Sider,

lørdag den 19. marts 2016

Rent drivhus

Lørdag var afsat til rengøring af drivhus. Det var hårdt tiltrængt, da jeg ikke har nået det de sidste 2-3 år, inden det blev invaderet af massevis af småplanter. Manden min har arbejdsweekend, men havde sluttet vandet til inden "tak søde", så jeg bare kunne gå igang. Det var overskyet og helt perfekt vejr, da jeg gik ud for at starte projekt rent drivhus.

 


Inden jeg kunne komme igang, skulle det jo først tømmes ... og hold nu op for en masse ting... der er jo nærmest til et mindre loppemarked ;).  Enkelte ting der havde været inde til vinter opbevaring, skulle heldigvis ikke ind igen.Inden jeg var færdig med mit vandsjaskeri kom solen igennem. Det var en streg i regningen, da det bestemt ikke er godt for øjnene at gøre glas rent i solskin, men jeg kom da i mål.Helt skønt at se drivhuset tomt og rent. En vinduespudser ville jo nok lade mig dumpe over resultatet, da det ikke er helt rent. Jeg bruger kun vand, børste, masser af knofedt og så bliver det spulet godt, så mos og andet skidt forsvinder. Drivhuset stod i haven da vi overtog huset for snart 20 år siden, helt upåvirket af de mange storme det har oplevet. Det har højest været enkelte glas, der er blevet skiftet igennem årene, så det er et godt gammelt juliana drivhus.Krokus i solen.Masser af alium på vej.Vandposten med nøkkerosen, har stået til vinteropbevaring i drivhuset som den plejer. Om efteråret tømmer vi en del vand af og det klarer den helt fint og er allerede igang med at sende nye blade op.
Nu er den sat på plads og fyldt med friskt vand, tilkobling af vand får vente til nattefrosten har forladt os.Det midlertidige plante og afsætingsbord til alle mine småplanter er fundet frem og gjort klar.De smukke primula black lace står og venter på at blive plantet ud. Jeg har dem i forvejen og ved de er trofaste, så der må flere til.Mine to store aeonium som har overvintret i vores mørke kældergang, er også kommet ud i dages lys.Den grågrønne til venstre er helt upåvirket af det mørke ophold, hvorimod den sølle blege plante til højre har lidt noget mere. Den vil de næste dage forvandle sig og atter få næsten helt sorte blade, skal se om jeg kan huske at fotografere forvandlingen, da det er lidt fascinerende at følge.

Påskeklokke a la Tine med kæmpe blomster og meget korte stængler.Jeg har fået planten af min hr faders gode have veninde Tine, som selv fremavler dem. Jeg tror blomsterhovederne er omkring 10 cm i diameter. Desværre har al det skiftende frost og tø været lidt hårde ved blomsterne.Inde kæmper de første klokkeranker for at bryde gennem frøskaller og jord. De har stået sådan i flere dage uden de helt store forandringer ,så det er en langsommelig proces.Det var dejligt at få styr på drivhuset og i morgen tror jeg der skal sås lathyrus som jeg har købt en del af i år. Der er også stadig bede der trænger til omsorg så der er nok at lave.I morgen bliver det vist endnu en dag med sol, så bliver det da ikke bedre.

Mange rene lørdagshilsner herfra ;)

16 kommentarer:

 1. Godaften Heidi.Er det ikke bare dejligt at vi har fået vasket vores drivhuse ned.Vi har været i gang i næsten 6 timer i dag.Og som dig synes jeg også at det er utroligt hvad man har derinde.Men sikke et vandpjaskeri inden man er færdig.Vejret idag var jo lige beregnet til sådan et arbejde.
  Og har da lige opdaget at jeg har glemt at købe lathyrus frø.Men kan da nå det endnu.Nu er jeg bare spændt på om alle mine mange krukker kan klare vejret udenfor.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er så skønt at være færdig med rengøring af drivhuset. Ja og hvor kommer dog alle de ting fra, jeg har slæbt ud idag ;)
   Der er stadig masser af tid til at så frø og nu er vi heldigvis begge klar til når de små frøplanter skal flyttes ud i drivhuset ;)

   Slet
 2. Ja vi keder os heldigvis ikke og nyder, at det igen er til at komme ud og ikke mindst, at nu er det med rengøringen overståer. Det var godt nok meget, du havde stående i drivhuset :)
  Jeg har også en aeonium som står og ser sølle ud, jeg var da helt bekymret for den, men du mener, den kommer igen, det er da en trøst. Jeg ser gerne forvandlingen hos din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej kede os kommer vi vist ikke til den nærmeste tid, og det er så dejligt at kunne sætte flueben ved drivhuset.
   Jeg ved da heller ikke hvem der slæber alt det skrammel i drivhuset, men nu er det hele på mirakuløs vis kommet tilbage igen ;)
   Din aeonium skal nok klare sig, når de først kommer ud i lyset og får det første vand, kommer grolysten helt af sig selv. Det er kun den ene af mine der bliver sort.

   Slet
 3. Hvor er du heldig at du har overstået rengøring af drivhus. Men det plejer nu at være min mand der gør det med højtryksspuleren, og han bruger noget drivhussæbe. Dit drivhus ser godt ud nu. Er spændt på at se dine aeonium når de bliver sorte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Jeg er også ret godt tilfreds med mig selv lige nu, det er bestemt ikke yndligsjobbet men nu er det gjort ;)
   Det er kun den aeonium til højre, der bliver sort ;)

   Slet
 4. Hej Heidi. Hvor har du været flittig og hvor blev resultatet flot! Det er et dejligt stykke arbejde at få overstået. Det ser rigtig godt ud. Jeg er også spændt på at se dine aeonium, når den bliver sort.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja jeg er også godt tilfreds med resultatet, især da det bestemt ikke er min yndlingsbeskæftigelse ;) Det er kun den til højre der bliver sort.
   Jeg har lige sendt billeder og mail til dig ;)

   Slet
 5. Hvor er det dejligt for dig, at du fik klaret den rengøringstjans, det er blevet så fint :-)
  Det lyder noget vildt med så store blomster i påskeklokken, men den må være imponerende at se på.
  Jeg fik aflivet mine klokkeranker allerede inden de begyndte at spire - fik sået i for fugtig jord, så frøene rådnede - det er simpelthen for dumt, men sådan kan det gå, når tingene kommer til at gå for stærkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja jeg er også glad for at rengøringen er overstået, så nu skal det bare nydes ;)
   Påskeklokken er helt speciel med de kæmpe blomster og jeg er rigtig glad for den.
   Klokkeranker er ikke lette at så, sidste år rådnede mine også og jeg håber at det lykkes i år. De kan godt ha lidt svært ved at smide frøkapslen så jeg venter i spænding ;)
   God søndag i haven

   Slet
 6. Hvor godt at det er overstået med drivhusrengøringen hos dig - vi har det stadig "til gode" og det er da ikke lige en proces jeg ser frem til.
  Utroligt hvad man har i sit drivhus, he-he
  God arbejdslyst i haven i morgen igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg er glad for at det er overstået nu. I har da heldigvis et helt nyt drivhus så det er jo nok ikke så beskidt som mit var.
   Det er imponerende hvor meget skrammel man får slæbt sammen, men intet kan jo undværes ;)
   God dag i haven

   Slet
 7. Uh hvor du sikkert sover godt i nat, veltilfreds med dagen arbejde. For mig er det lidt af et hadejob at rengøre drivhusene, men jeg har allerede fået det gjort, vældig tilfredsstillende. Og du har ret, det ligner et ganske spændende loppemarked :-) Det største arbejde er næsten at få drivhuset tømt, og sat det hele på plads igen. Men hvor er det blevet forårsfint.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja jeg sov helt fantastisk, de mange timer ude i frisk luft er den bedste sovepille ;). Rengøring af drivhus er bestemt et hadejob, godt du har overstået dine drivhuse og kan nyde det færdige resultat.
   God søndag i haven ;)

   Slet
 8. Så fint det blev, här är inte riktigt så varmt här ännu, så det vår vänta med rengöring. Otroligt stora blommor på din Helleborus. Visst är det härligt med vår igen.
  Ha det fint!
  Marika

  SvarSlet
 9. Jeg er sikker på du ville bestå vinduespudsertesten med bravour! Det ser rigtig flot ud og fornemmelsen af velgjort gerning er fantastisk. Jeg kan så udmærket dele din følelse omkring alt det pik-pak der kan være i et drivhus... ;)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen