Sider,

søndag den 27. marts 2016

Regnvejrs prikleri..

Det var lidt øv at vågne til regnvejr også selvom det var varslet. Man har jo lov at være optimist og håbe på at prognosen ville slå fejl. Da det stilnede lidt af, hoppede jeg i det varme tøj og begav mig i drivhuset for at prikle de første frølinger.Jeg syntes det er super hyggeligt at opholde mig i drivhuset, når regnen trommer på glasset.Jeg har ventet i spænding på de nye narcisser i drivhuset skulle springe ud. Idag er den første blomst sprunget ud, og lidt skuffet må jeg konstatere at det desværre ikke er Ice King som lovet. Nå pyt denne er også fin og der er stadig flere løg der ikke er sprunget ud endnu.


Jeg forsøger altid at fordele mit prikle arbejde ud, så det ikke bliver så voldsomt på en gang.De er stadig små kimplaner, men rodnettet er alerede godt udviklet, så for ikke at skade rødderne alt for meget, er det med at komme igang inden de gror helt ind i hinanden.

Så er de klar til atter at komme med ind i varmen. Jeg sætter flere småplanter i samme rum, så der er lidt til naturligt frafald og ellers bliver de til nogle fine kraftige planter der vil tage sig godt ud i bedene. Jeg fik også plantet lidt hornvioler som kan giv lidt hyggestemning i drivhuset. Senere når det bliver for varmt i drivhuset, bliver de plantet ud i haven.Der er stadig masser af små frølinger der venter på at blive priklet.Ja det bliver vist heller ikke i år det lykkes med klokkerankerne, sidste år var heller ingen succes. Sjovt... for jeg syntes jo jeg gør som jeg plejer. Dette er den eneste der er kommet og den kan slet ikke kan komme af med frøskallen så dens dage er vist også talte. Det er lidt øv, da ved at jeg kommer til at mangle dem senere på sæsonen.Jeg fik også kigget til mine dahliaknolde, som har tilbragt vinteren i kælderen. Det ser ud til de alle har klaret det, så nu er de blevet pottet og fået det første livgivende vand. De bliver dog stående i drivhuset, så må jeg holde øje med nattefrosten.Inden kameraet løb tør for strøm, nåede jeg lige at indfange disse regnvåde hornvioler.
Efter jeg blev færdig i drivhuset er regnen stoppet og solen forsøger nu at bryde igennem, men alt er vådt og smattet ude så jeg holder mig inde i varmen resten af dagen.

Mange prikle hilsner herfra ;)

14 kommentarer:

 1. Ser ut som om du har hatt en fin dag! Jeg tenker det blir flott i hagen din når alt kommer i blomst! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Jeg havde en rigtig fin dag i drivhuset og jeg glæder mig til at skulle nye synet af sommerblomsterne ;)

   Slet
 2. Hej heidi.Det ser da hyggeligt ud i dit drivhus.........og dine små frølinger er da langt fremme.
  Hvor længe har de stået i drivhuset?
  Jeg har mine i udestuen hvor det er lidt varmere.
  Synes det er lidt ærgerligt når man ikke for de løg som man har købt.
  Må da vist også se at få gang i mine dahlia.........har både gamle og nye.
  Og de små fine violer nyder jeg også overalt i min have og udestue.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Uhhh det er alt for koldt til de små frølinger i drivhuset, de kom kun med i drivhuset for at blive plantet, nu står de atter inde på pigekammeret ;)
   Ja det er lidt ærgerligt når skilte og løg ikke passer sammen, men så må man jo bare nyde det man får. Hornvioler med deres glade ansigter kan vi da slet ikke undvære.
   God aften til dig også ;)

   Slet
 3. Du lægger op til det helt store blomsterflor. Jeg håber, dit priklebord har en god højde, eller at du kan sidde ned. Ellers kan så lang tids prikling godt give ondt både i ryg og lænd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Sommerblomster kan jeg ikke undvære, de er så gode at fylde huller med. Mit priklebord har perfekt højde da jeg bygger på med kasser, alt efter hvad jeg skal lave ved bordet, så jeg kan passe på ryg og lænd ;)

   Slet
 4. Hej Heidi
  Sikken et arbejde med alt det prikling, men du kan lide det, det kan jeg ikke. Ærgerligt med dine klokkeranker, jeg har helt opgivet dem, de er for besværlige, men kønne er de.
  Mine dahliaknolde er også fine i år, jeg må hellere få dem vandet, så må vi se, om sneglene som sædvanlig tager dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja for mig er prikling jo ren meditation, især når jeg fordeler opgaven over flere gange. Nej nu tror jeg også at jeg snart opgiver de klokkeranker, for år tilbage piblede de bare frem, den tid er over, øv da de altså er fine.
   Det er godt vi har bedre held med vores dahliaknolde ;). Jeg overvejer kraftigt at sætte mine i sorte spande med hul i bunden, så de hurtigt kan blive fjernet fra bedene, hvis sneglene kaster sig over dem. Måske ikke den kønneste løsning, men det er sneglespiste planter heller ikke ;)

   Slet
 5. Sikke flittig du er og det ser så fint ud i drivhuset, jeg er slet ikke kommet igang endnu, vi har haft så travlt med alt muligt andet i haven. Jeg glæder mig til at se blomster floret til sommer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeannett
   Tak for rosen ;). Jeg mangler dog stadigvæk en del i haven, så hvis vejret vil være med os er der nok at kaste sig over ;)

   Slet
 6. Hej. Det var vel nok hyggeligt at opholde sig i drivhuset, mens regnen trommer på taget! Jeg såede en hel masse i orangeriet i går og da trommede det også på taget. Det er mærkeligt med dine klokkeranker, jeg håber, den smider frøskallen. Det ser ellers rigtig fint ud med alle dine fine frøplanter. Det var sjovt at læse, at du også sætter flere sammen i én potte, for det gør jeg nemlig også, da jeg tror, planten bliver større og mere kompakt hurtigere, når de bliver plantet ud. Jeg håber, du får en rigtig god 2.påskedag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Det var nemlig rigtigt hyggeligt at høre regnen tromme, mens vi var flittige igår.
   Ja det er rigtigt irriterende med de klokkeranker men jeg tror desværre en ene går til øv.
   Der er heller ikke helt så mange planter der skal plantes ud, når man laver dem større. God 2. påskedag til dig også ;)

   Slet
 7. ja, der er nu noget hyggeligt over regn, der trommer på et glastag :)
  Jeg har også fået priklet de første planter. De er mig temmelig små, men de var gået helt i stå...så håber priklingen hjælper dem i gang...ellers må jeg jo starte forfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Regn der trommer er så stemningsfyldt og hyggeligt ;)
   Hvis dine små planter er gået i stå, kan det være fordi de står lidt for koldt, men jeg håber priklingen hjælper på væksten ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen