Sider,

lørdag den 27. juli 2013

Drivhus Driveri.....

Det er ikke meget, jeg har opholdt mig i drivhuset den senere tid, kun hurtigt inde for at vande og så ellers ud igen. I formiddags inden solen rigtigt fik fat dernede, fik jeg nusset lidt rundt og givet planterne lidt tiltrængt opmærksomhed.

Chili og snackpeber blev startet lidt sent op, så de er først ved at blomstre nu. Men varmen har sat godt gang i væksten.Tomatplanterne har det rigtigt godt og de første tomater er snart klar til høst.


Agurkplanten derimod har det ikke optimalt, vi har heldigvis fået lidt agurker, for nu er den blevet godt gul. Tror måske den har haft det lidt for varmt, men nu har jeg fået fjernet de fleste grimme blade givet nye glødningtabeletter, så den får lige en chance til, da der er nye blomster og blade på vej. På mit arbejde har jeg fået tiltusket mig fire gamle frugtkasser i træ, jeg elsker jo sådan noget gammelt ragelse og manglede lige en reol der er let at flytte rundt med.
Som noget nyt har jeg i år prøvet sået nogle auberginefrø, og har nu to planter i en balje. De deler pladsen med petunia og en blå Felicia, og det ser ud til at gå helt fint.  Begge planter har sat af til blomstring, så nu skal jeg bare have undersøgt om de skal bestøves eller de selv klarer det, er der nogen der har erfaring med auberginer ?
Min Plumbago er atter kommet i blomst efter en lang pause.
Jeg er helt pjattet med den fine babyblå farve.Her den anden dag, ville jeg lige vise min hr fader i Bilka, hvad det var jeg havde skrevet på min ønskeseddel. Jeg er nemlig så dement, at jeg løbende skriver ned når jeg kommer i tanke om et ønske, så er det dejligt let til jul og fødselsdage ;o). Og se lige her, de havde sat deres roottrainers ned til 20 kroner desværre var der kun fire pakker tilbage, og dem hapsede jeg.

                                  Jeg slutter med dagens udvikling i mine stokroser, tror den første bliver gul.

Mange sommerhilsner herfra ;o)

15 kommentarer:

 1. Tak for kigget i dit drivhus, skønne kasser du har fået dig der... Jeg opholder mig heller ikke længere end højst nødvendigt i drivhuset i disse dage, og det skal helst være morgen eller aften! Men planterne hygger sig vist med de høje temperaturer.
  Min erfaring med aubergine er lidt begrænset, men de få frugter jeg har fået, har været rigtig fine. Umiddelbart tror jeg der bliver lidt trangt i baljen, men det må jo komme an på en prøve. Så er der vist også noget med at den eller de første blomster skal knibes af, så den sætter flere blomster og dermed også frugter. Jeg fik kun få på hver plante, og tror det var fejlen, men prøv lige at google det.
  Håber du vender tilbage med fortsættelsen... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Nej det er ikke højsæson for ophold i drivhuse lige nu, men vandingen skal jo passes.
   Jeg har været inde og google på aubergine lektien, og jeg har nu fjernet de første blomster. Hvis der bliver for trangt i baljen så må nogle af sommerblomsterne vige pladsen. Jeg skal nok vende tilbage med nyt hvis det lykkes ;o)

   Slet
 2. Det ser hyggeligt ud i dit drivhus, skønne kasser du har fået fat på :-)
  Jeg har en gang prøvet at så auberginer, fik et par flotte blomster ud af det, men ingen frugt.....hmm. Jeg hjalp ikke til med bestøvningen og nippede ingen blomster af. Hvor jeg fejlede ved jeg ikke, men vil sætte mig ind i det, hvis jeg skal prøve dem engang igen, når vi engang får drivhus her.
  Vil gerne høre om det lykkes for dig, at få dem til at sætte frugter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi
   Ja det er ikke meget der skal til for at skabe lidt stemning ;o)
   Nu har jeg læst mig til at auberginerne selv klarer bestøvningen, og de første blomster er nu fjernet. Det er en rigtig grådig plante der kræver masser af gødning, så lad os nu se om det lykkes for mig, jeg skal nok vende tilbage til dem senere ;o)

   Slet
 3. Det ser rigtig fint og hyggeligt ud i dit drivhus :-) - Jeg har heller ikke opholdt mig meget i mit drivhus på det seneste, men tomater og agurker ser fine ud i mit drivhus. - Og ja, det er nogle flotte trækasser, du har fået!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente
   Mine yndligstider i drivhuset, er helt klart i det tidlige forår og sidst på efteråret. Der er heller ikke noget bedre, end at komme ind i et lunt drivhus en kold vinterdag med solskin :o)

   Slet
 4. Smuk lyseblå Plumbago - den er ny for mig. I drivhuset har de det jo optimalt.
  Vedr. auberginen har jeg ingen erfaring.
  Agurken burde komme sig. Vand og gødning er nok bedste kur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Plumbago er så skøn, det er faktisk en stueplante og skal ind når det bliver koldt.
   Jeg satser også på at agurken nok skal komme på banen igen ;o)

   Slet
 5. Drivhus har jeg ikke, så der kan jeg ikke snakke med, udover jeg har lidt tomater i pavillionen.
  Plumbago har godt nok en fin lyseblå farve, den er flot.
  Uhm dine stokroser har en delikat farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg tror da at tomater og sarte planter, har lige så godt liv i din pavillion, som i et drivhus der kommer vel masser af lys ind ;o)
   Plumbago er så fin - det er en stueplante og tåler ikke frost, så nu må vi se om den overlever vinteren her hos mig ;o)

   Slet
 6. Hej Heidi.Kan da godt forstå at det ikke er i drivhuset du opholder dig.Har aldrig prøvet auberginer.men har da høstet tomater og agurker i en lille måned.
  Er da vild med din smukke lyseblå Plumbago.Skønne gamle kasser.Og sikke et røverkøb du gjorde i Bilka.Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det har godt nok været for varmt til drivhushygge, men i dag har det været noget køligere. Jeg er jo bagud med mange ting i år, så det er først nu tomaterne er modne.
   Uhh ja det var et godt køb jeg gjorde, bare en skam der ikke var flere - nå de står stadig på ønskesedlen ;o)

   Slet
 7. Herlige gamle kasser - en flot reol du fik ud af dem! Ja at opholde sig i drivhus eller udestue er betemt ikke rart i disse varme tider. Vi sidder i skrivende stund med døre og vinduer åbne og sukker efter lidt regn....bare en lille bitte smule!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - Ja her sukker vi også efter regn, og lige lidt hjælper det. Det blev helt godt med kassereolen, lagde du mærke til, at jeg stadig har liv i to af dine pelargonier ;o)

   Slet
  2. Nej jeg måtte jo lige ind og se efter. Flot Heidi!

   Slet

Det vil gøre mig glad, hvis du lægger en lille hilsen