Sider,

lørdag den 27. februar 2016

Vinteren er ikke slut endnu...

Måtte jeg erkende da jeg stod op idag til dette syn og frostgrader. Vi skulle tidligt ud af huset, så det blev kun til dette ene billede, inden jeg måtte ned og skrabe bilruderne fri for is og sne.
Uff...lad os hurtigt zappe væk fra det modbydelige syn og kigge på lidt mere forårsvenlige billeder.

Igår var det fantastisk solskinsvejr som blev nydt i haven. Vintergækker i store grupper lyste fint op. De dobbelte er også kommet i blomst. Dem har jeg desværre ikke så mange af.Kugleprimula der lægger an til en kæmpe blomst.En enkelt julerose er sprunget ud.
En af mine nye påskeklokker fra sidste år. Der er desværre kun to af de seks nye der er dukket op..... endnu.Denne skønhed er en af dem.

Julerosen med de kæmpe store blomster er også godt på vej.De yndige porcelænshyacinter pibler frem overalt i volden.Vintergækker igen bare fordi de er så fine.Det lune solskinsvejr igår, fik mig igang med oprydning i det første bed. Der er mest hosta og løgvækster i bedet, så det kan godt klare lidt nattefrost. Det pyntede gevaldigt, og nu mangler jeg kun resten af bedene i haven ;)


Efter blomstring vil jeg dele dem igen, så der engang kan blive et helt hvidt tæppe af vintergækker.Idag har vejret til gengæld ikke været så lokkende, men jeg havde bestemt at mine sommerfuglebuske skulle klippes ned, inden de trækker al for megen saft op. Det bliver altid så bart, men inden længe er de atter godt på vej.
Den opstammede i det blå/lilla bed blev også klippet ned, så nu er der tjek på dem.Jeg er altså lidt vild med vintergækker, især når de soler sig.


Inden jeg når at se mig om er vinterferien over, men den har været så skøn og jeg føler mig så klar til at kaste mig over forår og påske på arbejde de næste uger.
Jeg håber på at foråret komme lige om lidt, jeg har ihvertfald sået de første 10 slags frø idag.

Mange glade weekend hilsner herfra ;)

15 kommentarer:

 1. Det var lidt af en gyser og stå op til. Her var der et tykt lag af rimfrost men ikke sne.
  Men sikke det pibler op hos dig under sneen ;-) Jeg har masser af vintergækker i blomst, men mine porcelænsscilla er ikke så langt fremme endnu

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ina
   Ja heldigvis var det kun et fint lag sne der var kommet og inden middag havde solen fået bugt med det igen.
   Jeg tror de store sten i volden øger jordtemperaturen, så proceslænsscilla får et forspring ;)

   Slet
 2. Hej Heidi
  Ja det var da et skidt syn at vågne op til. Her var der fin solopgang, derefter forsvandt solen resten af formiddagen, men over middag kom den igen indtil kl. 16, så kom gusen.
  Ja vintergækker er smukke, ikke mindst med din linse.
  Vi har faktisk her på bloggene drøftet det med påskeklokker, som ikke kommer igen. Mine i klokkehøjen bliver færre og færre, jeg har plantet flere i skoven, som aldrig kom igen. Jeg troede, at det var fordi de fik for tørt, men der kan også være en teori om, at de har stået for beskyttet hos avleren og derfor ikke kan tåle alt fugten i vores haver. Det er rigtig ærgerligt, for de er jo ikke billige. Jeg har opgivet at købe ret mange flere, jeg har heldigvis nogle trofaste og så dem fra Rita, de kommer også igen, for de er gravet direkte op i hendes have.
  Mine porcelænshyacinter er ikke at se endnu, så der er du foran :)
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var lidt øv syn ovenpå den smukke dag igår, men heldigvis fik solen hurtigt klaret den smule sne.
   Det lyder som en god teori at påskeklokkerne bliver avlet for beskyttet, det kan ihvertfald ikke være vandmangel de led af sidste sommer. Jeg tror også jeg opgiver at købe flere, og glæder mig over de trofaste jeg har.
   Kalder du dem porcelænshyacinter jeg troede det var scilla, mine står i volden med store sten, som jeg tror varmer jorden ekstra hurtigt ;)

   Slet
  2. Hej igen
   Ja de hedder porcelænshyacinter, jeg blev i tvivl, da jeg så dit svar, men det er kun hos dig, de hedder porcelænscilla :)
   Jeg tror, jeg vil lave et indlæg om påskeklokker, som jeg har købt gennem årene uden dog at fornærme nogle gartnerier, men der er altså noget om det, er jeg bange for

   Slet
  3. Hej igen
   Tak for oplysningen, ved ikke lige hvor jeg havde det fra, at det var scilla, men nu har jeg rettet navnet ;)
   God ide at lave et indlæg om påskeklokker der forsvinder, det er jo immervæk mange penge der bliver brugt på dem. Gartnerierne må jo ta det som de vil, det kan jo ikke komme helt bag på dem.
   God søndag ;)

   Slet
 3. Åh jo! Vinteren er slut - den ved det åbenbart bare ikke selv endnu! Heldigvis kan solen fortælle den det dagligt, i hvert fald her hos os! Vi har nattefrost, men lyset er ikke mange timer gammelt, før solen har taget over - det er så godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frede
   Ja den er jeg med på og heldigvis har solen fået godt med magt til at fordrive den forbistede frost ;)

   Slet
 4. Hej Heidi.Ja !!! jeg gå også ind for at vinteren er forbi.........men det er godt nok koldt om natten.
  Godt jeg er færdig med min stue ,så jeg kan få sået lidt blomster.
  Skønne vintergækker du viser.Og godt at få ryddet lidt op derude i haven.
  Vi har også skåret vores store sommerfuglebusk godt ned.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg tror vi er mange der gerne vil erklære vinteren for død, og inden længe sker det forhåbentlig ;)
   Det er rigtigt dejligt med alle de fine vintergækker, som lyser så fint op i haven.

   Slet
 5. Jeg er enig i at snøklokkene er nydelige! Her kom det et snøfall og dekket de fleste, men i morgen håper jeg solen smelter bort snøen igjen så jeg kan nyte synet av dem igjen! Ha en fin helg videre! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Vintergækkerne er så fine og lad os håbe at sneen hurtigt smelter hos dig, så du atter kan nyde synet af dem ;)
   God helg til dig også

   Slet
 6. Øv for et syn at vågne op til.
  Der er åbenbart noget med de påskeklokker for i år har jeg nærmest ingen. Mine juleroser er der som de plejer, men ikke påskeklokkerne. Det er to små forkølede af slagsen, så jeg vil finde på noget andet til mit skyggebed, for påskeklokkerne er mig for dyre, når de kun holder 1-2 sæsoner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det var lidt øv, heldigvis var solen hurtig til at få fjernet det grimme syn ;).
   Nej det ser lidt sløjt ud med påskeklokkerne og jeg syntes også at mine juleroser svigter i år. Jeg er også færdig med at investere i dyre påskeklokker, man bliver så ærgerlig når de ikke kommer igen ;)

   Slet
 7. Uf ja, sne gider vi da ikke mere denne vinter - den må kende sin besøgstid !! Sikke smukke vintergækker du viser her, dejlige billeder :)

  SvarSlet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen