Sider,

onsdag den 21. november 2012

Trillingerne..

I går aftes fik jeg lavet de sidste kirkegårds bestillinger, lidt ranker og tre dekorationer. Jeg startede med at binde de sidste ranker, de første er helt klart de sjoveste at lave, men nu er de alle ni i mål ;O).

Dekorationerne laver jeg i våd oasis i BBH-bakker, det er let at arbejde med,. Man skal bare helst ikke fortryde og stikke alt for mange gange, så der bliver for mange huller, og materialerne ikke kan sidde fast . Husk altid at fjerne nåle og blade fra stilkenderne der skal stikkes i, helst som jeg har vist, for jo dybere du stikker, jo bedre fast sidder materialet. Håndklædet ligger for at kunne suge det vand, der kommer når man begynder at stikke i oasisenDerefter starter jeg med at stikke alt det vandrette i bunden i og får skabt formen, og derefter toppen, så har jeg noget at arbejde ud fra. Bark stykkerne har jeg lavet hul i og bundet ståltråd om som ben der er stukket i. Disse tre bliver lavet som facade dekorationer, da de skal stå ved gravstenen.Det næste jeg gør, er at dække oasisen af med skovmos, så er det nemlig skjult, da synlig oasis ikke ligefrem pynter. Derefter begynder jeg opbygningen af deko, jeg arbejder nede fra og op, når det meste af det grønne er sat i begynder jeg at pynte af med kogler grene og en stor silkerose som jeg er blevet lidt vild med i år ;O). Til sidst kan der afsluttes med mere grønt  hvis man syntes. Bagsiden består kun af grønt og kogler.

Tre styks færdige dekorationer klar til afhentning. De skal forskellige steder hen, så derfor har jeg lavet dem ens, dejligt nemt når man lige har fået lavet den første. Alle billederne er taget i kælderbelysning uden blitz, så jeg håber at i kan se opbygningen tydeligt nok


Færdigt med bestillingerne for denne omgang. Jeg håber i kan bruge nogle af de ideer, jeg har vist i mine sidste indlæg, og måske selv har fået lyst til at prøve, hvis i skal besøge et gravsted inden jul  ;O).

Næste lille opgave må vist blive at få færdiggjort mine sølvpoppel kegler som jeg påbegyndte i efterårsferien, adventskransen skal jo også laves (tror det bliver lidt genbrug fra sidste år, men med små ændringer) og måske lidt mere, det er ikke til at vide ;O)

Stort velkommen til mine nye læsere, dejligt i har lyst til at kigge med.

Mange hilsner herfra ;O)

18 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Dejligt at du igen viser teknikken bag de grønne dekorationer.Du gør det meget enkelt,så vi alle kan være med.Det ser rigtig godt ud.
  God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette, godt du syntes det ser let ud, det var også det jeg håbede på ;O)

   Slet
 2. Selvfølgelig får du nye læsere med de informative indlæg, du laver nu. Det er rigtig godt, jeg har aldrig kunnet finde ud af at lave dekorationer med gran i, kun mos så jeg lærte lige lidt her.
  Jeg har kun et spørgsmål: hvad er BBH bakker?
  Og så glemte jeg at sige: hvor er de flotte :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for at du føler at du har lært lidt ;O), håber at du springer ud i et forsøg, du jo har masser af fint materiale i haven at fråse i. BBH bakker er de plastbeholdere som oasisen sidder fast i, men man kan da også sagtens bruge en kurv eller andet, det er ikke det, der skal holde dig tilbage ;O)Tak for ros ;O)

   Slet
 3. Hvor laver du altså bare mange smukke ting Heidi - det er jo et helt lille kursus vi bliver ført i gennem. :o) Jeg følger ivrigt med, for jeg er simpelthen så dårlig til den slags, men jeg elsker at lave det og så er det jo dejligt lige at kunne få et par fif. Jeg glæder mig allerede til næste 'lektion'.

  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha, det glæder mig at du kan bruge de små fif ;O). Nu må vi se om der kommer flere lektioner i denne omgang. For jeg ved at fra i morgen og de næste uger frem, kommer arbejdsdagen til at bestå af uendelig rækker af blandede dekorationer der kræver at blive lavet. Nogle gange drømmer jeg om dem om natten og bliver så frustreret når jeg vågner, og atter skal lave dem igen ;O)

   Slet
 4. Sådan en dekoration til bedet og lidt granranker, så er gravstedspynten hjemme :-)

  SvarSlet
 5. It's another great idea for decorating with conifer branches. The photos showing the steps are very helpful to see the technique.

  SvarSlet
 6. Hvor er det nogle flotte dekorationer, du laver - og tak fordi du viser os hvordan :) Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha ;O) de skulle jo laves så kunne jeg jo lige tage lidt billeder undervejs, i haven er der jo ikke noget at komme efter :O)

   Slet
 7. Så fandt jeg lige din blog Heidi, sikke fine ting du laver. Jeg melder mig lige som fast læser, så jeg kan holde øje med hva du laver :-)
  Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette velkommen til, hyggeligt du fandt min blog ;O)

   Slet
 8. Hej Heidi. Hvor er de dog smukke. Jo jeg skal besøge kirkegården også, så tak for inspiration.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen