Sider,

onsdag den 4. juli 2012

Årets første

Men nok ikke den største jordbær høst er endelig i hus, de skal nydes hver en lille bid ;o)            Vi har ikke et decideret jordbær bed, de vokser vildt nede ved brændestakkene i flis området, det trives de fint med. Hvis de breder sig for meget er de lette at rykke op. I år har de fået selskab af denne ukendte plante som gerne vil overtage pladsen. Jeg har rykket en masse op, de er ret sejlivede og har et veludviklet rodnet, tæt på er blomsten ret fin, men de må væk det er jo jordbærrenes plads.


Da jeg vandede på terrassen  idag, opdagede jeg den første, mikro lille knop i mine klokkeranker. Det er planter fra frø af egen avl. De har været længe om at komme i vækst men nu sker der endelig lidt ;o)

Den  sidste blomst på den pæon der valgte at blive lyserød i år, er nu sprunget ud. Der er faktisk to blomster  og se, den ene er blevet hvid, som den plejer at være, pudsig som naturen leger med ;o)
Mit nye tøsebed begynder ligeså stille at tage form, i øjeblikket er det de lyserøde kornblomster og dusk salvie der fører sig frem. Det var godt jeg fik lagt kornblomsterne ned, de kvitterer med masser af blomster. 


                 Opdagede også den første udsprungne lathyrus blomst  idag, her i selskab med nat viol.                                                                   Dagens daglilje, og aften stemning ved mit ude plantebord. Mange lune sommer hilsner herfra ;o)

16 kommentarer:

 1. Hej Heidi.Ja! de danske jordbær er da bare det bedste.Har lige lavet grød af bær fra fryseren-ribs-jordbær-hindbær-rabarber.det smager bare
  skønt.Mine lathyrus fra C.D.blomstre helt vildt og dufter helt eventyrligt.
  God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med bær ;o) god aften til dig også

   Slet
 2. Mums jordbær.
  Åh.... hvor skønne farver du har i tøsebedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er også ret godt tilfreds med mit nye bed ;o)

   Slet
 3. Det er jo ikke kun mængden der gør det - det er nydelsen og den bliver somme tider meget større når mængderne ikke er så store. Skønne billeder af en dejlig frodighed.
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. De blev nydt, en dejlig start på forhåbentlig masser af bær ;o)

   Slet
 4. Skønne billeder, dine kornblomster er meget smukke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth, ja bedre sent end aldrig, Jeg arbejder alt for meget i øjeblikket, så det er let at komme bagud med kommentarene ;o) Jeg er også super glad for kornblomsterne, det er dejligt når planter og farver overgår billederne på frø poser. Denne får i hvert fald lov at komme igen næste år ;o)

   Slet
 5. Se det var jo interessant. For det skulle jo netop ikke kunne lade sig gøre på vore breddegrader, at lave klokkeranker selv!
  Husker ikke hvilken en blogger der skrev det. Måske Claus Dalby? Det får stå i det uvisse. Men jeg lod bare min frøstande ligge og pynte, så det vil jeg da prøve til næste år. TAK Heidi ny lærdom.
  Dit tøsebed er superfint, meen jeg synes nu også den fine som konkurrerer med jordbærrene om pladsen, er ret speciel og sikke en blomst så flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det havde jeg også læst Bente, men tænkte det skal da prøves ;o). Jeg satte ti frø til spiring, fulgte CD vejledning som jeg også brugte sidste år. Otte frø spirede ;o) meget højere spiringsprocent end ved købte frø, så jeg håber de sætter frø i år igen ;o)

   Slet
 6. SMUKT....Og så er det jeg tænker....HVORFOR har jeg ingen lyserøde kornblomster??? ÆV, men jeg har sorte ;O))) Tøsebedet ser rigtig fint ud, elsker tøsefarver, har en sti der hedder Prinsessestien og gæt hvilke farver der er der???
  Tøsefnis fra Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og jeg tænkte, da jeg så dine sorte... HVORFOR havde jeg ikke bemærket dem i min jagt, efter den helt rigtig lyserøde farve ;o). Hvilken farve din Prinssesti har..... uhhh den var svær, håber jeg kan regne den ud ;o) ;o)
   Mange tøseprinsesse fnis tilbage

   Slet
 7. Egne jordbær er bare det bedste :-)

  Jeg er vild med dit tøsebed. De lyserøde er bare så fine :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for at jeg besluttede mig for det lyserøde. Var i hård konkurrence med hvid i lang tid ;o)

   Slet
 8. Oh dejlige jordbær det vare vist noget før jeg kan plukke , nå men så fandt jeg små skovjorbær som har sået sig selv fra dengang jeg havde et helt bed med dem. Nøj de smagte godt. Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jordbær er DANSK SOMMER, dejligt ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen