Sider,

mandag den 6. juni 2016

Roser pæoner og alt det andet....


De varme og solrige dage har virkelig sat skub i alle blomster den sidste uges tid. Det er lige før man slet ikke kan nå at nyde de enkelte blomster, der er hele tiden nogen nye der råber se mig se mig.

Festiva Maxima er sprunget ud i løbet af dagen i dag.Giardina blev som forudset den første rose som sprang ud.I dag er New Dawn også kommet på banen. Det samme er Twice in a blue Moon, desværre er den lidt skadet men heldigvis er der flere på vej. Høj storkenæb med mørkt løv er så fin.Verbascum kongelys Antique Rose er sprunget ud i al ubemærkethed.Sidste sommer var jeg så begejstret for min høneballe valmuer, at jeg måske var lidt for gavmild med eftersåning fra de modne kapsler. De har indtaget hele det blå/lilla bed og min stakkels Odyssey er næsten helt druknet. Men efter blomstring bliver jeg nød til at grovhøste valmuer, så de andre planter i bedet får en chance for overleve. Fjerbusken blomstrer fint bag drivhuset sammen med dronningebusk der er på besøg fra naboen.På terrassen står min sølvsalvie med store knopper, spændende at vente på nye blomster.Hagley Hybrid er også sprunget ud med de første blomster idag.Klematis The President giver den max gas.Blomsterne er så blå at de næsten gør ondt i øjnene.

Fin lille hæk af storkenæb.Mine hosta er blevet kæmpe store i år og de er en fornøjelse at kigge på helt uden snegle angreb.Denne basse er nok 1½ meter i diameter.Tre hosta og næsten hele sandkassebedet er dækket....flot ikk.....Jeg slutter som jeg startede med Festiva Maxima der står med masser af bristefærdige  knopper.Ja det er jo næsten ikke til at få tid til at passe sit arbejde i disse dage, med alt det jeg skal vogte over og nyde i haven.
Er der ikke noget der hedder varmefri for voksne ;)

Mange blomstende hilsner herfra ;)

14 kommentarer:

 1. Så flott blomstring! Du ligger et hakk foran meg, her er det ennå bare knopper på peoner og roser, med unntak av paeona officinalis, som kommer flere uker før de andre peoner, og er bortimot avblomstret nå. Deilig sommervær er det uansett! Ha en deilig juniuke! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Her er det også først de sidste dage at pæoner og roser er begyndt at springe ud, så du er ikke så langt bagud ;)

   Slet
 2. Hej Heidi. Sikken et godt indlæg. Ja! Der er meget gang i den i haven. Her hos mig er roserne kommet i gang ligesom pæonerne, men de er ikke så langt fremme som hos dig. Det ser rigtig godt ud med dine hostaer. Jeg er også kommet til at være for generøs med såning af valmuer, men mine er lyserøde flossede pompomer, og er strøet ud i flere bede. Jeg håber vi får mange gode solrige dage endnu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Godt du kunne li mit indlæg, det er jo altid dejligt ;)
   Det er også først de sidste dage at roser og pæoner er begyndt at springe ud her så du indhenter mig nok snart ;)
   Ja det kan jo hurtigt gå galt med valmuefrø, en heldigvis er de lette at fjerne igen.
   Jeg håber også på mange solrige dage, men gerne med lidt natteregn ;)

   Slet
 3. Jeg vil nu hellere have noget regn et par nætter og så sol igen. Her har det ikke været så varmt i dag, det har blæst ret meget, så det var koldt i skyggen. Det med valmuerne kender jeg, men her er det også med vilje, de ryger op lige så snart, de står med kapsler, for de tager for meget plads i rosenbedene, til gengæld er der næsten plads til nye roser, når de kommer væk :) Jeg præsenterer også Maxima i dag, den er så fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja lidt godt natteregn en uges tid ville ikke være af vejen, men det kommer jo desværre ikke på kommando.
   Når nu valmuerne er så smukke kan man jo let fristes til at drysse for mange frø, men heldigvis er de lette at rykke op efter blomstring.
   Maxima er så skøn og fin ;)

   Slet
 4. Godaften Heidi.Fin overskift.........den ligner min,men jeg valgte kun at vise alle de roser der var sprunget ud medens jeg havde været i Kolding.
  Men den hvide pæon har jeg også..........den er bare så smuk.
  Sjovt at du viser din sølvsalvie der snart blomstre.Min er i fuld gang med små hvide blomster.
  Flotte hosta du viser.Jeg tror at vi alle har nogle flotte store hosta i år.Og det med at stø for mange valmuefrø gjorde jeg sidste år.Og havde valmuer overalt.Og dine flotte President ligner dem på min header til forveksling.
  Dejligt indlæg Og godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja her er der ikke så mange roser der er sprunget ud endnu, så jeg viser også hele min samling af blomstrende roser ;)
   Ja det kan godt være svært at styre sig med de skønne valmuer, men efter blomstring bliver de rykket op så resten af planterne kan få lidt lys.
   Dejligt med et godt hosta år, sidste år blev de næsten spist af sneglene.

   Slet
 5. Fine ting og sager der kommer op i din have😊, syntes også mine hostaer er enorme i år.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja det er en dejlig årstid, hvor alt rigtigt kommer til sin ret i haven ;).

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 7. Så mycket fint som blommar hos dig, och Pionen är helt fantastisk.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja det er en skøn tid med masser af fine blomster. Pæonen er helt fantastisk ;)

   Slet
 8. Varmefri for voksne, det kunne jeg godt gå ind for. Det er som om det hele eksploderer uden at man når at nyde det.
  Det ser bare så godt ud i din have. Pæonerne er dejlige i den korte tid de blomstrer.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen