Sider,

fredag den 4. marts 2016

Haven er gået på standby....


Det fortsat kolde og meget utilfredsstillende forårsvejr, med nattefrost snevejr og kolde dage, har sat alt i haven i bero. Der sker absolut intet, alt står i stampe på næsten samme stadie som for en måned siden. Den daglige skattejagt i haven, er også sat på standby og isedet nyder jeg mit indre forår.

Da vi kom fra vinterferie, klippede jeg et par grene af blodblommen, som kom med ind i varmen. De har nu blomstret i nogle dage. Knopperne springer stille og roligt ud så man rigtigt kan nyde dem.Se det er da forår.I mit køkkenvindue står denne primula.Om den er køn...tja men den vinder ved sin charme og fine krøllede dobbelte blomster.


Sidste weekend fik jeg sået de første frø, de blev sat op på pigekammeret hvor der er køligt og lyst. Mine to pelargonier har også overvintret deroppe, de er i topform og venter på forår. . Tomentosum til venstre er meget åben i bladvæksten og kan blive op til en meter, så i år bliver den ikke klippet tilbage. Graveolens trænger til gengæld til en overhaling, den har groet godt i vinter. Det er altid spændende at gå og vente på de første spirer.Nu har de vist sig, så her er foråret også igang.
Graveolens står allerede med mange blomster.Det er de fineste små blomster, som holder ret længe.Jeg slutter med endnu et billede af min køkkenprimula, der er så fyldig at den næsten ikke kan være der for sig selv. Med varsel om en kold og våd weekend, er det næsten dejligt at skulle på arbejde. Så kan jeg da ikke ærgre mig over vejret så længe. Men heldigvis har jeg mit skønne indre forår, som jeg kan nyde når jeg kommer hjem
Det ser ud til at frosten forsvinder sidst i næste uge, så skal vi ikke håbe på at foråret er på vej.
Er der forår i din have???.

Mange forårshilsner herfra ;)

8 kommentarer:

 1. Det var lidt forårsagtigt i formiddags, men kl. 14.30 kom den kolde vind igen. Godt vi kan plukke foråret ind, jeg håber, det bliver vejr til at jeg lige kan komme ud og plukke lidt grene af blodblommen, for de ser da dejlige ud.
  Du kan roligt tage på arbejde, jeg har lige hørt, at foråret måske kommer efter onsdag. Lad os håbe det passer.

  SvarSlet
 2. Godt du kan nyde dine skønne grene og blomster indenfor :-)
  Det er også meget begrænset, hvad det er blevet til med havearbejde her i den forgangne uge. Kulde og regn først på ugen gav ikke lyst til at smutte i haven efter arbejde, men i går og i dag er det blevet til en lille smule. Jeg er i gang med at rydde op/fjerne ukrudt i køkkenhaven, så jeg kan få kørt noget hestemøg på, og så vender jeg lidt græs i min kommende blomsterhave. Desværre ser det ikke ud til, at weekendvejret kommer til at stå i havens tegn.
  Planterne er også noget senere på den i år end sidste år. I morgen håber jeg på at kunne tage billeder af de første krokus i blomst, det kunne jeg allerede i februar sidste år.

  SvarSlet
 3. Næ, her er foråret også på standby og det er grene fra haven og perleløg der løfter stemningen indendøre lige som hos dig. God ide at tage blodblommegrene ind, de er virkelig søde, de lyserøde blomster og jeg er vild med de mørke grene:-)
  Det er utroligt så stor forskel der er på dagene i sol og de dage hvor det er overskyet koldt og blæsede - det ændre stemningen helt radikalt.
  God weekend.

  SvarSlet
 4. Hej Heidi.Nej!!! her er der heller ikke meget forår.Så bruger tiden til at så og planlægge nye projekter i haven.
  Men hvor er det nogle smukke grene af blodblommen du viser.
  Flot db. primula.........den vil jeg se efter.
  Jeg har også et par Tomentosum som jeg har fået af Bente fra Lyngby.
  Og hun har faktiske en der er ca.2½ m høj.
  Lad os håbe på at foråret er lige rundt om hjørnet.
  Og rigtig god weekend til dig Knus Jette

  SvarSlet
 5. Jeg var ude i haven i søndags, men på trods af 3 fridage her i ugen, så blev det ikke til mere haverelaterede aktiviteter, vejret var ikke "tilfredsstillende" !! Dejligt med blodblomme grene indendørs, jeg kunne virkelig også godt tænke mig at vi havde plads til sådan et træ - meget smukt.

  SvarSlet
 6. Det er så dejligt, når det begynder at spire. Mine zinnia gror lystigt. Håber det snart bliver lidt varmere i vejret, så pelargonierne kan komme ud i udestuen og jeg kan bruge vindueskarmen til frølinger (og få sået næste hold blomster i pluggboksene)

  SvarSlet
 7. Hej. Ja vejret er ikke det bedste lige i øjeblikket. Det glæder mig at du har to så fine pelargonier i vindueskarmen. De ser ud til at have det godt. Vi må krydse fingre for at vejret bliver bedre i en fart.

  SvarSlet
 8. WOW, der er da gang i en masse hos dig. Elsker blomstrende grene. De er meget smukke. Troede ved første øjekast, at det var en fersken, der var nået så langt. Mine viser kun meget små knopper pt. Men der er jo heller ingen varme i mit drivhus. Dejligt med en masse spirer. Har selv sået lathyrus og tomat i dag. I følge min kalender skulle eg også have forspirret dahlia i denne weekend. Det nåede jeg ikke.

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen