Sider,

søndag den 4. november 2012

Ælle Bælle ....

Ja her er der stadig opgaver nok at tage fat på i haven, så på denne helt fantastiske dag med sol og vindstille, var det bare med at komme ud for at nyde og yde..... Ja den helt store beslutning var så lige hvor jeg skulle yde, det blev terrassen der vandt idag, jeg har fået tømt altankasserne og fjernet de visne sommerblomster.Uhh mit kamera er begyndt at sige underlige lyde og lave dårlige farver, så nogle af billederne er lidt underlige farveløse øv  øv øv ;o(. Godt jeg snart har fødselsdag, så er det vist penge til nyt kamera der står øverst på ønskesedlen.Der er stadig gang i de dobbelte marguritter og verbena er også begyndt at blomstre igen. Jeg nøjes med at klippe planterne ned istedet for at rykke dem op, rødderne hjælper med til at holde de fyrtoppe der skal sættes i altankasserne på plads. Til foråret bliver jorden atter udskiftet, jeg har før oplevet i milde vintre at nogle planter har overvintret på den måde, det er dog ikke noget jeg satser på.


Så er der kommet fyr i altankasserne, og bænken er flyttet over til foderpladsen. Bænken er blevet vinter pyntet og lyset i lanternen brænder i døgndrift. Det er så dejligt når, man bliver mødt af et lille lys i mørket når man kommer ned i køkkenet om morgenen. Jeg har sat grå mos i sprækkerne på bænken, nu må vi så se om fuglene kan lade det sidde. Men hvis de kan bruge det er, det også ok. I den aflange zink potte har jeg lagt gran, lav og lærkegrene. Hyacinterne er taget ud af deres potte og jeg har sat en træpind op i løget, og sat dem ovenpå jorden, så de ikke rådner så let, hvis det skal blive ved med at regne så meget.

                                  Min dobbelte levkøj blomster stadigt fint ,og har fået love at blive stående.                 Hellichrysum afklip fra altankasserne og en klokkeranke der stadig skyder fint, dog uden knopper.


Det lille zinkbord er også blevet flyttet og gjort vinter klar, jeg flytter lidt rundt på tingene, så de bedst kan nydes indefra.


Jeg opdagede også denne krukke med mit lille magnolietræ, der var da vist aldrig blevet boret huller i den, så jeg må vist lige have gang i en rednings aktion inden den drukner helt, hvis skaden ikke allerede er sket.


Jeg har købt denne skønne cypres Arizonica Glauca og en blød enebær. Nu kan de så pynte op her på terrassen og til foråret kan de så blive plantet i haven.

Mange, jeg håber at solen også har besøgt dig idag, hilsner herfra ;O)

31 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Hvor har du bar pyntet flot op overalt.Dit zink-kar med pynt er da bare smukt.
  Din lille bløde enebær kan du godt glæde dig til.Min er blevet et helt træ,som jeg har meget glæde af.God weekend til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha ;O). Jeg har tænkt mig at plante den bløde enebær i et skyggebed til foråret, tror du den vil trives der, hvor står dit ;O)

   Slet
  2. Hej Igen.Min bløde enebær står mod nord i vores stenhave,og der trives den godt.Jeg opstammede den sidste år,da den var blevet så grim og brun forneden.
   Knus Jette

   Slet
  3. Super, så tror jeg at planen holder og opstammet med tiden gør det ikke værre. Tak skal du ha ;O)

   Slet
 2. Hvor er det blevet hyggeligt på din terrasse, med alt det pynteri du har haft gang i :-)
  Jeg havde egentlig gået og drømt om, at pynte pænt op i gårdhaven til jul/vinter i år, men det bliver der alligevel ikke noget af, for vores hvalp Zita kan helt sikkert ikke lade det være i fred, så snart vi vender ryggen til hende. Håber hun er blevet mere voksen og fornuftig til næste år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at pynte op, men jeg kan godt forstå hvis du springer over i år, med den nysgerrige undersøgende hvalp, til næste år har hun sikkert også lyst til lidt hygge i gårdhaven ;O)

   Slet
 3. Der blev rigtig hyggeligt på din terrasse. Spændende hvad den lille magnolie siger til sit fodbad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ;O), i første omgang har jeg lagt potten så al vandet kan rende væk, så må jeg få kigget til den først på ugen ;O)

   Slet
 4. Hvor ER det lækkert at se på. Kunne du ikke svinge her forbi og "indrette" min indkørsel ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det ;O), det er ikke svært at gøre efter, så kom du bare igang ;O)

   Slet
 5. Ja heldigvis har solen også besøgt mig i dag. Det ser vel nok fint ud på din terrasse nu, tak for inspirationen, jeg må se om jeg kan flikke noget pænt sammen, det er ikke min stærke side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja har vi ikke været heldige og tak for ros ;O) Det er ikke så svært at lave en hyggelig stemning, det vigtigste er at holde det simpelt og ikke blande alt for meget sammen, held og lykke med den udfordring ;O)

   Slet
 6. Det var da virkelig dagens mest inspirerende indslag. Jeg får helt lyst til at fare ud med lygte og hive krukkerne ud af skurene igen og pynte dem så smukt, som du har gjort.

  Det betyder bare så utroligt meget at blive mødt af noget smukt - både når man kommer hjem, og når man kigger ud af vinduerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak for de fine ord ;O), jeg kan ihvertfald ikke undvære noget kønt at kigge på om vinteren ;O)

   Slet
 7. Hvor ser det hyggeligt ud på din terrasse, jeg fik altså også dårlig samvittighed over mine trætte sommerblomster der endnu står derude, der må vist gøres noget meget snart... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det ;O), jeg har brugt meget tid på at kigge ud på de sørgelige rester på terrassen mens det har regnet, og det har det jo gjort igen og igen her, de sidste lange tider. Så nu var det endelig godt vejr på en fridag så nu måtte de bare væk, selvom det måske havde været smartere at sætte de sidste løg i dag, men pyt det når jeg nok ;O)

   Slet
 8. Smukt ser det ud hos dig.
  Dejlig opstillinger og gode planter sat sammen.
  Det giver lige pludselig lyst til at få gjort noget for vores haveindgang.
  Jeg er vild med den Cypres du har? Købt hvor?
  Jeg holder af stedsegrønne i krukker der kan komme ud i foråret rundt i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ;O), Cypressen har jeg købt på mit arbejde, men tror da ikke den er svær at finde navnet står i indlægget ;O)

   Slet
 9. Nøj, hvor er der blevet fint på din terrasse. Det ser rigtig godt ud. Måske kunne jeg stjæle et par idéer? Jeg er ikke særlig god selv til det med pynt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kun dejligt hvis du er blevet inspireret af mine ideer, god fornøjelse det er ikke så svært ;O)

   Slet
 10. Så flott det ble på din terrasse! Godt å få gjort sånt når det er fint vær. Håper du klarer å redde din magnolia. Det har regner masse her også i det siste. Skulle tro at det var samme været i hele Skandinavia.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha ;O), jeg håber også at min magnolia klarer sig og ikke mere regn tak ;O)

   Slet
 11. You've set up a nice scene on your porch to view from inside. The cypress, juniper and evergreen branches will keep it nice and green for the winter, while the candles make it look friendly and cozy.

  SvarSlet
 12. 'Jeg vil la' lyset brænde, og la' min dør stå på klem...'
  Hvor ser det hyggeligt ud ;)
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 13. Det ser så hyggeligt og pynteligt ud på din terrasse. Lige sådan en dejlig velkomst at få. Jeg har været i sommerhumør og købt hornvioler i dag.... di da dej........fordi solen har skinnet!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er så dejligt at friske det hele lidt op, efter at have kigget på halvdøde sommerblomster alt for længe ;O), åhhh hornvioler er så skønne og klarer sagtes frosten ;O)

   Slet
 14. Sikke en forandring, det ser skisme godt ud :o)
  Jeg er vild med zink, så det er lige efter min smag. Især dit zinkbord, det måtte gerne stå i min have ;o)
  Og så sad jeg og tænkte, at jeg måtte spørge dig om navnet på den lille gran, men det kom så helt af sig selv længere nede... den skal da vist på min planteønskeliste :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha, jeg er også vild med zink og nyder alle mine skønne ting ;O). Jeg er også rigtigt spændt på mine nye stedsegrønne og håber de klarer vintern i deres krukker, jeg ved også lige hvor de skal flyttes hen til foråret ;O)

   Slet
 15. Hej Heidi. Hvor er det smukt og hyggeligt. Nu blev jeg helt jule-syg. Det kan være jeg skulle begynde og tænke i jul udenfor. Det er smukt med levende lys ude nu. Skønt indlæg, så kan jeg som ikke lige kan se sådan noget selv, få nogle gode idéer.

  Tak for det

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen