Sider,

lørdag den 25. juni 2016

Valmuer i gråvejr...

Ja desværre blev det ikke fint solskinsvejr, som jeg ellers havde bestilt til i dag. Planen var ellers at valmuerne skulle gennemfotograferes i solskin, så jeg får lidt at varme mig på til vinter.

Jeg bliver vist nødt til at lade et par kapsler stå, så jeg kan få nogle frø. Der er et område i bedet hvor der ingen valmuer er og det er da en fejl ;). 
Ellers har det været en grå og kedeligt lørdag og med 16 grader måtte der arbejdes for at holde varmen.

Odyssey med nyudsprungne blomster. Længere nede i samme bed er det Jackmanii purpurea som fanger blikket i disse dage. Den er i beskærings gruppe 3, så den er tidligt på færde. I dette område af bedet er der kun en enkelt valmue som er fulgt med en floks der er blevet flyttet. Måske sku jeg også drysse masser af valmuefrø i dette område.
 I det lyserøde tøsebed vokser Hagley Hybrid på et hegn af rionet der afslutter bedet. Den har det helt fantastisk i år og er fyldt med blomster og knopper.Forfra er den så frodig, at man næsten ikke kan se Jacques Cartier som også står i bedet. Det har jeg nu forsøgt at råde lidt bod på ved at sætte et trådstativ bag den så den kan blive tvunget lidt mere frem i bedet. Til efteråret kan den bytte plads med den rosa knopurt, som er væltet helt omkuld.Det dårlige lys yder ikke rosen fuld retfærdighed.Er det ikke et smukt syn, jeg vikler tålmodigt alle nye skud ind i hegnet så den breder sig horisontalt.
I den ene ende af bedet står et rosentårn med New Dawn og en klematis som jeg ikke har navnet på, og der er virkelig fest på toppen i disse dage.Sidst denne klematis blomstrede var i december, så den gør det godt.I den anden ende af bedet står et gammelt æbletræ, hvori der vokser montana og Rosenholm. Nu er den første blomst i rosen sprunget ud og der er enorme mængder af knopper, så dem vil jeg glæde mig til et gensyn med.

Da vi måtte arbejde os til varmen i dag, tog vi en rask beslutning og kastede os over vores absolut største hadejob i haven. Langs den ene side af vores grund har vi en grim gammel tjørnehæk, som bestemt ikke pynter og er noget forbandet djævelskab at rydde op efter. Hvert år ved denne tid snakker vi om hvor skønt det kunne være med et plankeværk af kalmerbrædder isedetfor...måske engang i fremtiden, for nu er den klippet for denne gang. Manden frygter ikke pigge og klipper hæk med bare arme, det fortryder han nu ;)De første hvide floks er sprunget ud og de lilla er lige på trapperne.
Vores gamle kæmpe af en uægte jasmin er afblomstret for i år. Billedet er taget for nogen tid siden og vi har bare ventet på at den blev færdig, for den stod også til en overhaling. Det er da vildt charmerende med den vilde vækst, men næsten umuligt at slå græs og ellers færdes i området.Det er det så ikke længere. Jeg er også helt sikker på, at de planter der nu får mere lys jubler.Jeg har også et par enkelte helt mørke valmuer, jeg dryssede ellers flittigt frø sidste sommer, men de er åbenbart ikke helt så villige som de lilla.
Vi må lige slutte med et billede af valmuerne i solskin fra den anden dag.


Det blev til nogle arbejdsomme timer i haven, inden regnen satte en stopper for dagens opgaver. I morgen står den så på bortskaffelse af alt affaldet, men der skulle solen ifølge DMI kigge frem, så det bliver en fornøjelse.
Gråvejsbillederne i indlægget er fra idag, dem med sol er fra andre dage hvor vi har haft små glimt af sommer.

Mange lørdagshilsner herfra ;)

3 kommentarer:

 1. Ja heldigvis skal vi have solskin i morgen, i dag har været grå og trist, men det har ikke været koldt hos os. Lige nu buldrer tordenen for en gang skyld hen over os og det regner sørme. Vent og se vores tjørnehæk, den er en fryd for øjet, når den er nyklippet :) Bent kan også komme til den fra alle sider, det hjælper på det. Jasminer skal altid klippes efter blomstring, ellers bliver de noget vilde i det og for voldsomme. Vi har en hel del jasminer at gå i gang med, så jeg håber, at Bent snart er frisk igen :)
  Måske når du solskinsbilleder af valmuerne i morgen, ellers må du gerne kigge på mine til vinter :)
  Lørdagshilsener med bulder og brag

  SvarSlet
 2. Godaften Heidi.Utroligt at der kan være sådan en forskel i vejret i vores lille land.For vi har haft det flotteste vejr i dag.........næsten for varmt til havearbejde.
  Er spændt på at se hvor mange valmuer jeg får i år.Har da drysset en del frø ud.
  Smukt billede af din odyssey.Min er jo helt ny,men har da haft nogle blomster.
  Sjovt at i har været i gang med at klippe jeres jasmin.For det har jeg også i dag.Min havde det ikke så godt efter vinterens sne...........så den var væltet godt ud over vores gang ved huset.Har lige fyldt hele vores anhænger,og jeg er ikke færdig endnu.
  Synes det er et rigtig godt år for både roser og klematis.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
 3. Så otroligt vackert i din trädgård, vi hade en varm och solig dag, nästan lite för varmt, men hellre det än att det är kallt och blåsigt.
  Vacker färg på dina vallmo.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen