Sider,

onsdag den 31. juli 2013

Yes Yes Yes - 15 mm regn til os .....

 I går aftes gik der endelig hul på skyerne, og regnen væltede ned. De første syv mm kom på meget kort tid, vandet fossede ned af vejen, nærmest som en lille flod. De sidste mm kom da heldigvis, i et lidt roligere tempo.

Det var en fornøjelse at gå ud i den regnvåde have i morges, og tjekke op på alle planter. Heldigvis havde den hårde regn ikke ødelagt noget. I mit runde hvid/gule bed er mine Nicotiana only The Lonely sprunget ud, her med regnvåde blomster.Løveøre, Leontis Nepetifolia Shrimp Cocktail, er også påbegyndt sin blomstring nu.
                                                       Cosmos og Lupin et godt match.                                             En anden lækker Cosmos, chokoladeblomsten.                                         Det er ikke kun mig der syntes den er lækker.Regnen har gjort havens bede lette at arbejde i, det blev straks udnyttet til at få flyttet denne lille Hosta Mouse Ears. Jeg plantede den i foråret, men havde vist lige glemt at der jo også vokser andet i bedet. Længe har den stået helt gemt væk i jakobsstiger og staude salvie, ja den er ikke let at se, men nu er den reddet.


Den er nu flyttet til et lidt mere åbent sted i bedet, og har fået lidt sten omkring sig så den ikke bliver væk igen. Den har blomstret uden at vi har kunne se det, hov den skal da vist lige klippes væk i morgen.    Andet sted i bedet står scabiosa i godt selskab, og den smukke rasleblomst blomstrer også lystigt.          Et større indkig til bedet, på venstre side af stien i bedet, kan man ane den lille hosta.Dahlia Thomas Edinson er så smuk i farven, her i selskab med en  blå Netto lupin der også har valgt at blomstre i år.


De står længere nede i bedet.Den opstammede sommerfuglebusk danner nærmest tuneler i bedet.
                                                                 De kæmpeverbena der blev plantet i faddet trives godt.
                                                                                                   Lyserøde skønheder.Det nye bed ved portalen er blevet meget frodigt på kort tid, længe leve sommerblomster. De allium lignende blomster, er løg der er gået i stok. Jeg har flyttet dem fra køkkenhaven til bedet, det ser ud til de er ok med flytningen.  Stadig kun blomst i en stokrose.
                                                 Rosenholm Rosen, bare fordi den blomstrer.


 Mange, jeg nåede indlæget  inden midnat, hilsner herfra ;o)

14 kommentarer:

 1. Ja og nu får du så en morgenkommentar fra mig :)
  Heldige dig, at du fik regn, jeg blev overrasket over, at I fik hos jer, jeg kan se, at Anne Marie i Holstebro ikke har fået noget. Der er stor forskel på hvor der falder regn.
  Skønne sager du viser, nicotianaen er meget fin, jeg har nogen stykker, men de ser ikke ud som din. Den Rosenholmrose kunne jeg da godt blive forfalden til, den er meget smuk og nu set på flere blogge. Jeg må høre om Jas har den. Stokroserne er kønne.
  Tørre hilsener med mørke skyer, som nok farer forbi Samsø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og du får et midt om natten, svar tilbage fra mig ;o). Jeg er et værre natterodehoved når jeg har ferie.
   Jeg tror også at regnen rammer meget lokalt, lad os håbe den også snart finder Samsø.
   Der findes vist et hav af forskellige tobaksblomster, disse starter med nogle kæmpe blade på nok en meter, så dem bliver der desværre ikke plads til i bedet til næste år, da de næsten kvæler alt andet.
   Rosenholm vil være et godt køb, den er så fin med alle dens små blomster. Hvis Jas ikke har den, så er det en af de billige at anskaffe ;o)

   Slet
 2. Lækre billeder og tillykke med regnen. Du er ferm til at udnytte sommerplanter - dem er jeg ikke venner med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie - Det var rigtigt dejligt med lidt regn til haven. Jeg holder rigtigt meget af at lave og bruge sommerplanter, da de blomstrer næsten uendeligt ;o)

   Slet
 3. Der ser godt ud hos dig. Chokoladeblomsten er jeg også meget glad for.
  Løveøre kender jeg ikke, men den ser sød ud.
  Rosenholm ser skøn ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Gitte
   Chokoladeblomsten ekstra stor og flot i år syntes jeg. Løveøre er en sjov meget høj plante, men den stikker - det er jeg ikke så vild med ;o)

   Slet
 4. Hej Heide.Super dejlige billeder fra din have.Og dejligt at vi endelig fik regnen at se.Har fået 15mm.......det er ok.Godt at du fandt din lille Mause inden det var for sent.Sommerblomster kan redde ethvert bed......dejligt.Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette Ja der var vi heldige og fik endelig den savnede regn. Ved ikke hvad jeg skulle gøre uden sommerblomsterne. Ja det var godt jeg fik reddet min lille Mause ;o)

   Slet
 5. Oj, vad mycket fint, blev förälskad i Shrimp Cocktail,har inte sett den förr.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Shrimp Cockatil, er købt fra frø hos Impecta ;o)

   Slet
 6. Det er da utroligt, at din kæmpeverbena trives så godt i det lille fad. Flot billede du har taget.
  Hilsen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette'
   Mine kæmpeverbena kræver også en stor kande vand hver dag ;o)

   Slet
 7. Tillykke med regnen... Det er vel nok en frodig sommerhave du viser. Ja når man er et lille musseøre, så må man godt få lidt hjælp! Vi fik 10 mm forleden. Tak tak tak det hjælper på Saharas jorder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - Skønt vi endelig fik regn, her er der dog stadig lidt Sahara stemning visse steder i haven.
   De små skal vi jo helst passe ekstra godt på ;o)

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen