Sider,

fredag den 25. marts 2016

Påskeregn og sol..


Beskriver vist dagen idag ret godt. Efter en våd og regnfuld formiddag klarede det heldigvis op og midt på eftermiddagen brød solen igennem.  Det blev til nogle hyggelige timer i haven med forskelligt nusseri og et hav af billeder.

Påskeklokker hører påsken til.Kobjælderne er begyndt at røre på sig, dem holder jeg rigtigt meget af og glæder mig til atter at nyde de smukke blomster og stilke.De første blomster er begyndt at springe ud i kugleprimulaen.
Den bliver stor og kraftig i år.Der er også gang i jasmin og ribs.

De blå primula står også med mange blomster nu.Det lille skyggebed under jasminen blev lavet sidste efterår. Nu begynder de 75 hvide krokus som datteren og jeg lagde i juledagene at kigge frem. De syner nu ikke af meget, især ikke når de må dele plads med vorterod, som vi har masser af i haven. Den kamp har jeg tabt på forhånd, men lige nu hvor jeg skal nyde de fine krokus må de væk. Hosta og bregner får lov at klare resten senere på sæsonen.
Der er plads til mange flere, så nu håber jeg de breder sig i en fart.Manden har klargjort højbedene med masser af møg og næring, så nu står de klar.Dobbelte vintergækker i solen.Trillium er også dukket op.Hvide perlehyacinter begynder at pible frem mellem vintergækkerne. De fleste krokus klarede heldigvis regnen i formiddags, kun nogle enkelte blev slået til jorden. Solen kom så sent, at de forblev lukkede idag.Vi har lige flyttet en gammel hortensia, nu håber jeg den klarer den lidt hårde behandling og nedklipning.... jeg krydser fingre.Træpæonen med det gode jyskklingende navn Yin Hong Diao Dui, blev flyttet i efteråret og klaret flytningen rigtigt godt. Det mylder frem med skud og der kommer en masse nye skud fra bunden. Nu må jeg så vente og se hvor mange år der går inden den atter vil blomstre.Porcælænshyacinter i solen.Jeg håber i nyder påskeferien og forhåbentlig haven i disse dage, også selvom vejrguderne ikke helt er på vores side. Jeg tager et lille afbræk i fridagene og passer mit arbejde imorgen, men heldigvis venter der stadig to fridage forude.

Mange glade påskehilsner herfra ;)

12 kommentarer:

 1. Det ser dejligt ud. Jeg har af gode grunde ikke været i haven de sidste dage, jeg glæder mig til at komme i gang igen. Desværre lover de dårligt vejr, når jeg igen har tid. Men der kommer forhåbentlig gode dage igen. Dine porcelænshyacinter er imponerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja desværre er det ikke lige det påskevejr vi har drømt om, men vi må jo ta det som det kommer.
   Jeg tror de store sten som står ved porcelænshyacinterne, varmer jorden hurtigere op, så de har en fordel.
   Jeg håber du kommer lidt i haven, nu du atter har tid ;)

   Slet
 2. Så mange fine ting der myldrer op hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det er så skønt med alt der pibler frem ;)

   Slet
 3. Hej Heidi. Sikke det pibler op hos dig. Vejret må være ret forskelligt rundt omkring. Vi har haft nogle rigtig gode dage. I dag har været helt perfekt, jeg har gået ude lige fra morgen til aften. Det ser rigtig godt ud med alle dine fine planter, der er på vej. Mine kobjælder lader vente noget på sig endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja her mylder det op af jorden, men vi havde altså heller ikke helt så megen vinter og sne som jer ;)

   Slet
 4. Der er rigtig gang i planterne hos dig, det ser dejligt ud. Jeg har også været i haven det meste af påsken, selv om vejret ikke er helt med os. Enten regner det og skinner solen så blæser det ;-) Det er med at klæde sig lunt og godt på, så fungerer det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er dejligt når alt pibler frem. Her har det desværre regnet en del, så vores tunge lerjord er helt smattet og vil helst være i fred lige nu ;)
   Ja med en ordentlig påklædning kommer man langt ;)

   Slet
 5. Sikke skøn højbed du har til køkkenhave! Har du mon planlagt hvad du skal have i dem? Jeg mangler lidt inspiration...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria
   Jeg er også rigtigt glad for vores højbede hvor vi høster masser af afgrøder hvert år. Bedene er planlagte og jeg nævner i flæng kartofler, majs, bønner, gulerødder, beder, pastinak, løg, fennikel, salat, grønkål mm. i år vil jeg vil også forsøge mig med spidskål og der står allerede en masse hvidløg som blev sat i efteråret ;)

   Slet
 6. Ja, der er godt gang i det hele derude nu...også selvom vejret ikke lige er det bedste. Vi havde dog strålende vejr i går...mere af det, tak.
  Pga. hoste og forkølelse får jeg slet ikke lavet nær så meget i haven som ønsket, men det er der jo ikke noget at gøre ved.
  Kan du have en fortsat god påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det er desværre et lidt blandet påskevejr vi har, men det regner da heldigvis ikke hele tiden.
   Det er lidt øv at du næsten altid bliver syg i dine ferier, det er en uskik du må ha lavet om på ;)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen