Sider,

mandag den 23. juli 2012

Russisk kartoffel høst

Nu skal der kigges til mine Russiske kartofler, et sjovt eksperiment som startede for længe siden  læs her . De har blomstret i et stykke tid nu. Da vi har en del kartofler i år, ja så blev det først nu, der skulle høstes af dem. Jeg blev ikke skuffet, den første top jeg gravede op var fyldt med fine kartofler. Det var bare at plukke løs.


En top var nok til aftensmaden, det tegner godt for udbyttet ;o)Da jeg var igang, kunne jeg jo også lige kigge til gulerødderne. De var store og fine, så dem høstede jeg også nogle stykker af. Verdens mindste springløg kom også med samt lidt persille.Sammen med ærter, radisser og rødløg blev det hele til en lækker sommerkartoffelsalat af egen avl. Hvordan smager de så, de Russiske knolde, ja for det første er de meget hvide i kødet, jeg skyndte mig at smage da de var ny kogte og blev lidt skuffet, meget anderledes i konsistensen smattede og bløde, slet ikke som nye danske øv. Jeg lod dem køle ned og da de skulle skæres ud, var de blevet fint faste og lette at skære. Smagen var faktisk ret god nu, så jeg tror de skal bruges kolde til sommerens kartoffelsalater ;o)Nu er det her jo ikke en mad blog, så hurtigt videre til min første udsprungne høstanemone, jeg syntes de plejer at være noget mere lyserøde end denne her, men måske kommer det først senere.


Denne fine lyseblå klematis er også kommet godt igang nu, den er fyldt med knopper i år, den skal blive sjov at følge.Jeg kender desværre ikke dens navn, er der eventuelt nogen der har et bud. Den blomstrer fra nu og så resten af sensommeren, jeg syntes den er helt skøn med de lidt kreppede blade og fantastiske farve. Der må også blive plads til lidt lyserødt idag, mine mamelukærmer igen igen. Jeg er helt forgabt i dem ;o)Tårnet i tøsebedet er et rent festfyrværkeri af lyserøde lathyrus, at der også er slyngrose og klematis er ikke så let at se lige nu.


Til sidst denne lidt fjollede solsort som jeg fik øje på inde fra drivhuset, jeg forsøgte at snige mig lidt ind på den da den bare lå og flød ud på bænken, da den hørte mig hoppede den ned på græsset og lavede dette stunt, ja enten tog den solbad eller så svedte den, den hyggede sig ihvertfald ;o)

Mange, jeg håber at vi også får lidt af varmen hertil i morgen, hilsner herfra ;o)

PS. Jeg glemte helt at bruge persillen ;o)

7 kommentarer:

 1. Lækker lækker høst mums den ser god ud den kartoffelsalat.
  Herligt billede af solsorten. Mon ikke den håber på, at lusene bliver
  opvarmet og hopper af!

  SvarSlet
  Svar
  1. den blev også rigtig god kartoffelsalaten, jeg kender ikke lige solsortes adfærdsmønster, men den så ud til at hygge sig gevaldigt ;o)

   Slet
 2. Persille eller ej, så kunne jeg da sagtens spise en lille portion :-)
  Det ser dejligt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smagte også rigtigt dejligt ;o)

   Slet
 3. Lækker høst og lækker salat :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 4. De giver da godt de kartofler, men synd den første var en skuffelse. Det er da altid noget, de kan bruges kolde.
  Din mamelukærmebusk er smuk, jeg kan godt forstå, du tager mange billeder af den, det gør ikke noget.
  Clematisen tror jeg ikke, jeg kender, måske en anden gør. Mit bedste bud er Blue Angel.
  Sender lidt varme over til dig.

  SvarSlet
 5. Kartoflerne skal helt klart nydes kolde, jeg har lige googlet Blue Angel og jeg tror du har ramt rigtigt så det var et godt bud ;o), og den varme du vil sende er kommet frem nu, vi har lige rundet de 25 grader og vinden er stille og rolig i dag, stort tak for det ;o)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen