Sider,

lørdag den 17. november 2012

Det duftede af gran....

  i hele kælderen, da jeg idag efter arbejde fik startet på de årlige kirkegårds dekorationer og ranker til at lægge rundt gravsten. Den første bliver hentet imorgen, så det var vist også på tide at komme igang. Jeg kunne ikke have valgt en bedre dag at starte, for hvor har det dog været modbydeligt koldt. Så det var dejligt at stå og arbejde ved brændeoven i kælderen, mens jeg fodrede den med gran afklip og masser af brænde ;O).
 Nu skal jeg jo nok lige passe lidt på med hvad jeg skriver, men jeg har nogle faste aftagere, som hvert år donerer lidt til min julegave kasse ;O)

Da jeg var færdig med ranken som bliver hentet imorgen, gik jeg igang med et mos hjerte. Jeg vil vise hvordan det er lavet, det er let og lige til at gå til ;O). Da jeg samlede mos i efterårsferien, vidste jeg godt at det skulle laves og sørgede for at få nogle store plader med hjem. Først  formes et hjerte med mos siden nedad, derefter rulles mospølser som lægges ovenpå for at give fylde til hjertet.                 
                                       Jeg lægger også et par bambuspinde på, for at gøre det mere stabilt.Igen en hel plade mos til at dække, og så derefter begynder man at forme.  Når man har den facon man bedst kan li, skal der vikles masser af, helst grøn ståltråd der ikke ruster så hurtigt omkring, så hjertet bliver fast og stabilt. Hjertet til højre er ikke færdigt, men jeg har ingen billeder af det færdigformede hjerte uden pynt.


 Øhh for lige pludselig var hjertet  færdigt, og jeg havde helt glemt at tage billeder undervejs. Men jeg har pyntet det med norman og nobilisgran, efeu, småbladet buksbum og sat et par store silkeroser i, samt afsluttet med lærke grene og fyrkogler. Fordelen ved dette mos hjerte er at du kan stikke dine grene direkte i mosset ( husk at fjerne nåle og blade så det er ren stilk der stikkes i).  Grene og kogler kan let fæstnes med ståltråd. Hjertet her er ret stort, men kan laves i alle størrelser og pyntes efter lyst, og sagtens bruges til så meget andet end kirkegårds pynt.Jeg er ikke meget for at anvende silkeblomster og andet kunstigt i mit arbejde, men disse roser og små æbler (kommer om lidt), er så godt lavet at de er sluppet igennem censuren ;O)Da bordet skulle ryddes for rester, lavede jeg denne krans bundet uden nogen tanke på opbygning, en dejlig rodet affære. Den skal med samme donation som hjertet ;O) 


I morgen skal der fortsættes, der er stadig otte ranker og flere dekorationer som venter på at blive doneret bort, jeg skal prøve at huske på at tage lidt billeder.

Mange, det kommer også til at dufte af gran imorgen, hilsner herfra ;O)

16 kommentarer:


 1. Tak for demonstrationen af, hvordan du laver hjerter. Det må prøves !!
  Det ser rigtig godt ud, det du laver, og jeg glæder mig til at se mere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Vivi ;O), dejligt du kunne bruge inspirationen, måske får vi også et hjerte at se fra din hånd ;O)

   Slet
 2. Godaften Heidi.Ja! jeg siger også tak for instruktionen.Det vil jeg da forsøge at gøre efter.Rigtigt smukt hjerte,og jeg synes ikke det gør noget at du anvender silkeroser,når de er så fine som her.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord, bare spring ud i det, jeg glæder mig til at se dit resultat ;O)

   Slet
 3. Hvor ser det godt ud. Hvem der bare kunne lave sådan noget. Jeg kan ikke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha Aase, det er nu ikke så svært og en god dag til dig også ;O)

   Slet
 4. Det var i hvert fald sødt af dig at vise, hvordan du gør, så må vi andre se, om vi kan finde ud af det. Jeg føler mig ikke overbevist, men flot ser det ud dit fine hjerte.
  Mange håber der kommer nye billeder i morgen hilsener :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv det bare, det kan du roligt kaste dig ud i Lisbeth, det er ikke svært og skulle det første forsøg ikke blive som du ønsker, er det jo let at lave et nyt da mos er så taknemlig at arbejde med pøj pøj og god fornøjelse ;O)

   Slet
 5. Hej Heidi

  Tak for instruktionen, jeg skulle vist have samlet noget mere mos. Det ser ikke så svært ud, når du viser det på den måde. Du er rigtig dygtig de er altså smadder flotte.

  Måske et dumt spørgsmål, men hvad er en ranke?

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha ;O). Nu er det jo stadigvis let at få fat i mos, da frosten ikke har sat en stopper for det endnu.
   Nej det er da ikke et dumt spørgsmål for jeg har jo ikke vist en ranke, men idag skal jeg ned og fortsætte så, senere i dag lægger jeg lige billeder ud af ranker, så hvis du vender tilbage senere skal du få at se ;O)

   Slet
 6. Det er jo små kunstværker. Sådan et hjerte kan jo bruges mange steder. Der er ikke noget som frisk mos til at pynte op! Smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak jeg rødmer næsten ;O), det er sjovt at arbejde med mos og så holder det sig så fint vinteren igennem ;O)

   Slet
 7. Du har da rigtig nok flair for det flotte pynt! Glæder mig til at se mere!

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen