Sider,

torsdag den 15. november 2012

Ja ja lidt sent men

Billederne er fra igår hvor jeg havde fri. Det var gråt men rigtigt mildt og næsten vindstille så missionen var at nedlægge løg. Jeg syntes hver gang det lykkes at tømme nogle poser, ja så er der sneget sig flere i kassen. Ja men når de nu sælger dem til jydepriser så må jeg jo slå til ;O). Havebord og stole er flyttet i drivhuset, så nu er alle mine små staudlinger kommet op fra fliserne. Det er første gang jeg prøver med staudefrø, så jeg er lidt usikker på om de kan klare sig, hvis det bliver en hård vinter, måske skal jeg gi dem lidt bobleplast til at holde varmen med ?. Ja jeg må forsøge mig lidt frem "so far so good" men jeg må vist hellere vente med at evaluere min susces indtil foråret ;O)  Mens jeg gik og rodede med løg, næste års drømme og meget andet, fik jeg øje på majsrødderne. Jeg syntes de ligner nogle, der helst ikke vil få jord på sig og blive beskidte, men helst vil svæve over beddet. Vi fjerner dem først til foråret, så de kan stå og rasle med deres tørre blade vinteren igennem.


Nede i vores brændestak har vi et helt univers af skønne træsvampe, måske lidt fjollet men jeg kan falde helt i svime over deres mangfoldighed og variation, små mirakler. Ja det kan godt være du ryster lidt på hovedet, men jeg drages ;O)


 Mange, jeg ville hellere haft fri i dagens solskinsvejr, hilsner herfra ;O)

10 kommentarer:

 1. Dejligt at få lagt de (måske?) sidste løg - jeg lagde også de sidste for nogle dage siden, kender alt for godt det med at de pludselig kan fås for en slik og så kan man jo nok liiiiige presse lidt flere ind. :o)
  Svampene er smukke, jeg kan også fascineres af de fantastiske former, farver og vækstmåder der findes i svamperiget.
  Med håb om lidt sol i weekenden
  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej du jeg er ikke færdig med løgene endnu, men det bliver jeg vel engang ;O).Ja lad os håbe på godt vejr i weekenden, selv om jeg skal arbejde lørdag og resten af weekenden står på indendørs arbejde ;O)

   Slet
 2. Mon ikke det er svampeår i år - jeg synes også, vi har mange forskellige. Indtil nu har jeg holdt stand mod jydepriserne, men har på fornemmelsen, at det ikke bliver ved.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her tror jeg ihvertfald at det hænger sammen med al den regn vi har fået, kan ikke huske en sommer/efterår hvor det har regnet så meget. Godt med karakterstyrke det kunne jeg godt have brugt, men nu er det slut... ;O)

   Slet
 3. Ingen jydepriser på Samsø, så det problem har jeg ikke. Hvis der er jydepriser, har jeg i hvert fald overset dem.
  Jeg synes da roligt, du kan kalde din staudesåning for succes, alene det at de er kommet op, ville være en stor succes hos mig. De ser da fine ud, mon ikke de nok skal overleve vinteren. Jeg har ikke erfaring med det, men det er der mange andre der har.
  Du drages af svampe, ja men de er da også fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv øv jydepriser er ellers sjovt ;O). Jeg er også rigtigt stolt af mine staudlinger, men frygter vinteren så jeg håber på det bedste. Ja ja svampene er fine at kigge på ;O)

   Slet
 4. Det lyder spændende med de stauder, håber de klarer sig.
  Jeg har heller ikke prøvet til med at så stauder, men det er måske en billig løsning, på stauder jeg ikke kan få skud af hos venner og bekendte.
  Med årene kommer jeg sikkert til at skulle bruge mange forskellige i min store have.

  SvarSlet
 5. Godaften Heidi.Fine små skud på dine stauder-de skal nok klare vinteren.
  Jeg mangler kun at lægge allium løg,så nu køber jeg ikke flere
  løg i år.Jeg synes også alle de forskellige svampe der dukker
  er spændende.Har du set min stub med de store svampe på?
  Jeg har vist dem i mit indlæg-de tre stubbe.
  Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
 6. Majsene ligner næsten tæerne på en langbenet hønsefugl. De er da sjove at se på.

  Jeg har ikke erfaring med staudesåning, men umiddelbart vil jeg da tro, at de havde det bedre/varmere nede på gulvet?

  SvarSlet
 7. There is a feeling of satisfaction when you get all of your bulbs in the gound, but then there is the temptation of more bulb on sale. Since we have a deep layer of snow on the ground, my bulb planting is finished for the season.

  Good luck with overwintering the seedlings in the greenhouse.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen