Sider,

søndag den 8. juli 2012

Så skal der høstes

På denne helt fantastiske solskins søndag, er det perfekt at få høstet hvidløgene, som blev sat sidste sommer. De har stået klar et stykke tid og begyndt at visne ned. Vi prøvesmagte de første i fredags, de er bare rigtig gode mums.


Her ligger året høst i solen og tørrer så de senere kan blive bundtet. Vi er rigtig godt tilfreds med udbyttet i år.Sommer stemning i haven, det vågne øje bemærker måske nogle blå nuancer i tøsebedet til venstre, det er nogle dusk salvier der har valgt at få en lidt gal farve, de er nu blevet flyttet til et andet bed ;o).De første mamelukærmer Pink Blush, er næsten klar til at springe ud. Ved godt jeg har vist mine lyserøde kornblomster flere gange, men de kan godt tåle en gentagelse ;o) 


I det høje tårn af rionet i tøsebedet, er de første lathyrus sprunget ud og den nyplantede New Dawn rose har knopper på vej.


Jeg tror da aldrig tidligere, jeg har set en ridderspore så blå som denne. Den er blevet sat i denne potte med nogle overskuds planter, den passede slet ikke ind i farven, der hvor den var tiltænkt, godt den nåede at springe lidt ud inden jeg fik den plantet.


  Til sidst lige en lille søndags sommerbuket, med blandede sommerblomster, persille og fennekel toppe.


Mange solskins hilsner herfra ;o)

15 kommentarer:

 1. Dine kornblomster er skønne, men jeg må nok give dig ret i, at den ridderspore er hidsig i farven, den er ikke nem at passe ind nogen steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hidsig, er næsten en underdrivelse ;o) hver gang jeg ser den tænker jeg, den er godt nok BLÅ og ikke særlig pæn.... nu må vi se hvor længe jeg gider at kigge på den.

   Slet
 2. Hold da op for en hvidløgshøst, godt gået.
  Flotte billeder og fin buket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha, om en lille måned skal næste års høst af hvidløg sættes ;o)

   Slet
 3. Hvor ser hvidløgene lækre ud og mums, hvor må de smage godt. Jeg satte nogle i foråret, men synes ikke rigtig de har fået top, så tror ikke de er blevet til noget (ved godt, at de kun bliver til ét fed). Men er der virkelig kun én måned til vi skal sætte næste års høst - det er da ikke til at forstå.

  Skøn sommerbuket :-)

  SvarSlet
 4. De er super sprøde og gode, jeg ved faktisk ikke hvornår det er mest optimalt at sætte dem, men vi sætter dem altid der hvor vi har haft løg stående, det virker rigtigt godt. Måske er der små solo løg til dig senere på sæsonen ;o)

  SvarSlet
 5. En dejlig buket, lige efter mit hoved.
  Ha´ en god uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en skøn tid, nu hvor der kan hentes buketter ind fra haven ;o) Kan du også ha en god uge.

   Slet
 6. Hvidløg bliver spist i store mængder her i huset. Hvert år sværger jeg at få sat nogle løg hen i oktober, men jeg glemmer det hvert eneste år. Nu hvor jeg er blevet blogger er der måske en større chance for at blive husket på det :D
  Uha den lyserøde kornblomst :P Slurp!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvidløg er ikke til at undvære, jeg sætter mine hvidløg tidligere end oktober, jeg syntes det er lettere at huske, mens jeg stadig er mere haveaktiv ;o) Du skal få en lille reminder når jeg sætter mine ;o)

   Slet
 7. Uha sikke da en skøn høst af Hvidløg :-P :-D
  Jeg satte nogle i en spand sidste efterår, de kom godt op, men efter de vi fik frost sidst på vinteren/først på foråret har jeg ikke set mere til dem :-/ øv.
  Men i år har jeg masse af jord de kan sættes i, også forsøger jeg selvfølgelig igen.
  Smuk buket :-D

  Marianne :-D

  SvarSlet
 8. Ja den aller dejligste høst,er nu i hus ;o) og de smager bare skønt. Ærgerligt at dine frøs i spanden, men sæt dem i jorden, så klarer de selv resten ;o)

  SvarSlet
 9. Gode billeder fra din smukke have.
  Hvor er riddersporen smuk.
  Skøn buket.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de smukke ord, god aften til dig også ;o)

   Slet
 10. Rigtig fin høst. Jeg burde også samle mig sammen til at få sat nogle. Her spiser vi også mange hvidløg.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen