlig.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så dejligt at kunne høste helt friske grønsager, de smager bare bedre ;o), jeg er også helt vild med mamelukærmerne og dahliaen.

   Slet
 5. God aften Heidi.Dejlige billeder fra din køkkenhave.Jeg dyrker også rigtig meget i vores højbede.Dejligt at være næsten selvforsynende.Har ikke nogle problemer med salat.(se mit indlæg fra Tivoli)har også lige lavet et indlæg om Hosta.Det drillede rigtigt meget.God aften til dig Jette

  SvarSlet
 6. Dejligt at kunne høste fra egen avl, det smager bare bedre ;o)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen