Sider,

søndag den 15. juli 2012

Volden anno 2012

Da vi igennem et par år, har døjet med at vores syrener i volden langsomt sygner hen og dør, blev beslutningen om fjerne dem taget tidligere på året. Vi skulle bare lige have overstået diverse studenter fester og sønnens fødselsdag, inden vi ville gøre noget. Sådan så volden ud i det tidlige forår, bare for at gi fornemmelse af størrelsen på syrenerene. I denne uge, har manden min haft  ferie, og sådan så volden ud en dag jeg kom hjem fra arbejde, det var nu skulle de nedkæmpes.Jeg tror nok han kom på større arbejde end forventet, da det var nogle ret voldsomme rødder de har udviklet igennem årene, og han ville jo også passe på stensætningen.Manden min er heldigvis en stærk og stædig vestjyde, der med udstyret i orden, ikke sådan lige giver op.I morges så volden sådan ud lidt flad og tam i forhold til før, men væk er de døde syrener og hebe.Jeg har indkøbt tre sommerfugle buske Black Knight, der skal stå der istedet for . Nu er de blevet plantet, så nu venter vi bare på at de vokser til, og igen vil skabe lidt afskærmning til haven. Det er ikke fordi de lider af vand mangel, de ser lidt sølle ud. Det er vinden men den må de jo vende sig til ;o).Der hvor Heben stod før er der blevet et fint lille bed, hvor jeg sammen med sommerfugle busken, har plantet  Lychnis Lara. Jeg kender den ikke men prisen var rigtig og der stod at den skulle være god i stenbed.


           
                                                       Siddestenene kommer også rigtigt til deres ret igen.Jeg har også plantet engleske græsser til at dække lidt af med. Jeg er ret godt tilfreds det nye look.

      For at det ikke skal blive alt for farveløst, kommer her lige en Lathyrus collage, desværre uden duft ;o)Søndagens buket blev selvfølgelig en Lathyrus buket med hosta og gulerodsblade.Mange søndags hilsner herfra ;o)

12 kommentarer:

 1. Uha ja, kan levende forstille mig, hvilket arbejde din mand har været på, med at få fjernet syrenerne. Godt gået af ham.
  Sommerfulglebuske er rigtig dejlige og det er så dejligt, at de tiltrækker mange sommerfugl.
  Jeg har også planer om en latyrusbuket til stuen i dag, jeg vil dog bruge blade fra en staude som fyld. Måske jeg også skulle vise min på bloggen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var vist mest stædighed og sved i lige store mængder, der fik ham i mål ;o), ja lad os få flere sommerbuketter på bloggene ;o)

   Slet
 2. Wauw - det ser rigtig flot ud.
  Er helt vild med de indbyggede siddepladser i volden, super lækkert.
  Det bliver flot med sommerfuglebuskene, det er helt sikkert.
  Og Lathyrus........looooooove it :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde en god dag, da vi byggede volden for mange år siden, siddepladserne passer perfekt i afstanden til bålstedet. Glæder mig også til at sommerfuglebuskene vokser til, ingen sommer uden lathyrus ;o)

   Slet
 3. Det ser godt ud. Sikke et arbejde med at fjerne de syrener. Glæder mig til at se sommerfuglebuskene næste år. Det er rigtigt fint med de siddepladser i volden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja han fik sagt mange ord undervejs der ikke tåler gentagelse her ;o). Jeg glæder mig også til at følge sommerfuglebuskene

   Slet
 4. Ja, sikke et arbejde, han der er kommet på - kan levende forestille mig, hvilken kamp, det har været.
  Og de der siddepladser er da geniale :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror nok han fortrød projektet, flere gange undervejs ;o), vi er også rigtigt glade for vores siddepladser i volden.

   Slet
 5. Godt med en stærk og stædig vestjyde, så kom der orden på bedet. Det skal nok blive godt, det bliver fint med sommerfuglebuskene, ingen tvivl om det. En fin buket du har lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at bedet blev færdigt, nu venter jeg bare lidt utålmodigt på at de skal vokse til ;o)

   Slet
 6. Super fin vold du har, jeg syntes de stensætninger jeg har gerne vil smide sten ud, døjer du ikke med det. Held og lykke med sommerfuglebukene i stedet, ærgeligt med syrenern men sådan er det jo nogen gange og så kan vi jo få lov og lave lidt om. Hilsn Helle

  SvarSlet
 7. Hvor er det blevet godt. Et stort arbejde din mand har udført.
  Smuk Lathyrus collage.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen