Sider,

lørdag den 12. marts 2016

Et lille men langsommeligt projekt.....

Vintergækkerne er vist de eneste der nyder det kolde forår og har blomstret længe. Det er skønt at kunne nyde de hvide tuer med nikkende blomster hoveder, mens vi venter på varmere tider. Her har temperaturen ikke sneget sig over 3 grader idag, men heldigvis kiggede solen forbi sidst på eftermiddagen.Den lave eftermiddags sol var velkommen.For længe siden startede jeg på et lille projekt. Jeg fik manden til at skære et stykke af juletræet, inden det røg til genbrug. Så lå det og ventede i lang tid på at jeg kom igang, og for en måned siden fik jeg lavet den første rede. Jeg brugte to slags visne græsser til at lave reden. Det blev dog hurtigt for koldt, og siden har den bare ligget henslægt og ventet på varmere tider. Men hvis der skal være nogen ide med at manden har udført mit ønske, så er det vist på tide at få afsluttet projektet.


Da solen brød igennem var det med at komme ud og sætte igang.


I bunden hvor der kun er flettet lidt hængebirk yderst, er der plantet lilla hornvioler og nogle forvoksede stribede krokus. Der er lagt lidt købte beton æg som pynt og jeg er rigtig glad for resultatet.De krokus i den øverste rede, har jeg forsigtigt rystet jorden af så løgene ligger løst.


Det kan man da kun blive glad af at kigge på.


 På det lille zinkbord står en kugleprimula i selskab med perlehyacinter, og under bordet har jeg sat en potterose. Jeg håber den kan klare lidt nattefrost når den står i læ under bordet. Nu satser jeg bare på lidt sol i morgen, så jeg kan få nogle billeder med mere farve på.Zinkpotten på stakittet har fået hvide hornvioler.
På bænken ved den anden terrasse dør, er der kommet en kugleprimula og narcis ice king, til at holde perlehyacinter og de hvide tulipaner som har stået der længe med selskab.Vi må huske at nyde vintergækkerne mens de er her.De tre træsvampe manden min fik i julegave vandrer lidt rundt i haven. Lige nu står de under det store æbletræ og det gør de faktisk ret godt, jeg kan lige se dem omkranset af hosta for foden af træet, men ideen skal lige sælges først...det er jo ikke mine svampe ;).Så er det lige før den første anemone springer ud.Desværre blev det heller ikke i dag at foråret kiggede forbi, men i morgen lover de lidt sol, og jeg håber de får ret. Jeg mangler stadig at få forsået en del sommerblomster, så i morgen står den vist på drivhus hygge og såning.

Mange weekend hilsner herfra ;)

12 kommentarer:

 1. Du var heldig, at du fik lidt sol. Det kom der ikke på mine breddegrader, så jeg fik ikke rigtig gang i påskerierne. det kommer der i morgen (forhåbentlig)

  Jeg nyder nu også vintergækkerne og dorothealiljerne. De holder godt i det kolde vejr ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Ja selv om det kun blev til lidt eftermiddags sol, var det rigtigt dejligt.
  Heldigvis er det kolde vejr godt for vintergækkerne så vi kan nyde dem længe.
  Lad os håbe på en god solrig havedag i morgen ;)

  SvarSlet
 3. Hej Heidi
  Ja heller ikke her fik solen lov at skinne, lige nu er der tæt tåge, så det bliver nok ikke nemt for den at brænde igennem, men vi håber stadig.
  Du har rigtig fået pyntet til påske, det ser fint ud, det er godt nok, når der ikke er så meget andet at nyde i haven endnu. Svampene står fint der, du må få solgt idéen.
  God søndag - forhåbentlig med solskin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja her hænger tågen også stadig tungt og jeg tror heller ikke den når at lette idag ;(.
   Ja lidt påske/forårsstemning på terrassen er fint, så kan jeg nyde det inde fra varmen. Vil arbejde på at få ideen med svampe og hosta solgt idag.
   Jeg håber solen er kommet igennem hos dig ;)

   Slet
 4. Sikke et fint påske/forårstræ du har fået lavet.
  Kan læse jeg ikke er den eneste, der kun har "fornøjelsen" af tung tåge for tiden - det trøster da lidt ;)
  Skønt du fik lidt sol :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det lille forårstræ blev ret fint, og det kan heldigvis nydes inde fra varmen, da tågen stadig hænger tæt og tungt ;)

   Slet
 5. Hej Heidi.Det var da en rigtig god ide at gemme lidt at juletræet.........for det er da blevet en rigtig flot påskedekoration.
  Og små violer er bare et must.Har selv købt dem ind i rigelige mængder.
  Her titter solen frem hver eftermiddag.
  Håber jeg får tid til lidt påske i den nye uge.
  Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja i år huskede jeg at gemme lidt af juletræet til en forårs dekoration ;)
   Hornvioler er jo slet ikke til at undvære, jeg har også flere på lager.
   Her er det desværre ikke meget vi ser til solen, og tågen hænger stadig tungt.
   God søndag til dig også ;)

   Slet
 6. Ja man får njuta av snödropparna/vintergaekkerna som håller länge när våren är kall. Så fint ditt arrangemang blev! Måste nog ut och göra någon liten vårdekoration jag med!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt vi har de smukke vintergækker at nyde, når foråret udebliver. God ide at lave en forårs dekoration, som du kan nyde ;)

   Slet
 7. Hvor blev resterne af jeres juletræ flot og forårssmukt.
  Det er dejligt at få lidt forårsblomster i krukkerne, de lyser sådan op, især når solen er fraværende.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 8. Godt du fik gjort projekt påske-reder færdig, ellers bliver det svært at komme med en ny opgave til handy-manden. Jeg kan sagtens se svampene med fødderne i hosta, mon ikke han kan overtales!? ;o)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen