Sider,

onsdag den 18. juli 2012

En finurlig fætter


Da jeg så denne Leontis Neptifolia, vist også kaldet løveøre, som frø i foråret, måtte de da prøves. Jeg kendte den ikke i forvejen, men syntes at den var sjov og kunne passe godt ind i det lidt vilde krukke bed ved brændestakken. Nu blomstrer den lystigt på sin lidt finurlige måde ;o).


Til Susanne fra http://susanne-heaven.blogspot.dk/ kommer der lige et par stativer af rionet til ærter og bønner. Det er måske ikke lige til at se hvad disse små bønner skal med denne store portal, men nu er der endelig kommet gang i væksten, så nu går det stærkt med at komme til tops. Jeg køber altid de høje bønner da jeg syntes de er så imponerede.  Jeg håber du kan se nettet ordenligt, lidt svært at fotografere det tomme net.


Bønne portalen er lavet af to lange stykker der er bøjet og flettet sammen på midten, og med ekstra jernstænger i jorden for at stabilisere det hele, dejligt let at flytte rundt fra år til år.

Til sidst disse små lysblå skønheder, jeg ved ikke lige hvad de hedder, men jeg syntes at de er helt skønne i farven. og er blevet sat i volden hvor der nu er masser af plads.


Mange hilsner herfra ;o)

13 kommentarer:

 1. Ja det var dog en finurlig fætter! Jeg har løvehale og lodden løvefod måske man skulle have en løve mere ind i folden? Den er da ret speciel!
  Din lathyrus er vel nok store og kraftfulde, at se på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber der kommer en masse frø, så skal jeg tænke på dig ;o), øhh det er ærter på tårnet, men de ligner også hinanden ;o)

   Slet
  2. Det vil jeg da meget gerne have! Ja nu zoomede jeg ind på tårnet, og kan da godt se, det er ærter!

   Slet
 2. Jeg har også sået løveøre i år, men mine er endnu ikke i blomst. De vokser og vokser i højden, så jeg venter med spænding på blomsterne. Dine lever helt op til mine forventninger ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine er også ret høje, og der sidder flere kugler opad stilken. De bliver ret sjove at følge ;o)

   Slet
 3. Hvor sødt af dig at vise dine stativer til ærter og bønner. Efter jeg så din blog i går, så har jeg i dag været ude at skære et stykke rionet til til ærterne. Jeg har også købt stangbønner, men da jeg ikke havde fundet en løsning til dem, så er de ikke blevet sået i år. Jeg synes nemlig også, at de er så smukke. Næste gang jeg får et stort stykke rionet hjem, så skal jeg helt sikkert have lavet en portal til bønner. Mange tak for inspirationen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du kunne bruge inspirationen ;o). Rionet er det dejligste legetøj til billige penge. Det er utroligt hvor meget nyttigt og sjovt, man lave for hundrede kroner og nogle gode muskler ;o)

   Slet
 4. Den er da et flot sjovt navn den har fået, gad vide om et løveøre ser sådan ud.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror faktisk de ligner meget godt, hvis man kigger på de fine kronblade, er løve ører ikke små og lidt spidse i det ;o)

   Slet
 5. Din Løveøre er rigtig flot og en køn farve.
  Der er rigtig gang i den ved dine rionet, dejlig frodigt! Den blå blomst er meget fin men jeg kender den ikke.
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er altid sjovt at prøve nye planter i haven ;o)

   Slet
 6. Løveøre, den har jeg aldrig hørt om. Jeg har også Løvehale og Lodden Løvefod, så måske jeg også skulle have gang i ørerne også. Så har jeg snart en løve.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal tænke på dig, hvis der kommer frø. Du må hellere begynde at ansøge om tilladelse til at holde rovdyr ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen